Yazarlar

MEBİT

KİME VE NEYE GÖRE YENİ YIL

KİME VE NEYE GÖRE YENİ YIL

Abone Ol

2016-12-28 15:00:00

Son zamanlarda insanlığın bittiği Halep’te insani yardım elini uzattık. Ülke olarak ayağa kalkıp ezilen, ölen, açlık çeken zavallı kardeşlerimizin umudu olurken. Bu umuda engel olmak isteyen terör örgütleri önce Beşiktaş sonra Kayseri ve Ankara’da onlarca ailenin ve Türkiye’nin yüreğini yaktılar.

 

Süper devletler güçlerini korumak ve biraz daha prestij için yaptıkları oyunlar yüzün milyonlarca insan hayatında oluyor. Süper devletlerin kendi aralarında yaptıkları çarpışmalar veya savaşlar eskisinde daha gaddarca ve acımasızca oluyor. Ülkelerin savaş çılgınlığı gün geçtikçe artıyor. Savaş tutumları Ortadoğu üzerinde milyonları savaş oyunlarıyla yok etmek, kendi alan ve değerlerini artırmak için yaptıkları çabalar zavallı insanları yerinde yurdunda ediyor.

 

Savaş çılgınlığı tüm evrenselliğiyle devam ederken. Irza geçme, yok etme, öldürme, çocukları boğazlama, tüm halkı köleleştirme, diri diri gömülmeler, canlı infazlar, tutsakları öldürme yakma gibi eylemler gün geçtikçe artıyor. Dünya geneli insanlık ölüyor ve teknoloji geliştikçe beyinler ve düşünceler birbirine düşman kesiliyor.

 

Ülkemizin savaş ve katliam olan her yere yardım eli uzatırken uzattığı yardım elinin karşılığını şehitler vererek ödüyor. İçimizdeki insani duygular süper devletlere göre daha insancıl ve samimi. Son olarak Halep’e yardım elini uzattık ama karşılığı can kayıplarıyla oldu. Bazı ülkeleri yaptıklarıyla övünürken bazı ülkelerde yapılanlarla acı çeker. Bu savaş çarpışmaları hep aynı devam ederek istemedikleri ülkeleri yok etmek ve oradaki hayata kendi tarzı bir hayat getirerek yaşamı kimine göre zor kimine göre kolay hale getirmek çabası içindeler. Ortadoğu’da olanları ülkemize yansıtıldıkça ülkemiz teröre ve dış güçlere karşı daha çok ayakta durarak gücünü gösteriyor.

 

Yıllar geçtikçe daha çok ölüm ve daha hayat sona eriyor. Her yıl yeni katliamlar yeni terör örgütleri ve yeni güçler ortaya çıkıyor. 2017 yılında da yılaradır olan bu eylemler belki daha fazla karşımıza çıkacak belki daha çok ölüm ve katliam olacak biz insanoğlu hep bir tereddüt içinde yeni yılın bitmesini bekleyeceğiz.

 

Bu yeni yıl kimilerine göre harika kimine göre acı ve gözyaşı içinde geçecek. Bu yeni yılı kimileri delice kutlarken kimileri yeni yıl olduğunu bile bilmeyecek.

 

Kimileri yeni yılı bomba altında yeni yıl olduğunu bilmeden kutlayacak kimileri ise havai fişeklerler içkilerle, danslarla, deli gibi sabaha kadar kutlayacak.

 

Kimileri ekmeksiz yeni yıla girecek kimileri ekmeği çöpe atarak.

 

Kimileri ailesini bombaya şehit etmiş olarak yeni yıla girecek, kimileri ailesini keyfi için terk etmiş olarak yeni yıla girecek.

 

Kimileri kurşun yememek için sınıra koşarak yeni yıla girecek, kimileri daha çok eğlenmek için başka sınıra gidecek.

 

Kimileri anne korkuyorum diyerek yeni yıla girecek, kimileri anne yeni yılın kutlu olsun diyerek yeni yıla girecek.

 

Kimileri beton enkazı altında yeni yıla girerken, kimileri içki sarhoşluğun enkazında yeni yıla girecek. Kimileri aç olarak yeni yıla girerken, kimileri Noel hindisini yiyerek yeni yıla girecek.

 

Kimileri çıplak olarak yeni yıla girerken, kimileri kırmızı Noel elbiselerle yeni yıla girecek.

 

Kimileri soğuktan donarak yeni yıla girerken, kimiler noel ağacın ışıkları altında yeni yıla girecek.

 

Kimileri Halep’te, Suriye’de, Afrika’da, Pakistan’da, Irak’ta, Elbab’ta açlık ve bomba altında ölürken, kimileri sattıkları bomba paralarıyla kan lezzetinde içkisini yudumlayarak yeni yıla girecek.

 

Kimileri teknoloji aletleri içinde boğularak yeni yıla girerken, kimileri kimyasal bombadan boğularak yeni yıla girecek…


2017 yılı yukarıda yazdığım gibi herkese farklı bir yıl olacak. Ama bazılarına göre daha acı olacak savaş altında olanlar için güzel bir yıl olur inşallah. Ülkemiz için acısız, huzur ve mutluluk getiren bir yıl olması dileğiyle…

 

Yeni yıl gönlünüze göre olsun yeni yılınız kutlu olsun

  • Etiketler :
  • Van Haber