Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd...
MEBİT

Cumhurbaşkanı Erdoğan İYİ Parti lideri Akşener'e tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 'Netanyahu' benzetmesi nedeniyle 250 bin liralık tazminat davası açtı.

Abone Ol

2021-05-21 00:28:23 | Son Güncelleme : 2024-03-10 21:39:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan İYİ Parti lideri Akşener'e tazminat davası açtı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında, "İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netenyahu’nun, yeni bir hükümet kurmasına imkan vermedi. İsrail Cumhurbaşkanı da, hükümeti kurma görevini, Yeş Atid partisine verdi. Birdenbire, İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. Çünkü hükümet ortağı olma, yeni iktidarı belirleme ihtimalleri doğdu. Bu gelişmeler üzerine, bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Benyamin Netenyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için, gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Utanmadan, sıkılmadan kalkıp, beni Netenyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim. Ben bugüne kadar Netanyahu ile bir araya gelmiş değilim. Şaron'la bir araya geldim. Benim İsrail'in Başbakanı ile Davos'ta maceram oldu. Orada verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. Bunlar çocukları, kadınları, yaşlı insanları katlederler, şehit ederler. 'Siz busunuz' dedim. Davos'ta söyledim, BM Genel Kurulu'nda söyledim. 40 yıllık siyasi hayatı bununla mücadelede geçmiş olan Erdoğan'a bunu söyleyemezsin. Bu senin ne haddinedir, sana kimse bu fırsatı vermez" diye karşılık vermişti.

  • Etiketler : RECEP TAYYİP ERDOĞAN MERAL AKŞENER SİYASET TAZMİNAT DAVASI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER