Yazarlar

MEBİT

NE DEĞİŞTİ NE DEĞİŞİYOR?

NE DEĞİŞTİ NE DEĞİŞİYOR?

Abone Ol

2014-09-09 15:00:00

Van’ın Büyükşehir olmasıyla ile birlikte merkez ilçenin belediyelere ayrılmasına bağlı olarak beklentiler de arttı. Van’ın büyükşehir olmadan önceki sorunların hangisi ciddi anlamda ele alınıyor? Tabi yol asfaltlamaları dışında. Yolların asfaltlanmasıyla herhangi bir yol, kaldırım ve çevre düzenlenmeden bu çalışmaların açıkçası çok da kayda değer olduğu söylenemez.


Ara sokaklara baktığımızda kaldırım diplerinde biriken çöpler, toz ve toprak çirkin görüntülere sebep vermekle beraber, insan sağlığını tehdit eden birçok tehlikeyi de beraberinde getirir. Örneğin sokağa atılan şişe kırıkları ya da paslanmış metal parçaları tehlikeli kesikler açabilir. Özellikle eski Araştırma Hastanesi bu anlamda verilebilecek en iyi örnektir. Ayrıca çöplerdeki sebzeler ve hayvansal atıklar çok çabuk çürüdüğünden hem çevreye pis kokular yayar, hem de farelerin ve sineklerin üremesini kolaylaştırarak hastalıkların yayılmasında etkili olur.


Van’da sadece bir değil birçok belediyenin aynı anda hizmet verdiği böylesi bir durum açıkçası içler acısı ve utanç verici husustur.


Sokak ve caddelerde hiçbir çevre düzenlenmesi ve tam anlamıyla temizliği de yapılmayan bu sorunlar gittikçe daha da vahim bir hal almaktadır.


Bu nedenle bütün belediyelerin bir an önce artık ciddi anlamda çevre düzenlenmesine önem verip, bu anlamda halkı da uyarıp; duyarlı olmaları konusunda özen göstermeleri gerekmektedir.


Bir diğer sorun ise özellikle daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi inşaatı süren binalardır. Vatandaşın kullandığı kaldırımları işgal etmeye ve böylesi kirli bir çalışma sürdürmeye hakları yoktur. Belediyelerin ve diğer ilgili kurumların bu konuda gerekli uyarıları yapmaları gerekmektedir.


Van doğa güzelliğiyle hepimizin faydalandığı bir kenttir. Bu nedenle burada yaşayan her bireyin bu güzel şehri sahiplenip, koruması ve gereken özeni göstermesi gerekmektedir.

  • Etiketler :
  • Van Haber