Yazarlar

MEBİT

BİR GÜL SOLDU AK PARTİDEN

BİR GÜL SOLDU AK PARTİDEN

Abone Ol

2016-02-23 15:00:00

Demiş ya Büyüklerimiz Bardağı taşıran son damla işte tam da bu olay olanlar ve olacaklar hesap edilerek  dün Ak Parti parti kurucu Üyesi,İlk Başbakanı ve 11.Cumhurbaşkanı olan Abdullah GÜL.Partinin ak kadrolarından çıkarıldı.


Karar sürpriz miydi? Nitekim ama çokta şok etkisi yaratmadı.Çünkü Gül ün gerek Cumhurbaşkanının son dönemlerinde gerekse sonrasında Ak Partinin bazı  kararlarına muhalif olması  ve verdiği demeçlerle de zaman zaman tartışma konusu olmuştur.Son dönemlerde partiden ayrılan Arınç,Çelik,Ergün,Kılıç ve Ergin gibi isimlerin Partilerinden ayrıldıktan sonra eleştirmeleri ve Gül ün geçen gün bu isimleri ziyaret etmesi hem siyaset kulislerini hemde parti karşıtlarını oldukça hareketlendirmişti.Ak Partinin karşısında sözde muhalefet parti statüsünde bulunan partilerin muhalefet adına sadece ismen muhalefet olarak görünmesi Türkiye de 3. Parti tartışmalarında beraberinde getirmiştir.3. Parti tartışmalarını  bir kez daha alevlenmişti. Medyada çıkan haberlere göre Eski üyeler Gül önderliğinde yeni parti  kuracak mı ? sorusu önümüzdeki günlerde gündemi epeyce meşgul  edecek.


Her ne kadar bu sorular karşısında Gül ün kendisine has tavırlarıyla gülümseyerek öyle bir şey yok demişsede bu son olanlar acaba sorusunu düşünmeden edemiyoruz


Hep hatır gönül meselesini var diye tartışmalar uzun ömürlü olmuyordu.


Ancak şu gerçek  ki artık Abdullah Gül Ak listede yok


Yanlışlık mı yapıldı da ismi silindi ihtimalide var ? ama çok çok zayıf bir ihtimal.Çünkü silinme tarihi çok manidar. Tamda bu görüşmenin sonrasında isminin silinmesi öyle sanıyorum ki artık Ak Parti için Abdullah Gül parti içinde yerinin olmadığını belirtiyor. 


Muhalif grup olarak anılan grubun başını çektiği Gül Türkiye Siyaseti için çok önemli bir konum arz ediyor. Politikası, siyasi dehası ve insancıl odaklı politikasıyla önümüzdeki zamanlarda Ak Partinin fikirlerinden yararlanılması gereken bir liderdir. 


Bu yoğun  gündeme bir Gül esintisi de dahil olur mu ? Bekleyip görecez.


Olurda bir Parti kursalar bile bana göre büyük çapta bir harekete ve sonuca ulaşmazlar.Ak Partiyi etkiler,sarsar ama yıkamaz.

  • Etiketler :
  • Van Haber