Yazarlar

MEBİT

Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz!

Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz!

Abone Ol

2013-10-25 15:00:00




Ne hikmetse hızla gelişme yolunda ilerlemeye çalışan Van’da bazı sorunlar bitmek bilmezken, bu sorunların başında yer alan çöp sorunu bir türlü halledilmiyor.


Vatandaş bildiğini okuyor.

Sokak köpekleri ise bu işten tek nasiplenen oluyor.

Vatandaş istediği gün çöpü yol kenarına bırakıyor.

Cezai bir işlem olmadığı için çöp arabası gelene kadar o pisliği çekmek zorundasınız. Ortaya çıkan manzara korkunç bir vaziyette.

Çöp konteynerleri kötü görüntü veriyor diye düşünüyorlarsa, kaldırım kenarlarında açık bir şekilde bırakılan çöpler, konteynerlerden çok daha fazla çirkin bir manzara ortaya çıkarmaktadır. Çöp konteynerlerinin yanı sıra, bu sorunu ortadan kaldırmaya yarayacak ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve duyarlı olması açısından muhakkak geri dönüşüm konteynerlerinin de kullanılması gerekiyor.

Bazen her şey eğitimle çözülür diye söylenip dururuz. Ama gelin görün ki eğitim kurumlarının çevre duyarlılığı neredeyse yüzde sıfırdır. Sonra da eğitilmeye çalışılan çocuklardan çevre bilincinin oluşmasını beklersiniz. Kusura bakmayın önce eğitim verdiğiniz alana bir bakın. Biliyorum buda size zahmet olacak.

Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi hayatımızın bir gerçeği olan çevre sorunları ile ilgili kimse kendisini saf dışı bırakamaz çünkü bütün bunların sorumlusu da ve suçlusu da biziz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Etiketler :
  • Van Haber