Yazarlar

MEBİT

VAN’DA TEKSTİL KENT

VAN’DA TEKSTİL KENT

Abone Ol

2012-04-04 15:00:00

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından tasarlanan Van’a ‘Tekstil Kent’ kurma çalışmaları hızla devam ediyor. Uzun zamandır hayata geçirilmesi düşünülen bu proje şüphesiz Van’ a farklı bir prestij kazandıracaktır. Çünkü Tekstil sektörü Türkiye’nin önde gelen sanayi sahaları arasında neredeyse ilk sırada yer almaktadır. Dünyaya açılan bu sektörün bir kolunun da Van’da hizmet verecek olması; Van’ın ekonomisine ve işsizliğine büyük bir katkı sunacağı tartışılmaz.

 

“Tekstil Kent” kurulması halinde Van’ın aynı zamanda konum itibariyle Türkiye’nin Orta Asya ve Ortadoğu’ya açılan bir kapısı da olacağı da şüphesizdir. Van’ın çevresindeki komşu ülkelerle yapacağı tekstil ticareti, Van esnafı için de elbette farklı bir hareketlilik başlatacaktır. Çünkü Van bu potansiyeli kaldırabilecek imkâna sahiptir.

 

Van’a “Tekstil Kent” kurulması ile beraber batıda üretim yapan birçok Vanlı tekstilcilerin de yatırımlarını memleketlerine getirecekleri ve batıda tekstil sektöründe çalışan birçok çalışanında aynı zamanda memleketlerine dönmelerini sağlayacağı ihtimali de yüksektir.

 

Tekstil Kent’in kurulması sadece sanayi için değil aynı zamanda tekstil eğitiminde canlandıracaktır. Çünkü Van’da batının farklı Üniversitelerde tekstil tasarımı bölümünde okumak isteyen birçok öğrenci var. Fakat bazı ailelerin çocuklarının dışarıda okumasına izin vermediklerinden, bu öğrenciler ya üniversite eğitiminden mahrum kalmakta ya da istemedikleri farklı bir bölümde okumak zorunda kalmaktadırlar. Tekstil Kentte elbette tekstil alanında bu işin eğitimini almış elemanlara ihtiyaç duyulacaktır. Bu anlamda,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde açılan Tekstil Bölümünde bu branşı okumak isteyen ve sanayinin de ihtiyacı olan elemanlar yetiştirmek için büyük bir avantaj sağlayacaktır.  Başka bir değişle onların hayallerini gerçekleştirmesinde önemli rol oynaması inanılır bir durumdur.

 

Anlaşılan o ki, Tekstil Kentin kurulması, her açıdan Van’a yeni ve modern bir çehre kazandıracak ve Van’ı ileri bir sanayi merkezi haline getirmek için önemli bir adım olacaktır.

Hadi bakalım “Tekstil Kent” Van’a şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun!

 

 

  • Etiketler :
  • Van Haber