Yazarlar

MEBİT

VANGÖLÜ VEDAŞ VE HASASİYETSİZLİK

VANGÖLÜ VEDAŞ VE HASASİYETSİZLİK

Abone Ol

2016-04-18 15:00:00

16.02.2016 Van İpekyolu’na bağlı Ağzıkara köyünün bir trafosunda gerilim hattının bir fazı kopmuş trafo resmen ölüm saçan bir bomba gibi ne doğru dürüst topraklaması var nede düzenli bir bakımı. Köydeki vatandaşlar haliyle Vangölü TEDAŞ’ı aramışlar. Bu aramada bir cevap gelmeyince genel müşteri numarasının aramışlar. Bu aramada genel arıza tamir ekiplerine bilgi verilmiş. Ve arıza ekibi bu derecede tehlikeli olan duruma sesiz kalmış taki 17.04.2016 saat 14 e kadar. Köylüler tekrar aramışlar çağrı merkezini bu seferde kayıt alınmış ama dönene olmamış. Arada birkaç saat geçtikten sonra Vangölü TEDAŞ’ta kime ait olduğu bilinmeyen bu numara 0544….365 çağrı merkezini arayan N.D adlı şahsı arıyor. İlk başta normal konuşma geçen konuşma daha sonra terbiyesiz bir hale geliyor. TEDAŞ’tan arayan kişi sözde köye arıza ekibi göndermiş. Ama ekibi gören hiç kimse yokmuş. Ve asıl olan arıza yerine uğramadan dönmüşler.


Telefonda N.D adlı şahıs hakaret ediliyor küfür ediliyor. Numara sahibi kişi umursamadan ben ekip gönderemem artık yarın ancak gelir demiş. N.D ise senin görevin yapmak zorundasın demiş. Ama maalesef karşı taraf kendi keyfi için yüzlerce insanının canını tehlikeye atıyor. Bunlar atışmaya başlıyor TEDAŞ’tan arayan çok şey biliyormuş gibi ben ekip gönderdim bir daha gönderemem demiş ve insanları tehlikeyle baş başa bırakmış.


Ey numara sahibi her kimsin bilmiyorum ama sen insanların canını tehlikeye asla atamazsın eğer ki orada bir insana veya bir hayvana bir şey olsaydı sen bunun altında kalkabilecek miydin? Karşılıklı konuşmada kimseye hakaret edemezsin senin görevin ve en küçük şikâyette bile gidip yapmak zorundasın. Madem şikayetleri kaldıramıyorsun bu işi bırak. Yapamayacağın şeylere karışma çalıştığın kurumun adını lekeleme. Zaten bizlere doğru dürüst bir elektirik sağlamıyorsunuz bari sizi arayanlara edebinizle cevap verin. Bu konuşmalarınızı anlattıklarında tüylerim diken diken oldu.


TEDAŞ’tan kaç kişiyi aradım numara sahibine ulaşmak için kimse bilgi vermedi. Size ulaşamadım ama Ağzıkara köyünün sesi olacağım burada kimse kimseyi aşalayamaz. Kimse hak sahibine ahlak dışı davranamaz. Hasasiyetsizlik yapmak kolay erdemi dile getirmek zordur. Böyle tehlikeli bir durumda yüzlerce kişiyi elektiriksiz ve tehlike içinde bıraktın. Böyle durunda milleti ışıksız bırakman doğru olmadı. Madem gitmiyorsun bari güzellikle konuş gelemeyeceğini söyle.


Burada VanGölü Vedaş’a seslenmek istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki Van kenti yıllardır. Çok büyük elektirik kesintisi yaşıyor. Bazen saatlerce bazen günlerce elektirksiz kalıyoruz. Haklı olarak bizlere elektirik açılması için sizleri ararız ve şikayetlerimizi bildiririz bu bizim en doğal hakkımız. Sizlerde bizlere cevap vermek zorundasınız ve şikayetlerimizi değerlendirmek zorundasınız. Göreviniz bizlere elektirik hizmeti sunmak bizde görevinizin karşılığı hakkınızı faturalarda veriyoruz.


Siz bizler için değerli kurumsunuz. Kurumunuza yakışır kişilerle çalışmanız hem sizleri hem bizleri mutlu eder. Bazı şahsi konuşmalara aman vermeyin çünkü kalite dilde biter. Kişiler arası iletişim ile değer kazanır Bu şahıs için gerekli önlemlerinizi almanızı rica ediyorum. Bu tür durumlar çoğalmadan önlem almak en doğrusu. Elektirik iki gün sonra verildi köye ama çok tatsızlıklar yaşanarak oldu.

  • Etiketler :
  • Van Haber