Yazarlar

MEBİT

KADIN BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR

KADIN BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR

Abone Ol

2017-03-08 15:00:00

Değerli okuyucularım,  bugün ‘Dünya Kadınlar Günü’ ve ben bu yazımda bize yoldaşlık, annelik, dostluk, kardeşlik, eşlik eden güzel yürekli kadınların bu güzel gününde sizlere düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

 

Dünyada her ne kadar 8 Mart ‘kadınlar günü’ olarak kutlansa da. Bu kutlamalarda hep kadınlarımızın sorunları, sıkıntıları, çektikleri eziyetler ve erkek karşısında ki eşitsizliği gibi olumsuz durumlar ortaya çıkmaktadır.

 

8 Mart 1857’de New York’ta yaklaşık 40 bin dokuma işçisinin greve gitmesi ve bu grev sonrası çıkan olay ve kaosta maalesef çoğu kadın 129 kişi canında olmuştu. Bu olaydan sonra 8 Mart 1910’dan itibaren ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başladı.

 

Aile dediğimizde; öncelikle aklımıza anne, baba ve çoçuklardan oluşmaktadır. Aile yapısının temel ünsürü annedir. Anne yüreğiyle ,dişiyle ve hayatıyla yuvasını kurar. Kadınlar, halkın en fedakar, çalışkan ve üreten bireyleridir. Toplumumuzda kadınalar pek hak ettiği değere ulaşmamıştır. Hiçbir toplumda kadın kadın gibi yaşayamiyor ve önemsenmiyor. Ülkemizde son yıllarda yaşanılan kadın cinayetleri maalesef ülke olarak bizlerin kadına önem vermediğimizi göstermektedir.

 

Aslında kadın bizim için anne, sevgili, eş, aşk, gurur ve hayat olamalıdır. Adam olmadan önce insan olmanın değeridir. Kadın her zaman her gözün nuru, hayatın kalp atışı olmalıdır. Üretkenlik ve toplumun olmasa olmazıdır. Mutluluğun göstergesi, çoçukların annesidir. En önemlisi kadın bir ANA gözüyle bakılmalı.

 

Kadın; bir elmas gibi parlaklığıyla gözleri kamaştıran bir yüce insandır. Mutlu etmeyi bilen mutluluğuyla mutluluk veren bir değerdir kadın.

 

Her türlü zorluğa karşı göğüs gelen. Zorluklardan kaçmayan kimseye zarar vermeyen dertli, çilekeş, dünyaya gelmiş en güzel varlıktır. Bir kenara itilen, hor görülrn, dövülen, acı çekilen, öldürülen ve hep ikinci planda olandır kadın.

 

Bazen çoçukları ve ailesi için koca dayağını görmezden gelen, gözleri mor kolları kırık şekilde hayatını ailesine adamış asil kadındır.

 

Şehit tabutuna sarılmış gözyaşı döken şehit anasıdır. Asla katillere boyun eğmeyen, bebeği sırtında Kurtuluş Savaşına mermi taşıyandır. En asil alın terinin en muhteşem sahibidir.

 

Kadın; bizlere, bizleri yaratan bu dünyadaki güzellikleri veren Yüce Allah’ımın bir emanetidir. Gözleriyle umut olan aşkıyla sevgiyi yaşatan, nefesi ile nefes veren, bakışlarıyla can veren bir kutsaldır. Bir anne ve en önemlisi  bir kadındır.

 

Her doğumda bir dişini bebeğine veren, her doğumda acı çeken, eziyet çekendir. Doğumda sonra bebeğinin kokusuyla bütün acılarını unutan ve mutluluk göz yaşı döken mükemmel bir insandır.  

 

Benim bu satırları yazıyor olmamın vesilesidir. Canımın içi, gözümün bebeğidir. Gözünden damlayacak bir tek yaşa ömrümü feda edeceğim kişidir. Gönül bahçemde açan rengârenk güllerin arasındaki en güzel çiçektir.

 

Kadınları sadece 8 Mart’ta hatırlamayalım kadın bizim için bir değerdir. Onları her gün önemseyelim her zaman değer verelim.

 

Bütün kadınlarımızın bu güzel günün kutlar onlara huzurlu, mutlu, özgür ve eşitlik içinde yaşamalarıyla umuduyla güzel kadınlar güzel gününüz kutlu olsun. 

  • Etiketler :
  • Van Haber