AK Parti tarafından Van'da düz...
İPEKYOLU

AK Parti'nin Orta Doğu Anadolu Strateji Kampı Van'da başladı

AK Parti tarafından Van'da düzenlenen Orta Doğu Anadolu Strateji Kampı'nın açılışı, Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan AK Parti yöneticileri, teşkilat çalışmalarına, 2028 hedeflerine ve Türkiye'nin bölgesel konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

2026-06-06 00:52:47 | Son Güncelleme : 2026-06-07 20:57:07

AK Parti'nin Orta Doğu Anadolu Strateji Kampı Van'da başladı

Programa, AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Vahit Atalan, il, ilçe ve mahalle başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Alparslan, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Gültepe ve teşkilat üyeleri katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, "Terörsüz Türkiye, Türkiye'nin birlik ve beraberlikle daha da güçlenerek yoluna devam etmesidir. Terörsüz Türkiye refahtır, doğudan batıya tüm kardeşlerimizin dünyadaki en yüksek hizmet standardıyla yaşamını sürdürmesidir." dedi.

Büyükgümüş, partilerinin il, ilçe ve teşkilat başkanlarıyla üç gün boyunca Van'da bir araya gelerek gelecek döneme ilişkin yol haritasını görüşeceklerini söyledi.

Sadece seçimden seçime çalışan, milletin kapısını yalnızca seçim dönemlerinde çalan bir teşkilat olmadıklarını, gönüllere dokunmayı sadece oy almak için değil, birlik, beraberlik ve kardeşlik için önemsediklerini ifade eden Büyükgümüş, birliğini ve kardeşliğini daha da güçlendirerek yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

Tüm bu çalışmalardan elde ettikleri kararlılık, güç ve heyecanla partilerinin kadın kolları, gençlik kolları ve ana kademesiyle tek bir hedefe odaklandıklarını belirten Büyükgümüş, 2028'de yapılması planlanan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha cumhurbaşkanı seçeceklerini vurguladı.

"Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi teker teker başarmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milletin yoluna devam edeceğini dile getiren Büyükgümüş, şunları kaydetti:

"İnşallah daha nice hizmetlerle, eserlerle Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Van'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye'yi kalkındırmayı, geleceğe hazırlamayı, Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi teker teker başarmaya devam edeceğiz. Dünyada olup bitenleri günbegün takip ediyoruz. Mazlumlara umut olmak için, Anadolu'nun, Türkiye'nin istikrarı, geleceğe refah içinde kardeşçe hazırlanması için yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Her zaman milletimiz için risk almaya, çözüm üretmeye, barıştan ve kardeşlikten yana olmaya devam ettik. Allah'ın izniyle bu azmimizi sürdüreceğiz. 'Terörsüz Türkiye' derken gayemiz ve umudumuz, kardeşliğin ilelebet daim olmasını perçinlemektir."

"Siyonizmin stratejisi ve mantığı açıktır"

Daha sonra otelin konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti Teşkilat Başkanlığı Mahalle Başkanları Toplantısı'na katılan Büyükgümüş, teşkilatın tüm üyeleriyle davalarını anlatmaya, gönüllere girmeye, ev ev dolaşarak herkese ulaşmaya devam edeceklerini anlattı.

Dünya mazlumlarına umut olacak bir dava ve mücadelelerinin olduğunu aktaran Büyükgümüş, daha adil bir dünya için siyaset yaptıklarını, sadece belli koltuklara, görevlere gelmek ve siyaseti bir araç olarak kullanmak gibi bir siyasi anlayışlarının olmadığını aktardı.

Milletin tamamına hitap ederek Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesini istediklerini vurgulayan Büyükgümüş, şöyle devam etti:

"Dünyada güçler var. Bunlar zulmediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Dünya beşten büyüktür.' diyor. Bizim mücadelemiz, altıncı ya da yedinci bir güç olmak için değil. Daha adil bir dünya içindir. Bölgemizde yaşananları görüyorsunuz. Dökülen kanlar, yaşanan soykırımlar, Gazze'de kardeşlerimizin yaşadığı o soykırım kalbimizi yaralıyor. Bugün Allah'a çok şükür ateşkes noktasına kadar ulaştık ancak daha ileriye gidecek adımları hep birlikte atacağız. Komşumuzda ve bölgemizde yaşanan savaşlar, çatışmalar ve bunun üzerinden oluşturulmaya çalışılan bazı mühendislikler olduğunu görüyoruz. Geçmişte İran'daki yöneticilerin Suriye'de, Yemen'de ve Lübnan'da hatalar yaptığını biliyoruz ama bugün, bunun hesabını sorma günü değildir. Bugün, Tahran'da şehit edilen 260 kız çocuğunun hesabını sorma günüdür. Körfez'deki kardeşlerimizin yaşadıkları bizim acımızdır. Siyonizmin stratejisi ve mantığı açıktır. Müslümanın Müslümana güvenmediği bir dünya istiyorlar. 'Böl, parçala, yönet' anlayışıyla toplumları ve devletleri teslim almaya çalışıyorlar."

"Terörsüz Türkiye refahtır"

Tamamen terörden arınmış, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini daha da güçlendirmiş, gelecek azmini, mücadelesini ve kalkınmasını bu istikamette sürdüren bir Türkiye arzuladıklarını söyleyen Büyükgümüş, "Şimdi eminim sizlere de çarşıda, pazarda soruyorlar. Niye terörsüz Türkiye? Değerli arkadaşlar, Terörsüz Türkiye kalkınma demektir. Terörsüz Türkiye, Türkiye'nin birlik ve beraberlikle daha da güçlenerek yoluna devam etmesidir. Terörsüz Türkiye refahtır, doğudan batıya tüm kardeşlerimizin dünyadaki en yüksek hizmet standardıyla yaşamını sürdürmesidir." diye konuştu.

Şırnak Gabar'da bugün dünyanın en kaliteli petrolünün çıkarıldığını ve Türkiye'nin günlük petrol ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığını anımsatan Büyükgümüş, yıllar önce orada yeraltı zenginliklerini araştırmanın, meralarını, mezralarını gezmenin mümkün olmadığını belirtti.

Mehmetçiğin fedakarlığı ve cesaretiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ortaya konulan güçlü irade sayesinde bölgenin terörden temizlendiğini ve zenginliklerin milletle buluştuğunu kaydeden Büyükgümüş, "Bakın, son 40 yılda yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir imkan, milletimizle hizmet olarak buluşmak yerine terör nedeniyle heba olmuş durumda. Yılda 50 milyar dolarlık bir imkandan bahsediyoruz." diye konuştu.

"Alnımız ak"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaşanan felaketi de hatırlatan Büyükgümüş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Rabb'im bir daha hiçbir mazlum coğrafyaya bunun tekrarını yaşatmasın. Burada büyük bir seferberlik halinde Sayın Cumhurbaşkanımızla son 6 ayda 11 şehri ziyaret ettik, mitingler yaptık. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımıza evlerinin anahtarlarını teslim ettik. Alnımız ak. Ne söz verdiysek milletimizle o sözü, elhamdülillah, buluşturmanın şerefiyle siyaset yapıyoruz. 600 binden fazla konut inşa edildi. 455 bininci konutun anahtarı teslim edildi. Okullar, yollar, hastaneler, barajlar, sadece konut değil, 11 şehrimizi yeniden ayağa kaldıran bir hizmet seferberliğini hayata geçirdik. Burada da yaklaşık 110-120 milyar dolarlık bir hizmetten bahsediyoruz. İşte Terörsüz Türkiye ile kazanacağımız imkan, 5-6 şehrimizi yeniden her şeyiyle inşa edebilecek büyüklükte bir mali anlama sahip."

"Hepimizin bir davası, bir gayesi ve bir hedefi var"

Programda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, teşkilat olarak hem kırsalda hem de merkez mahallelerde AK Parti'nin davasını anlattıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın selamıyla evleri, esnafı ve iş yerlerini ziyaret ettiklerini ifade eden Arvas, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve teşkilatlarla birlikte sahada aktif olarak çalıştıklarını söyledi.

Ana kademe, gençlik kolları ve kadın kollarıyla birlikte AK Parti'nin bayrağını daha yukarı taşımak için gayret gösterdiklerini dile getiren Arvas, "Hepimizin bir davası, bir gayesi ve bir hedefi var. Bizim AK Parti'ye ihtiyacımız var. Nasıl ki ülkenin ve dünyanın Cumhurbaşkanımıza ihtiyacı varsa, biz de onun sevdalısı ve dava arkadaşlarıyız." dedi.

Arvas, amaçlarının memleket, millet ve dava olduğunu vurgulayarak, "Allah nasip ederse 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı ve ekibini yeniden iktidara taşımak için Van teşkilatı hazırdır. 696 mahallemizde görev yapan mahalle başkanlarımız burada. Teşkilatlarımız sahada çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin bir dava partisi olduğunu belirten Arvas, "AK Parti bir inanışın ve adanmışlığın partisidir. Bu nedenle bu partinin rozetini taşımaktan her zaman şeref duyduk, duymaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Strateji kampı kapsamında Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen teşkilat mensuplarını üç gün boyunca Van'da ağırlayacaklarını kaydeden Arvas, "8 ilin il başkanları, teşkilat başkanları, 70'in üzerinde ilçe başkanı ve koordinatörlerimizle birlikte strateji çalışmalarımızı Van'da başlatıyoruz." dedi.

Türkmenoğlu: "Van, bu coğrafyada son derece önemli ve stratejik bir şehirdir"

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise konuşmasında Van'ın tarihi ve stratejik önemine dikkat çekti.

Türkmenoğlu, "Van, bu coğrafyada son derece önemli ve stratejik bir şehirdir. İnsanları asil, kadirşinas ve misafirperverdir. Dışarıdan gelen her misafiri bağrına basan güzel insanların şehridir." ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en önemli yapı taşlarından birinin mahalle başkanları olduğunu belirten Türkmenoğlu, "Mahalle başkanlarımız bizi sahada, mahallede, köyde ve gençlerin bulunduğu her ortamda temsil eden teşkilat mensuplarımızdır. Teşkilatın temelinde mahalle başkanlarımızın büyük emeği vardır." diye konuştu.

Kayatürk: "Umut yine biziz, umut yine bu harekettir"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de konuşmasında Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgesel gelişmelere değindi.

Türkiye'nin çevresinin adeta bir ateş çemberi içerisinde olduğunu belirten Kayatürk, buna rağmen ülkede huzur ve güven ortamının sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin önemine vurgu yapan Kayatürk, "Bugün yaşanan tüm bölgesel krizlere rağmen ülkemizin güçlü duruş sergilemesinde liderliğin büyük önemi vardır. Bu hareketin ve liderimizin ne kadar önemli olduğunu çok net görüyoruz." dedi.

Muhalefeti eleştiren Kayatürk, muhalefet partilerinde ciddi bir karmaşa yaşandığını ileri sürerek, "Bu kadar karmaşık ve dağınık bir yapıdan Türkiye'ye güçlü bir iktidar ve güçlü bir liderlik çıkmaz. Bu nedenle umut yine biziz, umut yine bu harekettir ve umut yine Cumhurbaşkanımızdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sadece kendi vatandaşları için değil, bölge ülkeleri açısından da önemli bir konumda bulunduğunu belirten Kayatürk, "Pakistan için de Azerbaycan için de Körfez ülkeleri için de Türkiye'nin güçlü olması büyük önem taşımaktadır." dedi.

Gazze'de yaşanan gelişmelere de değinen Kayatürk, İsrail'in saldırılarının bölgede istikrarsızlığa neden olduğunu vurgulayarak, "Bütün bu gelişmeler karşısında dimdik duran yine Türkiye'dir. Bu hareket ve bu lider, Türkiye için olduğu kadar bölgemiz ve mazlum coğrafyalar için de büyük bir ihtiyaçtır." şeklinde konuştu.

  • Etiketler : TOPLANTI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER