Yazarlar

MEBİT

KARA ANKARA

KARA ANKARA

Abone Ol

2016-02-18 15:00:00

Türkiye kara perşembe gününe uyandı. Tarihte hepimiz biliriz kara perşembe olayını. Açlık, sefalet, ekmek karneleri varken, insanlık o tarihte ölmüştü. Yıl 2016 Türkiye için kara perşembe, insanlığın ölmesi ile geri geldi. Ankara’da yine katliam yine onlarca insanımızın ölmesine ve yaralanmasına neden oldu.

 

Ansızın ortaya çıkan hain bir bomba bütün umut ve hayalleri bir anda bitiriverdi. Hain ellerle patlatılan bomba onlarca insanımızın ölümüne ve yararlanmasına sebep oldu. Barışa geleceğe, umuda ve hayallere çomak sokan hain elleri lanetliyorum. Bu alçakça saldırıyı kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

 

 

İç savaş bekleyenlerin oyunu olan bu katliam. Onlarca insanın ve ailenin yok olmasına sebep oldu. Öleceklerinden habersiz bir şekilde evlerine, çocuklarına bir an gitme arzusu ile işlerinde çıkıp evine gitmek isteyen onlarca vatandaşımız ansızın kendilerini ölüm bombasının içinde buldular. Bu bomba ile hayalleri, gelecekleri, umutları yok oldu. Bu bomba ile Türkiye büyük yara aldı. Her can kaybı bir umudun yok olması demek yazık…

 

 

Bu saldırı umutların yok olmasına barışın bir daha engellendiğinin göstergesidir. Bu ülkede barış istemeyenlerin bir oyunudur bu bomba. Terör üzerinde rant sağlamaya çalışanların bir oyunudur. Öyle bir oyun oldu ki yüzlerce insanımız kurban oldu bu oyuna bütün Türkiye’nin umudunu yok ettiler. Kim bu hainler kim bu saldırıyı yapan gaddar ve acımasızlar. Kim oldukları ortaya çıkar mı bilmiyorum ama bunların tek amcı Türkiye bölmek ve iç savaşa sürüklemektir. Bunu yapan hain Türkiye’de barışı istemeyen ve sürekli savaşı isteyendir.

 

 

Diyarbakır ve Suruç katliamlarında olduğu gibi Ankara katliamları da insanlığın bittiğin bir göstergesidir. Amaçları ülke huzursuz olsun millet korku ile yaşasın ve hayat dursun ki amaçlar gerçekleşsin. Ancak amaçları hiçbir zaman yerine gelmeyecek çünkü Türkiye halkı binlerce yıl olduğu gibi bu katliamda da sağduyu içinde ve provokasyona gelmeden ölen ve yaralıların acısını yüreğinde his ederek onların sürdürdüğü umudun devamını getireceklerdir.

 

Suruç tan ve Ankara’nın diğer katliamında daha vahşi ve insanlık dışı bir katliam denendi. Türkiye halkını kışkırtıp, iç savaşın fitilini ateşlemek istediler. Bu yüzden katliamın kimin yaptığından çok neyi hedeflediği önemli... Ama hâlâ bu hedefi görmeyen, görmek istemeyenler var. Türkiye’yi bir Suriye haline getirmeye çalışıyorlar.

 

 

Evlerine ekmek getirmek için, gittiler savaş mağduru olarak can verdiler paramparça olmuş bedenlerinin görüntülerini görüyoruz. Binlerce polis ve istihbarat ekipleri neden bu katliama engel olamadılar. Neden Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarını düşünmediler ve önlem almadılar. Güvenlik güçleri neden zamanında engel olmuyor. İlahi can mı vermek gerekiyor. Bir can değil 4+ 32+ 102+28… (Suruç + Diyarbakır + Ankara+ Ankara) ölüm oldu. Ama kimse önlem almıyor bu gidişle daha çok can vereceğiz gibi görünüyor. Maalesef güvenlik güçleri yeterli önlemleri almamış gibi görünüyor ki bunca masum insan can verdi.

 

Bu saldırı gerçekten kâbus gibi çöktü Türkiye üzerine. Onlarca insanın ölmesi ve yüzlerce insanın gözyaşlarına tanık olmak gerçekten acı verici. Umarım bu son acı olur. Bu son katliam olur. Her insan yaşamayı hak eder.

  • Etiketler :
  • Van Haber