Yazarlar

MEBİT

SÜREGİDEN REZALET

SÜREGİDEN REZALET

Abone Ol

2014-01-03 15:00:00

Hatırlarsanız Nisan ayında halk otobüsleri ile ilgili olarak yaşanan sıkıntıları “BALIK İSTİFİ YOLCULUK” başlığıyla duyurmaya çalışmıştık. Ancak sıkıntılar ve bu sıkıntıların nasıl giderileceğinin bilinmesine rağmen bugüne kadar halk otobüsleriyle ilgili olumlu bir gelişmenin yaşandığını söyleyemiyoruz ne yazık ki! Her gün yerel gazete manşetlerinde ihaleler yapıldı, yeni otobüsler görücüye çıktı çıkıyor gibi haberlerle sıkıntının ele alındığı gibi görünse de, ne acıdır ki tek bir adım bile atılmadığı açık bir şekilde görülmektedir. Özellikle kampus- merkez hattı,  rezaletin ne kadar ciddi bir boyutta olduğunu gözler önüne sermektedir. Hastahanenin kampus içine taşınmasıyla katlanan yolcu kapasitesi bu güzergâhta yaşanan sıkıntı üzerinde ciddi bir şekilde durulması ve bir an önce çözüme kavuşturulması gerektirmektedir. En ufak bir kazada balık istifi gibi bindirilen bu yolculardan tek bir tanesinin bile kurtulamayacağı her halde hiçbir zaman düşünülmedi ki, durum bu kadar skandal bir vaziyette.

 



 Büyük sıkıntı yaşanan diğer bir güzergâhta havalimanı hattıdır. Havalimanına bir kilometreden fazla mesafe kala indirilen yolcular yine aynı şekilde aynı sıkıntıları yaşamaktadırlar.




 

Bu durumdan sorumlu yetkili ya da yetkililer kimlerse, merakla beklediğimiz otobüslerin gün yüzüne çıkarılmalarının zamanı geldi geçiyor. Yıl 2014 ve hala muavinler yolcuların arasından geçip ( rahatsız edici bir şekilde) ücretleri almaya çalışmaktadır.  Anlayacağınız odur ki Halk otobüsleriyle ilgili sıkıntılar diz boyu.

 




Evet, Van artık bir Büyük Şehir oldu. Ama öyle görünüyor bu sadece resmiyette kalıyor. Büyük Şehir adına olması gerekenleri sadece billboardlarda görüyoruz. Gerçekte tek bir icraat bile yok.  Van, Sözde marka kent değil gerçekte marka kent olması gereken bir Şehir.

  • Etiketler :
  • Van Haber