Yazarlar

MEBİT

SEVGİNİZ SADECE SEVGİLİLER GÜNÜNE (14 ŞUBAT’TA) ÖZEL OLMASIN

SEVGİNİZ SADECE SEVGİLİLER GÜNÜNE (14 ŞUBAT’TA) ÖZEL OLMASIN

Abone Ol

2019-02-14 15:00:00

 Roma İmparatoru 2. Claudius ülkesini kendine özgü katı kurallar ile zalimce yönetiyordu. Gün geldi, ordusuna savaşacak asker bulamaz oldu. Ani bir kararla tüm nişan ve evlilikleri yasakladı. Aynı dönemde Roma’da yaşayan Aziz Valentin, yasaklara rağmen ve her türlü tehlikeyi göze alarak çiftleri gizlice evlendirmeye devam etti. Bunu haber alan İmparator, Aziz Valentin’i öldürttüğünde takvimler 14 Şubat MS 270’i gösteriyordu

O günden beri 14 Şubat “Sevgililer Günü” olarak kutlanıyor. Son yarım asırdır ülkemizde de kutlanan sevgililer günü tüm dünyada öylesine önemsendi ki, pek çok insan o gün için özel yemekler , değişik partiler, loş ışığında romantik zamanlar geçirerek 14 Şubat’tı kutlarlar. Keşke bugüne özel olmadan da birbirimizi sevip, sayıp, değer verip ve birbirimizi sevgimizle yüceltebilseydik.

İslam’da sevgi Allah ve peygamberimizi sevmekle başlar. Biliriz ki, sevgi Allah’ın insana verdiği büyük bir lütuftur. O nedenle önce sevgiyi gönüllerimize yerleştireni sevmek, kendimizi ve başkalarını da sevmemizi kolaylaştırır. Sevginin büyümesi ve gelişmesi için, kalbimizde yoğunlaşması için karşılıklı sevgi ve aşk gerekir. Birbirinden farklı sevgi çeşitlerinden söz edilse de, özde birdirler ve kalpte bütünleşirler. Her iyi sevgi özel ve kadimdir.

Bütün insanlık tarafından en çok özlenen, en çok konuşulan, üzerine öyküler, şiirler, romanlar yazılan sevgi eğer gerçek ise, karşısına çıkan herkesi kendine esir alır. Sevginin değerini bilenler asla kötüyü düşünmez, aklı iyiliğe ve güzelliğiye yönlendirir. Onu olumlu olmaya yönlendirir, Sevgi sözcüğü enerji kaynağıdır. İnsan sevgi ile enerji alır. Sevmeyi ve sevilmeyi öğrendikçe sevgi, bizleri kendine hapis eder bütün güzellikleri bizlere vermeyi amaç eder. Hepimizin bunu idrak edip, yaşamımızın en derinliklerine sevgiyi yerleştirmek için çaba içinde göstermeliyiz. Çünkü sevgi bizler için en önemli yaşam kaynağıdır.

İki gönül bir olduğunda, aşk ve sevgi çıkar ortaya . Sevgi yaradan tarafından insana nakş edilmiş müthiş bir oluşumdur. Su gibidir, bütün canlılara hayat verir. Psikolog yazar Güngör Özyiğit’ in “Olgun insan sevmeyi ve vermeyi iş edinmiştir. Sevdikçe ve verdikçe nasibi ve mutluluğu artar. Mutluluğu artınca da kendini yenileyerek, yeni değerler kazanarak daha çok vermeyi diler,” değerlendirmesi gerçekleri yansıtır.

Kimi sevgilisi olmadığından, kimi beklediğini bulamadığında, kimi planları alt üst olduğundan. Kimi bu güne önem vermezken, kimi sadece bugünü anlamlı kılarken, kimi sevgisizlik için ağlarken, kimide sevgi içinde boğuluyorken. Oysaki bütün herkesin yüzü gülmeli ve mutlu olmalı. Seven yada sevmeyen hiçbir kadının gözyaşları akmamalı, hiçbir erkek bir kadının göz yaşına sebep olamamalıdır.

Sadece 14 Şubat’ta sevdiklerimiz akıllarımıza gelmesin. Sevmek veya hatırlamak sadece bugüne özel olmasın her anın farklı bir özeliği ve güzelliği var. Bazen annemize, kardeşimize, babamıza, arkadaşımıza … seni seviyorum demeyi bilmeliyiz. Çünkü yaşamın kaynağı sevgidir. Sevgisiz bir canlı ne kendinse nede çevresine fayda verebilir. Bu yüzden herkes birbirine sevgi ile bakmalı SEVGİYİ sadece 14 ŞUBAT'LARDA düşünmemeli, her gün yaşamalıyız.

 

SENİ SEVİYORUM,iki kelimedir. İçinde dünyanın anlamlı ve güzel enerjisini taşır. Utanmadan söyleyebilmeliyiz.

Burada sizlerin huzurunda bende sevdiğime onu ne kadar sevdiğimi söylemek istiyorum. Hayatıma girdiği günden beri bana sevgiyi, güzelliği, aşkı, sevilmeyi, sevmeyi değerli ve anlamlı kılan güzel insan bu güzel günün kutlu olsun. SENİ ÇOK SEVİYORUM. (SEHERİM)

Seven, tüm kalbiyle seven bütün sevgililerin sevgililer gününü kutlarım. Sizleri seviyorum

Saygılarımla

  • Etiketler :
  • Van Haber