Yazarlar

MEBİT

SADECE 8 MARTA DEĞİL HER GÜN KADIN ÖZELDİR

SADECE 8 MARTA DEĞİL HER GÜN KADIN ÖZELDİR

Abone Ol

2018-03-07 15:00:00

 Kadınlar günün kısa tarihi

8 Mart 1857’de New York’ta yaklaşık 40 bin dokuma işçisinin greve gitmesi ve bu grev sonrası çıkan olay ve kaosta maalesef çoğu kadın 129 kişi canında olmuştu.. Birleşmiş Milletler Örgütü, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı. Kadınlara eşit hakların verilmesinin Dünya barışını güçlendireceği kabul edildi. Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline geldi. Bu olaydan sonra 8 Mart 1977’den itibaren ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başladı.

 

KADIN

“Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.” Peygamber efendimizin bu güzel hadisinde yola çıkarak kadının bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermiştir. Kadın ilk anamız Hz. Havva’dan beri değerini ve varlığını bizlere göstermiştir. Kur'an-ı Kerîm'de, Hz. Havva'nın yaratılma nedeni "Hz. Adem'e hayat arkadaşı olması ve onunla huzur bulması" olarak belirtilir. Kadın ezelden bu zamana kadar hep erkek için bir kalkan, hayat, huzur ve mutluluk kaynağı olmuştur.

 

Kadın; kimine göre anne, aşk, sevgi, huzur, mutluluk, eş, melek iken kimine görede hayat kadını, şeytan, zavallı oluyor. Aslında kadını kötü düşüncelerine alet eden insanlar zavallı ve kişiliksiz insanlardır. Kadın bir erkek gibi fiziki güçü çok iyi olmayabilir. Ama aklıyla, hayatıyla, varlığıyla her şeyi yapabilecek güçtedir. Yeterki kadını sevin ve değer verin. Kadın sevildiğini anladığında hayatını sadece sevdiği insan için değiştirir. Ama kadına hor bakıp aşağılayıp, kötü görüp, zavallı gözüyle bakarsanız. İşte o zaman hayat sizin için bir zindan olmuştur. Çünkü kadınsız bir hayat kanadı olmayan kuş misali gibidir. Bu hayatta çırpındıkça sadece yerinde kalırsın. Ve huzur adında senden bir şey kalmaz kadın yaşam boyunca sevdikçe sevildikçe sana mutlu ve güzel bir ömür sunar. Dayakla, tehtidle, aladatmayla ve kaçmayla sana huzur vermez vermek istesede veremez. Bir kere kalbi kırıldı mı onu düzeltmek çok zor.

 

Hayatın güzeliği kadın ile yaşanır. Bu sadece sevgili ve eş olarak değil bu siizn anneniz, kızınız kardeşiniz, teyzeniz, ablanız, halanız, yengenizde olabilir. Çünkü kadın olan her yer gül gibidir. Kadın olan yer güzeliğin ve kibarlığın olduğu yerdir.

 

Aile dediğimizde; öncelikle aklımıza anne, baba ve çoçuklardan oluşmaktadır. Aile yapısının temel ünsürü annedir. Anne yüreğiyle ,dişiyle ve hayatıyla yuvasını kurar. Kadınlar, halkın en fedakar, çalışkan ve üreten bireyleridir. Toplumumuzda kadınalar pek hak ettiği değere ulaşmamıştır. Hiçbir toplumda kadın kadın gibi yaşayamiyor ve önemsenmiyor. Ülkemizde son yıllarda yaşanılan kadın cinayetleri maalesef ülke olarak bizlerin kadına önem vermediğimizi göstermektedir.

 

Aslında kadın bizim için anne, sevgili, eş, aşk, gurur ve hayat olamalıdır. Adam olmadan önce insan olmanın değeridir. Kadın her zaman her gözün nuru, hayatın kalp atışı olmalıdır. Üretkenlik ve toplumun olmasa olmazıdır. Mutluluğun göstergesi, çoçukların annesidir. En önemlisi kadın bir ANA gözüyle bakılmalı.

 

Kadın; bir elmas gibi parlaklığıyla gözleri kamaştıran bir yüce insandır. Mutlu etmeyi bilen mutluluğuyla mutluluk veren bir değerdir kadın.

 

Burada sizler huzurunda hayatımda olan aşk ve sevgi kaynağım değerli meleğim, uğurlu çiçeğim ve şans perim olan güzel gözlüm, iyi huylu meleğime teşkkür etmek istiyorum. Bana mutlu hayat sunduğun için teşekkür ederim SEHERİM.

 

BÜTÜN GÜZEL KADINLAR bugun değil her gün çok önemlisiniz. Sizler bu hayatın çiçeği ve işiğisiniz kendinizi asla yıpratmayin çünkü işık olmadan hayat olmaz sizler işıksınız bizler sizin işığınızda yürüyenleriz. İşıksız hayat olmaz.

 

HEP AYDINLIK VE IŞIK İÇİNDE KALINIZ GÜNÜNZ KUTLU, MUTLU, HUZURLU VE AŞK İLE OLSUN

  • Etiketler :
  • Van Haber