Van Valiliği, Büyükşehir Beled...
MEBİT

Van’ın Geleceği Sempozyumu düzenlendi

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle Van’ın Geleceği Sempozyumu düzenlendi.

Abone Ol

2022-12-01 23:37:46 | Son Güncelleme : 2024-03-23 13:33:32

Van’ın Geleceği Sempozyumu düzenlendi

Van YYÜ’de düzenlenen sempozyuma Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Planlama, Proğramlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilim insanlarının 88 bildiri sunduğu sempozyumda konuşan Vali Ozan Balcı, Van’ın her alanına, insanına, yaşamına dokunacak, gelişimine, geleceğine bilimsel ışık tutacak sempozyumun çok değerli olduğunu söyledi.

Vali Balcı, “Vatandaşlarımızın yükselmesi, yücelmesi, zenginleşmesi, ilimizin imarı, inşası, ihyası için faydalı olacak bir sempozyum. Şehirlerin başarısı gelişmesi şehirdeki tüm aktörlerin uyum içerisinde çalışmasıyla olur. Van’da biz bunu sağladık. Bu yüksek uyum, iş birliğiyle eğitimden, sağlığa, sosyal politikalardan spora, tarımdan kültüre, sanattan ulaşıma, iletişime, kırsal altyapıya kısacası Vanlının hayatına, yaşamına ilişkin olarak çok iş yapıyoruz. Önemli olan taş üstüne taş, tuğla üzerine tuğla koyabilmektir. Bu sempozyumda da bilim insanlarımız çok kıymetli sunumlar olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar konuşma yaptı.

  • Etiketler : Van Haber VAN ÇALIŞTAY
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER