Yazarlar

MEBİT

DIŞARIDA RUS UÇAKLARI İÇERİDE İSE RUS UŞAKLARI

DIŞARIDA RUS UÇAKLARI İÇERİDE İSE RUS UŞAKLARI

Abone Ol

2015-12-19 15:00:00

Türkiye bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla yoluna dolu dizgin devam ederken gerek içerde gereksede dışarıda bu amaca ulaşmada yoluna taş koymak,engellemek ve  tökezletmek isteyen  karanlık odaklara karşı yaptığı mücadelede takdire şayan olup dik duruşuyla ortadoğu ve asya ülkelerine ilham kaynağı olmuştur .

Ne var ki bu gurur aynı zamanda bir burukluğu da beraberinde getiriyor.Nasıl mı ???

 Gelin iki hafta öncesine gidelim.

24 Kasım günü Rusya ya ait savaş uçakları Türkiye nin hava sahasını ihlal etti ve yapılan uyarıları dikkate almayıp bir süre daha devam eden ihlal neticesinde Türkiye angajman kuralları gereği verilen emirle Tsk ya ait F16 savaş uçağı tarafından Rus uçağı düşürüldü.

Düşen uçak beraberinde dünyada adeta şok etkisi yaratacak bir krizide beraberinde getirdi.Açıklamalar  peş peşe geldi Türkiye haklılığını dile getirirken Rusya çok sert tepki verdi ve Türkiye yle eskisi gibi ilişkiler içeresinde olamayacağını ve bunun dostluklarına ciddi darbe vuracağını belirtti.Nitekim öylede oldu.Nato ise hatrı sayılır açıklamalarda bulundu 

Ancak bu açıklamalar daha resmiyet kazanmadan Rus uşakları hemen  Türkiye yi suçlayıp adeta Putinden özür dileme noktasına geldi.İşin garip ve üzücü noktası ise bunlar  sözde Türkiye yi yönetmeye talip meydanlarda vaatler savuran kişilerin olmasıydı.Sözde sanatçı,sporcu ve gazeteci olması ne derece ilginç olduğunu gözler önüne serdi.Konu milliyetçiliğe  gelince mangalda kül bırakmayanlar,Aylar öncesine bas bas bağırıp sınırlarımız tehlike altında yol geçen hanına dönmüş,İktidar nerede... Bağımsızlığımız tehlikede diyenler...

 Bunu istemiyor muydunuz.Alın size müdahale hadi tarafınızı belli edin

ki sağolsun geçikmedilerde.

Tabii bunun yanında  iyi gelen haberlerde oldu.Azerbaycan.Pakistan.Katar.gibi dost ülkeler Türkiye nin bu kararından oldukça memnun olup ellerinden gelebilecek desteği vermelerinde taahhüt etmeleri dost düşman ayrımını en güzel ortaya koyan örneklerindendir.

Hükümetin bu konuda dik duruşu ve kararlılığı bir kez daha Filistin ın Irak ın Suriye nin ve zulüm altında olan milletlerin ümidine ümit katmıştır.

Ne var ki Rusya ya Suriye de ne işin var? Demeyenler ve Diyemeyenler hemen Türkiye yi suçlu bulup eleştirdiler.Angajman kuralının ne demek olduğunu bilmeyenler 12  Saniye gerekçe olabilir mi bir uçağı düşürmek için" sorusuyla adeta uşaklıklarını belli ettiler.

Dahası Rusya bize savaş ilan edecek.?  

Doğalgazı kesecek? gibi gibi sorular gündemlerini epeyce meşgul ettiler.

Ya Bunlar aynı şeyleri Davos içinde demişler miydi?

Neyse...

Bu ülke Türküyle Kürdüyle Laz ve Çerkeziyle nice bedeller ödenerek Çanakkale de nice şehit verilerek kazanılmıştır.

Değil 12 Saniye 0,12 Sanise bile müsamaha gösterilemez.

Yahudi Siyonistlerin,Tonylerin, Johnylerin, Ruş uşak ve uçakların emelleri boşa çıkacaktır.

  • Etiketler :
  • Van Haber