Yazarlar

MEBİT

YAZIK

YAZIK

Abone Ol

2018-04-30 15:00:00

Gün geçmiyor ki Türk futbolu bir adım daha geriye gitmesin.Bu kadar profesyonel yatırımlar ,gelişen ve değişen antrenman teknikleri ,dünyada her geçen gün kurumsallaşan futbol felsefesi ,alt yapı tesisleri ve astronomik harcamalar karşısında maalesef futbolumuz bu baş döndüren gelişmeler ayak uyduramıyor.Bunun binlerce nedeni ve tartışmaya açık başlıkları bulunuyor.


Son yıllarda hele hele son günlerdeki olaylar futbolumuzu 15 yıl geriye götürecek gelişmelere maruz kalıyor.mesela dün akşam olaylı derbi de yaşananların futbolla bağdaşlaştırmak hiçbir aklı mantığa sığmıyor.


Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında taraftarların neden olduğu saha olayları ve akabinde Şenol Güneşe atılan yabancı maddeler sonucunda kafasının yarılması devamında hastaneye kaldırılması en nihayetinde maçın tatil edilmesine kadar uzayan süreçte hem ulusal hem de uluslar arası medyanın yakın takibine takıldı.


Gelişmeler oldukça kaygı verici çünkü hatırlıyorum ben 2007 de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynanan maçta olanlar ile bugün olanlar hemen hemen aynı.Yine hatırlıyorum ben o zaman ki ismiyle Şükrü Saraçoğlu stadında Galatasaray teknik direktörü Erick Gerets’in de kafası yarıldı.Hasan Şaş.Geçen hafta Hasan Çetinkaya ve daha birçok yönetici-futbolcu bu tür olaylara maruz kaldı.


Buradaki meseleye takım perspektifinde bakmamak lazım.Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzonspor veyahut bir herhangi bir Anadolu kulübü.Türkiye’deki tüm takımlar bu olaylara maruz kaldılar.


Asıl sorun şurada başlıyor TFF yeterli önlemi almıyor aldığı önlemler ise kağıt üstünde kalıyor. Passoligmiş yok bilmem meşaleymiş falan hepsi hikaye.Hikaye diyorum çünkü eller tutulur bir faydası yok.


Her yıl bu tür olaylar oluyor.Gazeteciler –spor yöneticileri tartışıyor Federasyon açıklama yapıyor söyle olacak böyle olacak diye ama sonuç yok yine şiddet yine olay.


İşin bir diğer garip tarafıda şu.Gazeteciler dışında kimse olaya tarafsız bakmıyor.O onu suçluyor diğeri başkasını suçluyor.Yani bu böyle nereye kadar devam edecek bilmiyorum. Biride çıkıp demiyor ki’’ Aga bu nedir?’’


Yazık harbiden de yazık.Bu Ülkenin geleceğine,Çocuklarına, futbol kimliğine yazık.Hele hele Türkiye’nin gelecek planladığı olimpiyatlar-Şampiyonalar adaylığı öncesi bu tür olaylar uluslar arası kamuoyunda ciddi bir itibar kaybına neden oluyor.


Futbol Federasyonun artık elini değil gövdesini taşın altına koymalı.Çok kapsamlı bir çalışma yapmalı TD- Futbolcu, spor hukukçuları,Gazeteciler ve gerekirse Avrupa dan bile spor mevzuatını almalı,almalı ki bir daha böyle olayların önüne geçmeli.Ailesiyle maç izlemeye gelen çocukların heyecanını kırmanın,ekranları başında izleyenlerin seyir keyfi vermemenin , maç sonucu pozisyon analizi yapmaları yerine olayları tartışmaya vakit bulamayan gazetecilerin önüne kim bu sorunları çıkarıyorsa bunun en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor.Özellikle dün akşam yabancı madde atanları bulup bir daha statların kapısından bile içeri almamaları gerekir.Belki biraz uç nokta olacak ama bunların isimleri bile açıklanmalı.Açıklanmalı ki belki cezaların caydırıcılığı biraz işe yarar.


Maalesef ülkemizde özellikle sporda şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor.Şenol Güneş taraflı tarafsız her spor severin güveninin kazanmış bir teknik direktör Özellikle Beşiktaş-Trabzon ve Milli takımlarda nice büyük gururlar yaşatmıştır.


Bu tür bir olaya maruz kalması sporseverleri üzmüştür.Bu vesile ile TFF nu göreve davet ediyor bu olayların son bulması, Gelecek güzel günlerde Futbol konuşmayı ümit ederim.

  • Etiketler :
  • Van Haber