Yazarlar

MEBİT

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN SAĞLIKLI BESİNLER

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN SAĞLIKLI BESİNLER

Abone Ol

2016-03-14 15:00:00

Cilt sağlığı vücudu ele veren en önemli göstergedir.Cildinizi kremlerden çok yediğiniz yiyecekler etkiler. Besin değeri yüksek gıdalarla beslenme, vücut için gereken vitamin ve minerallerin düzenli alınması genel sağlığınız kadar cildinizin sağlığı için de önemlidir.


Cilde iyi gelen yiyecekler aynı zamanda cilt hücrelerinde tahribata neden olan oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olur. Tüm yararlı besin kaynakları dışında cilt için en önemli şeylerden biri de yeterli miktarda su tüketimidir.


* C vitamininin, vücudumuzdaki bağ doku denen, koruyucu doku katmanının korunmasında anahtar rolü vardır.Kolajen de bu dokunun bir elemanıdır. Kolajen sentezi için gereken sinyali C vitamininin oluşturduğu düşünülmektedir.


* Çinko cilt sağlığı ve özellikle akne problemi olanlar için önemli bir besin. Çinko, cildin yağ üretimini ve akne üreten hormonları kontrol eder. Çinko, kanserin azalmasında da çok etkilidir.Çinko nun bulunduğu besinler arasında; zencefil, ceviz, yulaf ve yumurta bulunuyor.


* E vitamini,iyi bir antioksidandır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.


* Omega 3 ve Omega 6, elzem yağlar cilt hücrelerini saran zarı güçlendirir.


Cildin daha genç görünmesini sağlar, kırışıklıkları önler. Cilt üzerindeki yaraların enfeksiyon kapmasını engeller, cildin çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Elzem yağların eksikliği, cildin kurumasına ve çabuk yaşlanmasına neden olur. Ayrıca, Omega yağlarının ideal dengesiyle gelen düzenli kan dolaşımı sayesinde cilde daha fazla oksijen taşınır.Ayçiçeği,mısır ve tahıl ürünlerinde, Omega-3 ün bulunduğu besinler arasında; somon, uskumru, sardalya, hamsi, keten tohumu yağı, kivi, ceviz, fındık, kuru fasulye, nohut, brokoli, lahana bulunuyor.


* B7;sağlıklı ve parlak cilt ve saçlar için ayrıca sinir sağlığı için de önemli rol oynamaktadır. Özellikle; süt, yumurta, domates, greyfurt, badem, marul ve karnabaharda bulunmaktadır.


* Selenyum, doku elastikiyetinden sorumludur.Serbest kökler tarafından hücre zararını engeller ve göğüs kanseri riskini ciddi oranda azaltır.Cilt kanserine karşı da önemli bir rol oynar aynı zamanda cildin ultraviole ışınlardan zarar görmesini engeller.Selenyum un bulunduğu besinler arasında; buğday tohumu, somon, ton balığı, sarımsak, ceviz, yumurta, esmer pirinç ve tam tahıllı ekmek bulunuyor.

  • Etiketler :
  • Van Haber