Yazarlar

MEBİT

İHTİYAR SİYASETİN GENÇ ADAYLARI

İHTİYAR SİYASETİN GENÇ ADAYLARI

Abone Ol

2013-12-02 15:00:00

Türkiye"de son yıllarda gençlik üzerine yoğun bir siyaset ve tartışma alanı oluştu. “Gençler bizim geleceğimiz!”, “Ülkemizin genç nüfusa sahip olması çok büyük bir avantaj” gibi söylemler siyaset sahnesinde çokça konuşuldu. Ancak bu söylemlerin somut yansımalarına baktığımızda durum pek de bu söylemlerde olduğu gibi değil. Gençler söylem bazında her ne kadar merkezi bir yerde dursalar da, Türkiye"de sağlıklı bir gençlik politikası olduğunu söylemek zor. Özellikle gençlerin siyasete katılımlarını teşvik edecek bir alan yaratılmıyor. Yani kısacası gençlik için yeni bir vizyon gerekli. 

Tarih boyunca toplumların gençlik potansiyelinin yeri ve önemi oldukça önemli olmasına rağmen toplumsal yapımız içinde gençlere farklı bir yer sunulmamıştır. Genci, ailenin içinde değerlendiren toplumsal yapımız nedeniyle gençlik kavramı ve onun beraberinde gelebilecek birçok gençlik problemi görülmemiştir.

Oysaki Artık günümüz gençleri, kendi sorunlarını çözmeleri için kahramanları değil, kendilerine verilmesi gereken imkân ve ortamları aramaktadır.

 Fırsat verilen gençler yenilikçiliğin, hızlı ve atak olmanın peşinde koştukları gibi bunun vermiş olduğu avantajları da yansıtmaya çalışırlar.

Gençlerin son birkaç yıldır siyasette aktif olarak rol almaya çalıştıklarını görmekteyiz. Çünkü geçmişe baktığımızda ailelerin pek fazla çocuklarının siyasete karışmasına olumlu yönde bakmadıklarını hepimiz biliyoruz. Ancak bugün artık gençlerin daha fazla üretken, yaratıcı ve en önemlisi de sorumluluk almaya başlamalarıyla kendilerine olan özgüvenleri artmış durumdadır ki, önümüzdeki dönem yerel seçimlerine baktığımızda birçok genç aday adayı görmekteyiz.  Buda elbette genç nesil adına çok onur verici bir durumdur.

Hangi parti olursa olsun siyasetten temel olarak anlaşılması gereken şey halka hizmettir. Hizmetin de yaşı yoktur. Genç yaşlarda devlete ve halka hizmete soyunmak ise kültürümüzün bir parçası haline gelmelidir.

Bu seçim sürecinde genç aday adayları ilgi çekiyor. Bunlardan biri de Bahçesaray aday adayı olan Muhammed Affan ORHAN Bahçesaray bölgesine hâkim olmasının yanı sıra, halkla kucaklaşmayı, kaynaşmayı ve onların sevgisini kazanmayı daha siyaset yarışına girmeden önce başarmış bir gencimiz.

Çağımızın siyaset sahnesinde toplum yapısında değişen ve dönüşenlerinin merkezinde bulunan; günümüz dünya siyasetini daha iyi tanıyan, liderlik vasfının getirdikleriyle donanmış, geleceğe ve değişimi açık, genç, dinamik ve tüm bunların yanında birde dürüst olan tüm aday adaylarına özellikle genç adaylara bu hizmet yarışında başarılar diliyorum.

 

 

 

  • Etiketler :
  • Van Haber