Yazarlar

MEBİT

SİMURG RUHLU İNSANLAR ARIYORUM

SİMURG RUHLU İNSANLAR ARIYORUM

Abone Ol

2018-07-07 15:00:00

Bir gün dünyanın bütün kuşları toplanırlar ve kendilerine bir lider seçmek isterler. Lidersizliğin ve örgütsüzlüğün, kurtuluş ve başarı için önemli bir engel olduğunu düşünürler. Bu engeli aşmak için günlerce tartışırlar. En sonunda, bir lider seçmek için toplanırlar.


Toplanacakları yer, bütün kuşların barındıkları yerlerden uzaktır. Çünkü verecekleri kararın, duygusallıktan uzak ve dürüstçe olmasını isterler.


Kuşların her biri farklı bir öneri sunar. Herkesin içinde lider seçilme arzusu da vardır. Ama büyük çoğunluk, en büyük kuş olan devekuşunun lider seçilmesini ister. Öyle ya en büyük olan, en büyük düşünendir. Bu çocuksu düşünceyi kuşların tümü kabul eder. Ancak lider seçilen devekuşu, bu öneriyi kabul etmez. Çünkü devekuşu doğru düşünmenin, büyüklükle ilgili olmadığını bilmektedir. “Peki bizim liderimiz kim, onu söyle” diye çıkışır bütün kuşlar. Devekuşu, onların liderlerinin Kaf Dağı’nın ardında olduğunu söyler.


“Ona doğru uçun, o sizi orada bekliyor!” der.


Bütün kuşlar vakit kaybetmeden Kaf Dağı’na doğru uçmaya başlarlar. Ne var ki Kaf Dağı’na giden yol öylesine zahmetli ve mücadele gerektiren bir yolmuş ki, bu yol kuşları ürkütür.


Yolun yarısında kuşların önemli bir bölümü geri döner. Lidersiz yaşamaya ve eski yaşantısını sürdürmeye razı olur. Önemli bir kısmı ise bu zorlu yolculukta ölür. Geriye bütün kuşlardan sadece 30 kuş kalır. 30 kararlı, azimli, lider ruhlu ve mücadeleci kuş.


30 Kuş bütün zorluklara rağmen yoluna devam eder. Hiçbir engel onları durduramaz. Ne olursa olsun, aynı azimle ve aynı heyecanla uçmaya devam ederler. Çünkü onlar, liderlerine kavuşmak isterler.


Günler geceleri, geceler günleri kovalar. Ve en sonunda Kaf Dağı’na varmayı başarırlar. Ancak Kaf Dağı’na vardıklarında, kimseyi görmezler. Orası ıssız ve kimsesiz bir yer. Bu zorlu yolculuğun sonunda liderlerini bulamadıkları için üzülürler ve devekuşuna söylenmeye başlarlar. Çünkü devekuşunun, onlara yalan söylediğini düşünürler.


Liderlerini başka yerde aramaya karar verirler. Tam döneceklerken, gaipten bir ses, devekuşunun onlara yalan söylemediğini söyler. 30 kuş her tarafa bakınırlar ama görünürde kimseler yoktur. Gaipten gelen ses, 30 kuşun diz çökmesini ister. Lider ruhlu kuşlar, diz çökmeyeceklerini söylerler. Ve “biz asiyiz, geleneklere ve gericiliğe karşıyız, kimseye diz çökmeyiz.” diyerek itiraz ederler.


Gaipten gelen ses, “siz liderinizi aramıyor musunuz?” diye sorar. “O zaman onu bulmanıza yardımcı olacağım” der ve kuşların her birinin önünde birer ayna durduğunu, bu aynaları yüzlerine doğru kaldırmalarını ister.


Kuşlar, önlerinde duran aynaları yüzlerine doğru tutarlar ve kendilerini görürler.


Gaipten gelen ses 30 kuşa der ki, “işte lideriniz orada…”


“O lider ki, yeryüzünün en güçlü varlığıdır. O lider ki, asi ruhludur. O lider ki özgürlük sevdalısıdır. O lider ki başarıya aşıktır. O lider ki mavinin en güzel tonudur. O lider ki, gökkuşağının en güzel rengidir. O lider ki umut sevdalısıdır. O lider ki mücadele ruhludur ve sevdası gökyüzüne uzanacak kadar uzundur.”


 

O lider sizsiniz!..


Evet, o lider sizsiniz. Yaşama umudunu ve mücadele aşkını yitirmeyen sizsiniz. En zor zamanlarda bile yenilgiyi reddeden ve zorluklarla mücadele eden sizsiniz.


 

Simurg olan sizsiniz.


Ben, yaşamanın oldukça zorlaştığı günümüz Türkiye’sinde, Simurg ruhlu insanlar arıyorum. Simurg ruhlu gençler arıyorum.


Şikayet eden, çaresiz ve yakınan gençler değil, azmin zaferi şerbetini içmeye hazır gençler arıyorum.


Demokrasiyi içine sindirebilmiş, yeri geldiğinde sakin davranabilen, yol gösterici ve yapıcı insanlar arıyorum.


Kirlenen dünyamızı, kaybolan değerlerimizi, yıkılan umutlarımızı, eskiyen sevdalarımızı, özlemlerimizi yeniden kuracağımız günlere inanan insanlar arıyorum.


Sokaklarımızdan geçerken, çatlayan duvarlara umutsuzca bakmak yerine, o çatlaklardan filizlenecek tohumlara inanan insanlar arıyorum. Göğü çatladıkça tomurcuk açan sevdalı insanlar arıyorum.


Umutsuzluklarını kıracak ve umut sevdası olabilecek değişimler yapan insanlar arıyorum. Çağın yenmediği, çağı yenen insanlar arıyorum.


Ben yaşam sevdasını iliklerinde hissedip, düşünce gücünü seferber edebilecek kişiler arıyorum.


Ben semalarımızdan yükselen simsiyah dumanların islerinde bile, yaşamımızı aşkla örecek ruha sahip kişiler arıyorum.


Aşk, sevda, direnç, özgürlük, eşitlik, barış, umut ancak ilerici, yapıcı ve sağlam iradeli ruhlarla bu topraklarda yeşerecektir.


 

Bunun için 30 kuş arasında yerinizi alın ve kanatlarınızı açın.


Çocuklarımıza, gençlerimize, kendi değerlerimize sahip çıkarak, yaşamın en sağlam ipiyle tutunalım hayatımıza. Aşk ile, özlem ile, sevda ile, düş ile…


Kaf Dağı’nın ardında, henüz keşfedilmemiş nice ülkeler, nice dostluklar, nice sevdalar, nice kentler bizleri bekliyor. Yeter ki ayakta durun ve hayatı güzelleştirin.


 

Her şeye rağmen!

 

  • Etiketler :
  • Van Haber