Yazarlar

MEBİT

BEYNİMİZİ GÜÇLENDİREN 5 YİYECEK

BEYNİMİZİ GÜÇLENDİREN 5 YİYECEK

Abone Ol

2016-03-18 15:00:00

Eskiden, hafızanın zayıflanmasının tamamen yaşlanma ile ilgili olduğu düşünülürken şimdi, yetersiz beslenmenin de hafızanın zayıflamasına neden olduğunu biliyoruz. Yediğimiz gıdalar ve “yemedikleriniz” beyin fonksiyonlarını etkileyerek, hafızanın keskin kalmasını sağlayabilir.


1. Tabi ki ceviz ,fındık,fıstık

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan Ceviz, fındık, fıstık gibi gıdalar yolculuklarda, sınavlarda, beyindeki haber alma maddelerini hareketlendirerek beyine uyarı gönderiyor. Kavramayı ve anlamayı geliştiren besinlerdir. Tabi kalorisini düşünüp ölçülü tüketmeliyiz.


2. Yumurta

A, B, B12 ve D vitaminleri bakımından zengin yumurta, beynin hafızayla ilgili bölümünün gelişmesine yardımcı olur. Her sabah kahvaltıda bir adet haşlanmış yumurta tüketebilirsiniz.


3. Çikolata

Yüksek kakao içeren siyah çikolata beyin reseptörlerini aktive eden endorfin salınımını artırır. Endorfin arttıkça konsantrasyon artar ve ruh hali yukarı taşınır. Çikolatanın bu etkisinden yararlanmak için çok fazla şeker içermeyen, en az %60-70 oranında kakao ile üretilen çikolatalardan yemelisiniz .Bitter olacak şekilde kilo sorununuz varsa haftada 1 ya da 2 kez 2 küçük kare parça şeklinde tüketebilirsiniz.


4. Havuç

Havuç, beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini arttırır, bir şey ezberlerken bir küçük tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.


5. Balık

Yağ oranı yüksek olan gıdalar genellikle belleği güçlendirmek için tavsiye edilmez, ancak omega-3 yağ asitleri bilişsel fonksiyon üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Uzmanların hemen hepsi bunama ve Alzheimer hastalığı riskini azaltmak için düzenli olarak balık tüketilmesini önermektedir. Haftada en az 2 kez tüketebilirsiniz.

  • Etiketler :
  • Van Haber