Yazarlar

MEBİT

HAKEMİN ÇABASI YETMEDİ!

HAKEMİN ÇABASI YETMEDİ!

Abone Ol

2017-09-25 15:00:00

Bursa trafiğini hesaba katmayınca, Minareli Çavuş Stadına ulaştığımda maçın ilk yarısı neredeyse bitiyordu. Özellikle bayan sporseverlerin çokluğu göze çarpan statta, 4. hakemde bayandı. Maç boyunca Erdoğan hocanın orta hakem Feridun Daldaş yüzünden çokça dert yanacağı 4.hakem Meliz Özçiğdem, neredeyse Van BŞB yedek kulübesinin yanında geçirdi tüm maçı…


Yeşil Bursaspor, Merinosspor, Oyak Renault ve Bursaspor A2 takımlarının en iyi oyuncularından oluşmuş karma bir ekip ve bu özelliğiyle de Bursaspor’un da alt yapıda pilot takımı. Adeta bir futbolcu üretim merkezi olan Yeşil Bursaspor, oldukça genç ve çok mücadeleci bir takımdı. Maç boyunca özellikle defans elemanları Van BŞB spora adeta duvar ördüler.


İlk yarı izleyemediğim pozisyonları devre arası cefakâr taraftarlarımızdan öğrendiğim kadarıyla Fuat’la yakaladığımız iki pozisyonda, kaleci Ömürcan gole izin vermemiş, bir pozisyonu da hakem ofsaytla kesmiş. Çokça hakemi şikâyet eden taraftarımızın ne kadar haklı olduğu, ikinci yarıyla birlikte ortaya çıkıyordu. Tecrübesiz genç hakem Feridun Daldaş, maçta hâkimiyetini bir türlü sağlayamayınca, bir önceki verdiği yanlış kararların etkisinde kalarak, sonraki pozisyonlarda objektifliğini yerle bir ediyordu.


İkinci yarıya Van BŞB Ali Kulelinin yerine Emre ile başladı. 49. dakikada Fuat’ın ceza sahsında yükselerek vurduğu kafa şutunu elle kesen Mertcan’ın pozisyonunda bariz penaltıyı vermeyen hakem, bu noktadan sonra maçı elinden çıkarmış oldu. Gurbetçi taraftarımızı çileden çıkaran bu net penaltı, moralleri bozuyordu doğrusu. Hakem bu olaydan sonra Van BŞB’nin agresif oyununa uzun süre göz yummak zorunda kalınca, bu defa yok yere iki takım oyuncuları arasında sakatlanma pahasına sert müdahaleleri birbirini izledi. Hatta rakip takımdan Burak maçı sedyeyle terk ederken, ilerleyen dakikalarda da bu defa takımımızdan Onur Bektaş yerini Zafer Özden’e bırakmak zorunda kalıyordu. Erdoğan hoca, bu pozisyonlarda oyuncularını sık sık uyarıp ‘‘uymayın onlara, oyununuza bakın’’ derken hakemin yönetmekten çok izlemekle yetindiği bu tarzını 4. hakemle hasbihal ediyordu.


Maçta Aykut ve Fuat ikilisi zaman zaman tehlike yaratsa da Yeşil Bursa defansı araya girmekte gecikmediler. Ofsayt taktiğini çok iyi uygulayan Van BŞB, bazen rakibin ani kontrataklarına da maruz kalıyordu. Bu pozisyonların birinde günün etkili ismi Berat Jonathan, sağ kanatta kendini unutturunca, mutlak gol vuruşunu kalecimiz Onur mükemmel bir refleksle önlüyordu.


66. Dakikaya kadar olan biteni izleyip kartına başvurmayan hakem, Mutlu’yla Fatih’in birbirine girdiği bu dakikadan maç bitimine kadar seri halde 5’i takımızdan olmak üzere 7 oyuncuya sarı kart gösterdi. Oysa bu kartlara erken başvurmuş olsa maça hâkim olacak, belki de maç bu kadar çığırından çıkmayacaktı…


Oldukça sıcak bir havada oynanan maçta su molası verildi. Bu dakikada sayısı yüzü geçmeyen cefakâr taraftarımızın takımına sevgi gösterileri ve tezahüratları görülmeye değerdi doğrusu.


Her pozisyona itiraz eden Yeşil Bursalı Bekir Ozan Has, Ramazan Kıvanç ve Erdoğan hocayı çileden çıkarıyor ve 4. Hakeme bir kez daha müracaat ediliyordu...


90. dakikada topu 30 metre sağ kanattan yarı alanımıza kadar süren Mustafa Emre, ceza yayındaki müsait arkadaşı Fatih Çakır’a alda at diye bıraktı, bu oyuncunun oldukça kötü vuruşu sonrası derin bir nefes alıyorduk.


Hakemin ne yapıp edip ev sahibi ekibe yaranmak istediğini biliyorduk ve nihayet aradığı pozisyonu bulan Daldaş, 90+3’te çok kritik bir karara imza atarak ceza yayımızın içinde, kimsenin ne olduğunu anlayamadığı bir karambolde elle oynamaya hükmetti. Bursalıların bile anlam veremeyip hakemden son bir kıyak niyetine ayakta izlediği pozisyon kötü vuruş sonrasında, sonuçsuz kalacakken 3 puanı vermeye kararlı olan hakemin, yine olağandışı kalabalık içerisinde defansımızdan geri dönen topta, nasıl elle oynamayı süzdüğünü doğrusu kimse anlamadı.


Böylece 90+6 da penaltı kararı sonrası topun başına geçen Fatih, öylesine kötü bir vuruş yaptı ki, üst direkten hayli mesafeli yol alan top, ‘‘ilahi adalet bu olsa dedirtti’’ bizlere. Gurbetçi taraftarımızın rakip tarafından kaçırılan penaltıya tek kelimeyle yorumu ‘Allah’ın sopası yok’ şeklindeydi.


Hakeme rağmen bu önemli rakipten alınan 1 puan bence oldukça kıymetli. Zira Yeşil Bursaspor çok can yakacağa benziyor. Birçok rakibin eli boş dönmesi muhtemel bir takım hüviyetinde.


Van BŞB ye gelince; Takımımıza en başta isabetli pas nasıl verilir bu öğretilmeli. Gol vuruşu mahiyetinde bir enstantane izleten olmadı ileri uç oyuncularımızdan. Fakat takımdan ümitliyiz…

  • Etiketler :
  • Van Haber