Yazarlar

MEBİT

BU TAKIMA BİR AĞABEY GEREKLİ!

BU TAKIMA BİR AĞABEY GEREKLİ!

Abone Ol

2018-02-16 15:00:00

 Son dört haftadır kaybetmeyen iki takımın mücadelesinde Van BŞB Spor 90. dakikada yıkıldı. Maçın 41. dakikasında sakatlanarak oyun dışı kalan Gökhan Ünal, Van BŞB Spor’un tüm oyun kurgusunu değiştirirken, hücum gücünü kırdı. O dakikaya kadar iki oyuncu tarafından marke edilen Gökhan, adam eksiltmede takıma büyük katkı sunarken, zaman zaman defansına da yardımcı oldu. Lider Darıca Gençlerbirliği geciken golle strese girerken, aradığı golü bir duran topla son dakikada buluyordu…


Kocaeli körfezine hakim bir tepede kurulu Darıca Gençlik stadında hafta içi olmasına rağmen kapalı tribün doluydu. Şeref tribününün sol tarafı Çınaraltı taraftar grubu tarafından hınca hınç doldurulmuştu. Bu grup oldukça coşkuluydu ve maç sonuna kadar durmadan takıma destek verdiler. Diğer tribün ise ortaokul öğrencilerinin takviyesiyle doldurulmuştu.


Darıcalı sporseverler Feyyaz Hoca’ya yoğun ilgi gösterdiler. Centilmence başlayan maç hakemin de olumlu katkısıyla tek bir sarı kartla sona erdi. Böylece hayatımda ilk kez bir maçın tek bir kartla bitirildiğine şahit oluyordum. Her iki takımda iddialı olunca ve birbirini asla küçümsemeden temkinli oynayınca pozisyonu az, tam bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir karşılaşma izledik.


Van BŞB Spor’da Feyyaz Hoca’nın gelmesiyle göze çarpan ilk değişikliğin, defanstaki toparlanma olduğunu söyleyebilirim. Daha önceki maçlarda yolgeçen hanına dönen kanatlar bu defa güçlenmiş. Darıca Van defansını kanatlardan aşamayınca ortadan uzun ve aşırtma paslarla rakibini ekarte etmeye çalıştı. Maç boyunca da çokça pozisyonlar yakalasalar da kaleci Onur bu toplarda gol şansı vermedi.


Bir takımda isim yapmış bir golcünün bulunmasının ne denli avantaj sağladığını bu maçta da görmüş olduk. Maçın başından beri Gökhan Ünal sağında Yusuf solunda Mehmet’le sürekli marke edilmek zorunda kaldı. Bundan bunalan Gökhan bazen defansa kadar gelip arkadaşlarına yardım etmek durumunda kalıyordu ve bu pozisyonların birinde de sakatlanarak oyun dışı kaldı. Dileriz çabuk toparlanır, çünkü takıma katkısı son derece olumlu.


Van BŞB deki en büyük eksiklik, takımı saha içerisinde organize edecek, sürükleyecek, saygı görüp sözü dinlenecek bir futbolcusunun olmayışı. Darıca’nın kaptanını hayranlıkla izledim. Cafer Can Aksu. Böyle bir oyuncuyu her teknik adam, her taraftar takımında görmek ister. Öyle ki sahanın her yerindeydi. Bir bakıyorsunuz iki futbolcunun ağız dalaşında hemen yanlarında bitiyor, ortamı yatıştırıyor, bir bakmışsınız kontraya kaldırdığı takımına, en uçtaki forvete, milimetrik aşırtma ile alda at dercesine pas göndermiş. Çift forvet oynayan Darıca’da maç sonuna kadar sağdaki Hakkı ile soldaki Alperen’e kaptan Cafer Can, muhteşem paslar yolladı. Ve maç sonunda da adeta gemisini kurtaran kaptan misali frikik atışında topun başına geçerek maçın en başarılı ismi kalecimiz Onur’u çaresiz bırakan doksana topu yolladı.


Geciken gol Darıca seyircisini oldukça sabırsızlandırıyordu. Zira Darıca takımı genelde ilk 30 dakika içerisinde rakibinin işini bitirmeye alışmıştı. Gökhan Ünal’ın zorunlu değişikliğinde adeta göbek atarcasına sevindiler. Bir yandan maçı izlerken, diğer yandan da sürekli olarak rakip takımların dakika ve skorlarını cepten öğrenmeye çalışıyorlardı...


Maçtaki önemli anlar:


Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağında ev sahibi ekipten defansın uzun boylu futbolcusu Yusuf, kornerden gelen topa dokunamayınca tehlike atlatıldı.


12. dakikada Emrah’ın ortasına Gökhan dokunamayınca önemli bir fırsat kaçıyordu. Hücuma kalabalık çıkmaya çalışan Van BŞB bu haliyle sanki evinde oynuyor ve sanki karşısında lider değil de vasat bir takım varmış gibi bir özgüvenle hareket ediyordu. Feyyaz Hoca, bu karakteri takıma kalıcı olarak kazandırırsa, güzel günler görebiliriz. Zira Darıcalıları bu görüntümüz çok korkutuyordu. Öte yandan ofanstaki bu özgüvene karşılık defans elemanlarımızda oldukça soğukkanlı ve hatasız bir maç çıkarıyordu.


23. dakikada Darıca’dan Hakkı’nın vuruşu defansa çarparak kornere gidiyordu. Bu pozisyonda Gökhan Ünal defansına yardım ederek kornerden gelen topu uzaklaştırdı.


25. dakikadan sonra hocasının talimatıyla Emrah kanat değiştirdi. Bu dakikalarda Serdar Tayfun ve Emrah üçlüsünden güzel bir organizasyon izledik. Serdar ve Tayfun’un paslaşmasından aldığı topu Emrah Tacir ceza sahası içinde Burak Yılmaz’a iletti. Bu oyuncu müsait pozisyonda kaleye vurmak yerine topu Gökhan’a iletmek isteyince Mutlak bir gol kaçıyordu. Van seyircisi saç baş yolarken, Darıcalılar derin bir oh çektiler.


Çınaraltı taraftar grubunun ateşli seyircisi takımına desteğini kesintisiz sürdürüyorken 32. dakikada Haydar Bünyamin’i düşürünce kullanılan serbest vuruşta kaleci Onur çok başarılıydı.


Kartını hiç kullanmadan oyuna hakim olan tecrübeli hakem Abdulkerim Saltuk, oyunun yüksek tempoda kesintisiz yürümesini sağlıyordu.


Darıca’nın kaptanı Cafer Can 39. dakikada Haydar’dan kaptığı topu sol uçta kendini unutturan Alperen’e adrese teslim iletti. Neyse ki kalecimiz yine çok başarılıydı.


41. dakikada pozisyon sonrası kornere çıkan topta defansına yardım eden Gökhan, şanssız bir şekilde sakatlanınca yerine Ömer Çetinbaş girdi.


45. dakikada Darıca ceza sahasına girerken düşürülen Tayfun’un pozisyonunda penaltı bekleyenlere karşılık hakem oyunu devam ettirerek, aynı fikirde olmadığını gösteriyordu.


Uzun boylu defansı yandan açılan ortalarla geçmeye çalışan Van BŞB bir türlü topu yerden oynamayı beceremedi.


57. dakikada ilginç bir olay yaşandı. Taç çizgisine yakın bir yerden Van ceza sahasına kaptan Cafer Can’ın kullandığı serbest vuruşta bu defa Hakkı’ya kusursuz bir pas iletti. Hakkı’nın kafa vuruşu direği yalarken derin bir nefes alıyorduk ki anlaşılmaz bir şekilde hakem atışı tekrarlatma kararı aldı. Olaya fazlasıyla sinirlenen Feyyaz hoca, kornere giden topun etkisiz kullanılması sonucu biraz olsun sakinleşti.


61. Dakikada kale arkasındaki az sayıda maçı izleyen cefakâr Van seyircisi ile Darıca seyircisi karşılıklı olarak tezahürat yarışındaydı.


64. dakikada Emrah’ın yerine Baran girince Tayfun Emrah’ın mevkiinde oynamaya başladı. Bunun üzerine Darıca’nın Hocası Uğur Balcıoğlu, Başakşehir’den kiraladıkları Oktay Bala’yı oyuna dâhil ederek taktik savaşına karşılık veriyordu. 71. Dakikada ise Haydar yerini Temel’e bıraktı. Bana göre Emrah ve Haydar maçta ellerinden geleni yaptılar ve bu değişiklikler çok kritik kararlardı. Tabi Feyyaz Hoca’nın taktirine saygı duymak gerek…


Orta sahada bir türlü yenişemeyen iki takım, tedbiri asla elden bırakmadan oyunu yürütüyorken yine Cafer Can oyuna yeni giren Oktay’a kritik bir pas uzattı. Bu oyuncunun vuruşu defanstan dönerken Hakkı’nın tamamladığı sert vuruşta uzak köşeye uzanarak son anda topu çelen Onur, bir kez daha gole izin vermedi.


Kaleci Onur bu kritik kurtarışlarıyla tam anlamıyla Darıcalıların kimyasını bozuyordu.


Onur kalesinde harikalar yaratırken henüz bu dakikaya kadar rakip kaleciyi rahatsız edici tek bir etkili şutumuz olamadı maalesef


87. dakikada ise en net pozisyonumuzu yakaladık. Ömer Çetinbaş’ın pasıyla buluşan Baran topa sert vurdu. O ana kadar meziyetlerinden habersiz olduğumuz Darıca kalecisi sahneye çıkarak golü önlüyordu.


Sonrasında maçın kader anı gerçekleşti…


Gökhan Çakır’la kullandığımız serbest vuruş Darıca’nın lehine kontra olarak kalemize dönüyordu. Birebir de çaresiz Burak Yılmaz, gole giden rakibini kırmızı kart pahasına, ceza yayının sağ çaprazında düşürdü. Maçın ilk ve tek sarı kartı bu pozisyon sonrasında Burak’a çıkıverdi. Bu kritik müdahale olmasaydı pozisyon golle sonuçlanır mıydı bilinmez ama Darıca, kilidini açamadığı Van defansı için aradığı fırsatı 90. dakikada böylece bulmuş oldu.


Darıcanın en iyisi, kaptan Cafer Can topun başına geçti ve diğer en başarılı isim olan Onur’un uzanamayacağı yere topu ustalıkla yolladı. Maç biterken Darıcalıların sevinci zirvedeydi. Uzun süre stadı terk etmeyen seyircisiyle, önemli bir rakibi yenmenin keyfiyle kendilerinden geçtiler…

  • Etiketler :
  • Van Haber