Yazarlar

MEBİT

SAKARYASPOR BVANSPOR MAÇI İZLENİMLERİ

SAKARYASPOR BVANSPOR MAÇI İZLENİMLERİ

Abone Ol

2011-01-17 15:00:00

Ligde zor günler yaşayan ve geçtiğimiz hafta kayyuma devredilen Sakaryaspor, ikinci yarının ilk maçında takımımızı ağırladı. Kızlı erkekli genç Tatangaların yağmura ve ucuz olmayan bilet fiyatlarına rağmen yoğun ilgi gösterdikleri maçta, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen Sakaryalılar haklı bir galibiyet aldılar. Sakarya Atatürk Stadına akın eden 4-5 bin civarında seyirci bu maçta takımlarını yalnız bırakmadılar.

Stada ilk girdiğimde gözlerim hemen seyircimizi aradı. Gittiğim her deplasmanda az da olsa takımını yalnız bırakmayan cefakar taraftarımızı görmek tarifi imkansız bir sevinç veriyor. Bu maçta da kapalı tribünün hemen solunda kendilerine ayrılan yerde Kara Kobralar pankartının altında coşku içinde kümelenmiş 50-60 kadar taraftarımızı görmek gurur vericiydi. Ne var ki bir taraftara gittiği deplasmanda takımının galibiyetini izlemek ne kadar mutluluk vericiyse, o deplasmandan yenilgiyle boynu bükük ayrılmak ta o kadar hüzün vericidir. Bu deplasmanda maalesef o hüznü yaşadık hep birlikte. Futbol bu, kazanmak kadar kaybetmekte var. Önemli olan futbolun hazzını, güzelliğini, birleştiriciliğini yaşamaktı.   

         Maça gelince; ilk 20 dakika Sakaryaspor oldukça etkiliydi. B.Vanspor’da günün başarılı ismi Berkan, Sakaryaspor’un bu ataklarında kritik müdahalelerde bulunurken, kaleci Faruk’ta üstüne düşeni yapıyordu. İlk yarı Güney ve Azmi ile yararlanamadığımız iki pozisyon dışında pek atak şansı bulamadık. Bunlardan özellikle 38. dakikada Güneyin sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Cüneyt’in son anda kornere çelmesiyle mutlak bir golden oluyorduk. Pozisyonun devamında kornerden gelen topa yine Güney’in kafa vuruşu auta çıkıyordu. Bunun dışında Azmi ve Canpolat yakaladıkları pozisyonlarda son vuruşlarda etkili olamadılar. İlk yarı bitmek üzereyken Sakaryaspor gole Levent’le çok yaklaştı. Sakatlanma pahasına pozisyona müdahale eden Berkan ve sonrasında Faruk’un çabasıyla ilk yarı golsüz tamamlanmış oluyordu.

         İkinci yarı takımımız adına akılda kalan en önemli pozisyon Azmi’nin orta alandan kapıp sürüklediği ve sonrasında vurduğu sert şutun kornere çıktığı pozisyondu. Sakaryaspor ise bu yarıda özellikle orta alanda mekik dokuyan Mesutla, ileri uçta İlkay ve Sertan’la çok etkili oldular.

         Maç boyunca yerinde duramayan sürekli futbolcularını uyaran Mehmet Şansal, ilk maçında pekte iyi bir sonuç alamadı. Öncelikle gol yememe ve kontra atakla gol arama üzerine kurulu oyun taktiği 78. dakikaya kadar idare etti. Fakat bu dakikada ortaya çıkan Sakaryasporlu Şaban, kimsenin beklemediği bir anda uzaktan son derece şık bir vuruşla bitime on dakika kala kaleci Faruk’u gafil avlıyordu. Ve Şansal’ın taktiğini hiç hesapta olmayan bu golle bertaraf ediyordu. Bu uzaktan atılan gol olmasa belki de Sakarya golü hiç bulamayacaktı. Çünkü gol anına kadar Sakarya zaman zaman organize ataklar geliştirdiyse de gol şansı verecek nitelikte değildi bu akınlar. Beklenmedik anda gelen bu gol kilidi çözerken çok hareketli bir son on dakika bizleri bekliyordu. Gol sonrası stad Vansporlu’lar adına buz kesmişti. Hem Tatangalar hem Karakobralar o dakikaya kadar hiç durmadan takımlarını coşkuyla destekliyorken bu beklenmedik golle Sakaryalılar ayağa kalkıyordu.

Bu şok golün ardından takımımız toparlanmaya fırsat bulamadan 84. ve 85. dakikalarda kalesinde gördüğü üst üste iki inanılmaz pozisyonda Sakaryaspor’a direkler izin vermedi. İlk pozisyonda kalecimiz Faruk’la karşı karşıya kalan Selim’in sert vuruşunu son bir hamle ile parmaklarının ucuyla çelen Faruk, topun üst direkten dönmesiyle mutlak bir golü kurtarmış oldu. Hemen ardından Sakaryaspor’un kazandığı serbest vuruşta topu düzgün bir vuruşla kaleye yollayan Sertan’ın şutu yine üst direkte patlıyordu.

Dağılmış vaziyette ne yapacağını bilemez durumdaki B. Vanspor defansı ile Faruk’un bir anlık anlaşmazlığından doğan boşluğu iyi değerlendiren İlkay 86. dakikada takımının ikinci golünü kaydediyordu. Gol sonrası artık iyice takım oyunundan kopan B.Vanspor, son derece basit hatalarla yediği 2. golün etkisinden kurtulamadan 89. dakikada kullanılan serbest vuruşta az daha 3. golü kalesinde görecekti. Bu pozisyonda göğsüne gelen sert şutta Faruk şanslıydı.

Böylece maçın son anlarında aldığı bu galibiyetle kenetlenmiş taraftarını sevince boğan Sakaryaspor, galibiyet parolası ile maça çıkan B. Vansporu sürklase ediyordu. Sakaryaspor’la ilk karşılaşmamız 1993 sezonudur. Play-off grubunda karşı karşıya geldiğimiz maçta, unutulmaz golcümüz Hüseyin’in attığı 2 golle Gürçay’lı, Atilla’lı yıldız isimlerle dolu Sakaryaspor’u Van’da mağlup ederek 1. ligin kapısını aralamıştık. O günden bu yana iki takım arasında oynanan maçlar hep dostlukla hoşgörüyle tamamlanmıştı. Seyir zevki açısından güzel bir maç izleten iki takımın seyircileri de bu maçta bizlere bir kez daha futbolun coşkusunu centilmence gösterdiler.   

         Sonuç olarak yeni hocamız ile 2. yarıya umutla başladığımız bu ilk maçta hüsrana uğradık. Şansal’ın galibiyet amacıyla sahaya sürdüğü takım maalesef buna muktedir olamadı. Forvet sıkıntısı B Vanspor’un işini ilerleyen haftalarda oldukça zorlayacağa benzer. Bir an önce önlem alınmalı. Takıma yeni transfer olan Azmi  çok istekli oynamasına rağmen henüz hazır değil. Ayrıca ilk maçın stresinden olsa gerek çok telaşlı bir futbol oynadı ve nadir ele geçen pozisyonlarda müsait durumdaki arkadaşlarına pas veremedi. Kaptan Zekinin çabaları, Berkan ve Güneyin azimli futbolu yetmedi, yetemedi. Acilen forvet ve orta sahaya takviye gerek. Bu maçta ön plana çıkan diğer bir hususta takımın orta alanda bir türlü sağlayamadığı koordinasyondu. Tabi bunda Sakaryaspor’un uyguladığı tam saha presinde etkisi vardı. Peki hiç iyi bir şey yok muydu takımımız adına derseniz, takımın eskiye nazaran oldukça belirgin şekilde artan kondisyonunu ve mücadele azmini  söyleyebiliriz. 

Umut fakirin ekmeği. Bakalım ilerleyen haftalar neler getirecek. Sağlıcakla kalın.    

  • Etiketler :
  • Van Haber