Yazarlar

MEBİT

YENİDEN DİRİLİŞ

YENİDEN DİRİLİŞ

Abone Ol

2012-10-23 15:00:00

 

 

 

Ne olursa olsun soğuk bir kelime “Deprem”, yaşamak gerekmiyor yaşananları anlamak için, bazen bu kelimenin telafuzu bile insanı sarsmaya yetiyor aslında.

Ama gelin görün ki birde yaşayanların halini…

23 Ekim 2011 Van Depremi,

 

Yüreğimizde ve belleğimizde üzerinden bir yıl geçsede silemediğimiz o acı günün izlerini hala taşımaktayız. Annesini, babasını, kardeşini, yakınını, arkadaşını, evini... Herkesin birşeylerini kaybettiği o günün üstünden tam bir sene geçmiş farkında olmadan. Kaybettiğimiz bu güzel insanları yürekten anıyor, Allah’tan rahmet ve birdaha böylesine acı bir felaketin sadece Van’da değil hiç bir yerde yaşanmamasını diliyorum.

 

Evet koskoca bir yıl. Dile kolay söylemesi. Binlerce insan terketti memleketini içi kan ağlayarak... Kimisi bir daha dönmemek üzere, kimisi ise dayanamadı daha fazla hasrete.

 

Peki ne değişti o günden bugüne?

Genel olarak bakıldığında değişen çok şey oldu. Gerek bina yapımında gerekse bu binalara sahip olacak insanlar olsun daha bilinçli ve hassas davranmaya başladılar. Deprem olmasaydı bile olması geren buydu zaten. Ama ne yazık ki birşeyler yaşamadan, doğru ve olması gerekeni yapamıyOruz . Tıpki deprem gibi…

 

Van’nın bu depremden sonra yeniden kalkındığı şüphesizdir. Çünkü; Van gerçekten şehirleşme yolunda ciddi bir şekilde ilerliyor. Her yer yenileniyor. Ancak temennimiz odur ki; yeni bir yüz kazanma yoluna giren Van’ın daha bilinçli ve daha modern bir kent olmasıdır.

Yapılan her işin; alanında uzman, bilen insanlar tarafından yapılması, Van kentini gerçek anlamda farklı bir yöne götürecek ve yeni bir çehre kazandıracaktır.

 

Bütün bunların gerçekleşmesi için, yürekten inanmak ve bu yolun bir parçası olmak gerekiyor. Aksi taktirde sadece sahip olduklarımızla yetinir ve daha güzelini arama yolunda ilerlemekte mümkün olmayacaktır.

 

Hep beraber İnançla ve sevgiyle Van’ın yeniden dirilişini görceğiz.

  • Etiketler :
  • Van Haber