Yazarlar

MEBİT

VAN’IN KALDIRIM VE TRAFİK ÇİLESİ!!!!

VAN’IN KALDIRIM VE TRAFİK ÇİLESİ!!!!

Abone Ol

2017-03-01 15:00:00

Nedir bu çile nedir bu kaos Van trafik ile başı dertte sürekli kuyruk sürekli kaza sürekli ölüm…


Van’daki trafik yoğunluğu ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kazalar günümüzde en önemli sorun hale gelmiştir. Bu sorunda en önemli etken insanlardır çünkü kazayı yapan araçlar değil insanlardır. Çoğu zaman insanların dikkatsizliğiyle ortaya çıkan kazalarda can ve mal kayıpları oluyor. Ülkemizde günde onlarca insan bu trafik canavarında ya hayatını kaybediyor ya sakat kalıyor ya da mal kaybına uğruyor. Araç sahiplerinin hoşgörüsüz ve dikkatsiz olması ve kendilerine aşırı güvenmesi sonucu kazalar meydana gelmektedir. Hoşgörülü olmak, yayalara yol vermek ve diğer araçlara yol vermek korkaklık değil aksine erdemliktir. Herkes kendi sorumluğunu bilse sinirine kapılmayıp sevgi, saygı ve ayık bir şekilde yoluna devam etse kazlar minimuma iner. Dileğim insanlarımızın trafik kurallarına uyması ve trafik için yeterli eğitimi almalarıdır.


Trafiğe çıkan araç sayısı yoldan yürüyen insan sayısında fazla kaldırımlar park edilmiş araçlardan ve yola kurulmuş seyyar satıcı tezgâhlarında geçilmiyor insanalar birbirinin üstüne çıkarak yürüyor. Ölüm oldukça önlemler yok oluyor ne belediye ne trafik ekipleri nede zabıta hiç kimse görevini tam yapmıyor.


Van nüfus gün geçtikçe artıyor nüfus artıkça araç sayısı iki kat artıyor. İnsanları bunalıyor araç kuyruklarıyla ve düzensiz park edilmiş araçlarla.


Cumhuriyet caddesi, Maraş caddesi vb. gibi caddelerden yürünülmüyor. Kaldırıma ve kaldırım kenarlarına park edilmiş araçlar yüzünde yayalar birbirini ezerek geçiyor yetkililerin bunu görmesi lazım artık…


Zabıta ve trafik ekiplerin görevlerinden bir tanesi de kaldırımların düzenini sağlamak ve kaldırımları kurulan seyyar satıcılarda temizlemek ama ne yazık ki bey efendiler hiç oralı olmuyor. Görevlerinin sorumluklarını yerine getirmiyorlar yayaların rahat yürümesi için, caddede önü işgal edilmiş dükkânlar için biraz daha işlerine önem verip az olsa trafik sorununa katkı sağlayabilirler ama ne trafik ekipleri, ne belediye çalışanları kimse oralı olmuyor.


Bunlar görevini yapmayınca araç sahipleri için her şey serbest oluyor. İstedikleri yere, yola, yol kenarına ve kaldırıma düzensiz bir şekilde araçlarını park ederek işlerini görüyorlar.


Kimse yayaların halini düşünmez, para kazanan dükkânlar düşünmez. Herkes kendine felsefesi ile istedikleri her yere park ederek keyif çatıyorlar bunu görmezden gelen belediye ve trafik ekipleri hiçbir şey yapmadan yayaların eziyet çekmesini izliyorlar. Burada bütün sorumluluk belediye ait düzensiz park yapan araçlara gereken cezayı verebilseydi kimse kimsenin yol hakkını çiğnemiş olmazdı.


Ancak haksız ve hatalı park temelinde, ceza kesmek için öncelikle araçların park etmeye müsait bir alanın olması gereklidir. Ne yazık ki, Van’ımızda araçların park etmesi için yeterli oto park ve alan yoktur. Bu durumda araç sahibi aracını nereye park edecektir? Tabi ki ilk bulduğu yere o yerde yayaların geçtiği kaldırımlar, yol içinde ve yol kenarına park edecektir. Yani şunu diyebiliriz belediye bir park alanı yaratmadan park etmeyin diyemez. Gerçi söylese de bir fayda etmiyor araç sahipleri yine bildiklerini okuyor.


Sözde bir kapalı otopark yapılıyor beş yıldır bir türlü bitmek bilmeyen bir oto park umarım bu oto park bir an önce yapımı biter de yayalar ve caddedeki dükkanalar biraz nefes alıp rahata kavuşur.


Şu bir gerçek trafik kuralları insanların kötülüğü için değil insanların iyiliği için vardır.

  • Etiketler :
  • Van Haber