Yazarlar

MEBİT

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ’NDE BÜYÜK DEĞİŞİM

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ’NDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Abone Ol

2018-06-12 15:00:00

 Üniversiteler bir ulusun gelişmesinde ve ilerlemesinde oldukça önemli bir rol üstlenirler. Öğretim ve araştırma merkezi olan üniversiteler, her anlamda bir kentin öncülüğünü yaparlar.


Toplumsal sorunlara bilimsel ve etkin çözüm yolları arayan üniversitelerin, kuruldukları kentin ilk olarak demografik yapısına, ekonomisine, mekânsal yapılanmasına, sosyo- kültürel yapısına, toplumsal ve mesleki gelişimine, spor ve fiziksel aktivite alanlarına, sanayisine doğrudan ve dolaylı etkileri olmaktadır. Kısacası bir kentin vizyonunu her anlamda etkilemektedirler. Bu anlamda Van için büyük bir değer olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de kurulduğu tarihten bu yana kente büyük katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi son yıllarda bilgi, teknoloji, araştırma, yenilik ve bölgesel ekonomik kalkınma kavramları çerçevesinde tartışılan özelliklerinin yanı sıra, düzenlediği akademik konferanslar, kongreler, paneller, açık oturumlar, öğrenci kulüplerinin etkinlikler ile bilgi üreten bir kurumun ötesine geçip, büyük bir değişimin sürecine girmiştir. Özellikle depremin yaşandığı tarihten günümüze öğretim üyeleri için yapılan lojmanlar, çevre düzenlemesi, Alle yolları, yeni kültürel, sportif mekânlarının açılması ve yapımı devam eden Avrupa standartlarındaki kütüphane; farklı şehir ve kültürlerden gelen personel ve öğrencilere daha çekici ve yaşanabilir bir kampüs havasını yaratmıştır.


Van kentinin lehine olan hiçbir projeden geri kalmayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne hiç olmadığı kadar kampüste bir ağaçlandırma çalışması da başlatmıştır. Bu yönüyle model bir üniversite konumuna geçmiştir.


Kuşkusuz, Üniversite sadece bu yenilikleriyle yetinmeyip, daha büyük projelere imza atacağından şüphe yoktur. Yeniliğe açık olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, mevcut giriş kapısının yerine, kendisine yakışır geleneksel- modern dokunun bir arada olduğu yeni bir kapı yapması durumunda, gerek kampüs gerekse kent üzerinde büyük bir etki yaratacaktır.

  • Etiketler :
  • Van Haber