Van’ın yeni sanat sahnesinde g...
MEBİT

Van Bölge Tiyatrosu’nun Taziye oyunu Van’da büyük ilgi görüyor!

Van’ın yeni sanat sahnesinde güzel şeyler olmaya devam ediyor. Van Bölge Tiyatrosu her hafta bir çok oyun ile seyirciyi buluşturuyor.

Abone Ol

2021-11-19 23:14:32 | Son Güncelleme : 2024-03-29 12:00:41

Van Bölge Tiyatrosu’nun Taziye oyunu Van’da büyük ilgi görüyor!

Pandemi sürecinin en çok mağduriyet yaşayan sanat camiası yeni normal süreçte toparlanmaya devam ediyor. İki yıla yakın bir süre sahne almayan sanatçılar yeniden seyirci ile buluşurken Van’ın alternatif tiyatro sahnesi olan Van Bölge Tiyatrosu’nda oynanan oyunlar büyük ilgi görmeye ve kapalı gişe oynamaya devam ediyor.

Van’ın en büyük özel tiyatro sahnesi olan Van Bölge Tiyatrosu Sahnesi, önemli oyunlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle perdeleri uzun süre kapalı tutan kentin yeni sanat merkezi olan Van Bölge Tiyatrosu, büyük ilgi görmeye devam ederken iki sezonda toplam 20 kez sahnelenen Murathan Mungan’ın ‘Taziye’ adlı oyunu ilk günkü ilgiyi görmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir kez daha sahnelenen oyun yine kapalı gişe oynarken oyuncuların performansları izleyiciden tam not aldı. 

VANLILAR TAZİYE OYUNUNA İKİ SEZONDUR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Van Bölge Tiyatrosu oyuncularının sahne aldığı, Van Bölge Tiyatrosu Yönetmenlerinden Mesut Irk’ın yönetmenliğini üstlenen Taziye oyunu ikinci sezonunda 20’inci kez sahnelendi. Oynandığı günden bu yana büyük ilgi ören oyun geçtiğimiz günlerdeki sahnesinde yine seyirciye büyük duygu yoğunluğu yaşatırken, 23 oyuncunun sahne alıp 5 teknik ismin sahne arkasından destek verdiği oyun Van Bölge Tiyatrosu’nun en başarılı sahnelerinden birisi olarak Vanlı tiyatroseverler ile buluşuyor. 

BÜYÜK BİR OYUNCA KADROSU İLE 20 HAFTADIR OYNANIYOR
Oyunun hem yönetmenliğini hem de başrolünü oynayan Mesut Irk ile birlikte Rojda Tırak, Sinem Ertan, Bahtiyar Kayran, Serap Aydıner, M. Salih Tuncer, Sibel Aslan, Özlem Gezgen, Aşde Dündar, Esra Önem, Gözel Kayar, Ozan Gültepe, Volkan Yurdakul, Berzan Öner, İsmail Kaya, Serkan Şancı, Muhammet Eşter, Ağahan Ertan, Yusuf Oruk, Oğuzhan Ertan, Mert Furkan Yaşar’ın sahne aldığı oyun töre cinayetlerini konu alıyor. Her seansta kapalı gişe oynanan oyun bölgeye hitap etmesi nedeniyle de dikkatleri çekiyor.

MESUT IRK: TİYATRO SEVERLERE MÜTEŞEKKİRİZ
Büyük ilgi gören Taziye ve diğer oyunları ile Van Bölge Tiyatrosu sanatseverlerin uğrak yeri olmaya devam ederken, oyun sonrası Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan yönetmen Mesut Irak, “Bir kez daha Vanlılar’ın büyük ilgisini gördük. Mutlu olduk. 20 hafta oynanan oyun her sahnede böyle yoğun ilgi gördü. Müteşekkiriz. Sadece Taziye oyunumuz değil, diğer oyunların tamamı ve diğer ekiplerin oyunları kapalı gişe oynuyor. Bunun en büyük nedeni alternatif büyük bir sahnemiz oynanması ve tasası, derdi oyunları oynamamız. İnsanlara dokunan hikayeleri ele almamız da dikkat çekiyor. Elimizden geldiğince de kaliteli işler yapıyoruz bu konuda Van halkının da büyük desteğini alıyoruz.”

İŞTE BÖLGE TİYATROSU’NUN SAHNELEDİĞİ DİĞER OYUNLAR
Tiyatro sahnesinde oynanan diğer oyunlardan da söz eden Irk, önemli eserlerin tiyatroseverlerle buluşmaya devam ettiğini de söyledi: “Van Bölge Tiyatrosu’nda iki sezondur devam eden Taziye dışında Turgut Özakman’ın Fehim Paşa Konağı, yine geçen sezon başlayan Kristof Magnusson’un Kocalar Kreşi oyunu sürüyor, Yavuz Pekman’ın Süleyman ve Öbürsüler oyunu oynanıyor. Şu an Viviki Tiyatro’nun organizasyonunda Sen Gara Değilsin oyunu oynanıyor. Bir de çok ses getiren Aktör Ben Fuerbach oyunu sezon boyunca devam edecek. Gelecek aylarda da yeni oyunlar çıkmaya devam edecek. Şu sıralar Süleyman ve Öbürsüler oyunu oynanıyor ve çok da ses getirmeye başladı.”

IRK: ÇOK ZOR ZAMANLARDAN ÇEKTİK AMA YENİDEN SAHNEDEYİZ
Pandemi sürecinde büyük sıkıntılar çekmesine rağmen perdelerin yeniden açıldığına da hatırlatan Irk, “Tiyatrolar genel manada çok destek alamıyordu, pandemi süreci de tuzu biberi oldu. Bizim 70 kişilik bir ekibimiz var. Bu süreçte biz direnmeye çalıştık. Yeri geldi dışarda çocuklara oynadık, yeri geldi elimizi taşın altına koyduk mücadele ettik.” Diyerek tiyatro sahnesinin ayakta kaldığını, bu konuda mücadele devam edeceklerini söyledi. Irk, son olarak oyunla ilgili mesaj da vererek; “Vanlılar’ın her oyunda büyük ilgi gösterdiği Taziye oyununu töre adı altında vahşice katledilen kadınlara ve annelere armağan ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (ŞEHRİVAN GAZETESİ)


 

  • Etiketler : BÖLGE TİYATROSU VAN VAN HABER VAN HABERLERİ GÜNCEL TİYATRO
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER