Yazarlar

MEBİT

TÜM DETAYLARIYLA YGS-LYS

TÜM DETAYLARIYLA YGS-LYS

Abone Ol

2011-01-11 15:00:00

 

            YGS yaklaşıyor…/Lokman TEKİN

            Bu yıl bu sınava 1.5 milyondan daha fazla öğrencinin başvuracağı bekleniyor. Ancak geçen yıllara göre yerleşme oranı artacak. İsterseniz bu noktada kısa bir karşılaştırma yapalım: 2008 yılında, tüm alanlarda üniversitelere yerleşme oranı % 36; 2009’da % 47; 2010’da % 54 idi. 2011 yılında 7 yeni üniversitenin ve 14 yeni fakültenin açılacağı bekleniyor. Bütün hesaplamalar yapıldığında, bu yıl yerleştirme oranı, tahminimce % 63 olacak.

            Bu oran çok büyük. 

            Şurası açık ve net: Üniversiteye yerleşmek artık zor değil. Ancak iyi bölümlere yerleşmek ve bitirildiğinde iyi bir prestij yakalamak, iyi para kazanmak ve iyi bir kariyer yapmak için çok iyi bir çalışma modeli gerekir.

            Peki YGS yaklaşırken, hedefimize ulaşmamızı neler engelliyor? Nelere dikkat etmemiz lazım?

            26. kilometreyi duydunuz mu, bilemiyorum. Maratonlarda 25 km’yi geçmek kolaydır. Genellikle 25. km’ye kadar tüm yarışçılar koşabiliyor. 25 ile 26. km arası çok önemlidir. Bu mesafede koşucular iyice yorulurlar, tam bırakma noktasına gelirler. Ola şu kadar nettir: 26. km’yi geçersen, kazanırsı.

            Bu aralar, bir öğrencinin 26. km’sini koştuğu  bir dönem. Bu dönem, YGS’ye kadar devam eder. 26. km’yi geçmeyi başaran öğrenci, kazanacaktır. İşte bu yüzden, sizlerle bu aralar bu konuyu paylaşmak istedik.

            Sizlere YGS-LYS sistemini tüm detaylarıyla anlatan bir çalışma hazırladık. Çalışma aracılığıyla bir forum oluşturulabilir. Bu forumda soru cevap şeklinde de birbirimize yardımcı olabiliriz. Bütün öğrencilerimize ve velilerimize faydalı olması dileğiyle…    
       
26. km’nin sonunda buluşmak umuduyla…

Tüm Detayları Powerpaint Sunumu ile Öğrenebilirsiniz
 Not: Aşağıda Yorum Ekle kısmında Soru sorabilirsiniz.. Cevaplanacaktır.

  • Etiketler :
  • Van Haber