Önceki dönemler AK Parti'den M...
MEBİT

Eski Milletvekili İkram Dinçer, AK Parti'ye katıldı

Önceki dönemler AK Parti'den Milletvekili seçilen İkram Dinçer, DEVA Partisi'nin kuruluşunda yer alarak, Ali Babacan'ın Genel Başkanlığı'nı yapmış olduğu DEVA Partisinde Kurucular Kurulunda yer aldı. Dinçer, daha sonra aldığı bir kararla tekrardan AK Parti'ye katılım sağladığı.

Abone Ol

2023-05-28 23:16:30 | Son Güncelleme : 2024-03-27 14:13:41

Eski Milletvekili İkram Dinçer, AK Parti'ye katıldı

Van'da düzenlenen toplantıda konuşan önceki dönem Milletvekili İkram Dinçer, neden DEVA Partisine gittiğini ve tekrardan neden AK Parti'ye katılım sağladığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte toplantıda yapılan konuşma: " Kıymetli arkadaşlarım; Aramızda genç arkadaşlarımız var, onlar hatırlamayabilir. Bu nedenle müsaadenizle biraz siyasetteki çizgimden bahsetmek istiyorum. Gençliğimde Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar gibi Türkiye’nin en köklü fikir hareketleri içerisinde bulundum.  Bu ekollerin devamı niteliğinde olan Milli Selamet, Refah, Fazilet ve AK Parti’de mücadele ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızla aynı kaderi paylaştık.

 Fazilet Partisinde il başkanlığı yaptığım sırada genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine Fazilet Partisi büyük kongresinde o gün 12 yürekli il başkanı arkadaşımla birlikte kamuoyunda “Erdemliler” veya “Yenilikçilikler” olarak bilinen Sayın Abdullah Gül liderliğindeki hareketi destekledik.  Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’ın davetiyle yeni kurulacak AK Parti’nin programını, tüzüğünü şekillendirmek üzere Afyon’daki İkbal Otel’de 80 kişi bir araya geldik.


Tabi bunları konuştukça insanın aklında hatıralar da canlanıyor. Kulakları çınlasın o gün Van’da Sayın Hüseyin Çelik, Hacı Biner ve Malik Ejder Arvas da vardı. Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti’nin Merkez İlçe Başkanı olarak Genel Başkanımız tarafından atandım. İlk dönem milletvekilliği adaylığı için birçok arkadaşımız parti yönetiminden istifa ederek Meclis’te hizmet etmek istedi. Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana “sen burada kal” dedi. Ben de bunu “emir” kabul edip istifa etmeyerek teşkilattaki görevime devam ettim.

 23. Dönemde ise Sayın Cumhurbaşkanımız; Milli Eğitim Bakanımız Sayın Çelik’i birinci, beni ikinci, Kerem Altun’u üçüncü, Kayahan Türkmenoğlu’nu dördüncü ve Gülşen Orhan’ı ise beşinci sırada aday gösterdi. Bizler Vanlı hemşerilerimizin desteği ve duasıyla milletvekili seçildik. Bu kadim kente çok büyük hizmetlerimiz oldu. Buna da bütün Vanlı kardeşlerim şahittir. 

DEVA Partisine katılış:

  Kıymetli kardeşlerim 2019 yerel seçimlerinden sonra bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntılar yaşandı. Bu nedenle yine AK Parti’nin içinden çıkan bazı arkadaşlarla “ülkenin sorunlarına bir çözüm bulabilir miyiz?” yol ayrımına gittik. Ancak kısa bir süre sonra hem fikri hem de kalbi ayrılık başladı. Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçiminden önce istifa ettim ancak seçimden hemen sonra istifamı duyurdum.

   ESER SİYASETİ

  Bütün dünyada ülkeler ve milletler ekonomi başta olmak üzere çeşitli sorunlar yaşıyor. Biz de bu dünyanın bir parçası olarak yaşanan sıkıntılardan elbette etkileniyoruz.      Ancak bütün olumsuz şartlara rağmen, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri döneminde savunma sanayi başta olmak üzere çok önemli hizmetler yapıldı. Hatırlayalım lütfen, Kovid salgınında İtalya, İspanya ve gelişmiş Avrupa ülkelerinde insanlar sokakta hayatlarını kaybetti. Ben de bu salgını çok ağır geçirdim ve tedavimi de Şehir Hastanesinde yaptım. Türkiye bu dönemde sağlık sistemi ve hizmetleriyle dünyaya örnek oldu ve tek bir hastamız dahi dışarıda kalmadı.


   Dış politikada da yine onurlu duruş sergileyen hükümetimiz ve cumhurbaşkanımız var. Ukrayna savaşında bunu bütün dünya gördü. Hepimiz buna şahidiz" diyen İkram Dinçer; "Saygıdeğer kardeşlerim!  Bundan yaklaşık iki hafta önce bir seçim süreci yaşadık. Van teşkilatımızın bütün fertlerini, kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı, ana kademeyi, dinamik ve genç il başkanımızı tebrik ediyorum. Seçilen bir birinden kıymetli arkadaşlarım ve dostlarım olan Sayın Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu’nu tebrik ediyorum.  Ülke olarak bazı sıkıntılar yaşadığımızı biliyoruz. Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntıları aşacağız. Buna yürekten inanıyorum. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. AK kadrolar şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da eser hizmeti sürdürmeye devam edecektir.

 Allah’ın izniyle 20 yıldır eser siyaseti yapan cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz. Şimdiye kadar olduğu gibi bugün ve yarın da çalışmaya gayret edeceğiz. Ve vazifemizi en iyi şekilde yapacağız. Bu toplantıyı düzenleyen bütün teşkilat mensuplarına, hassaten Yavuz Kuşan kardeşime teşekkür ediyorum. Ben burada, kendi evimde, sizlerle birlikte olduğum için çok huzurlu ve mutlu olduğumu özellikle vurgulamak istiyorum" diyerek, " Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum. Allah’a emanet olun" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

vanhavadis.

  • Etiketler : İKRAM DİNÇER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER