Yazarlar

MEBİT

AK PARTİ'Yİ ZAFERE TAŞIYAN ETMENLER

AK PARTİ'Yİ ZAFERE TAŞIYAN ETMENLER

Abone Ol

2015-11-03 15:00:00

Ak Parti 1 Kasım erken seçimlerini tarihi bir başarı ile tamamladı. Davutoğlu Genel başkan sıfatıyla girdiği seçime adeta destan yazıp oyların yarısını alarak tek başına iktidar oldu. Ak Partiye 4.dönemin  kapılarını açan başarı ise şüphesiz değişen liste ve toplumun tüm kesimine hitap eden vaatleri oldu.


7 Haziran ile 1 Kasım arasında geçen beş aylık sürede müthiş bir geri dönüşümüne imza atan  Davutoğlu ve ekibi an itibariyle rahat bir nefes alıp yeni Türkiye yolunda ilk icraatlerini yapmaya başladı bile.


Peki beş aylık sürede Ak Partiyi zirveye taşıyan sebep ne?


1.Ak Parti 7 Hazirandan ders çıkarıp 1 Kasıma Liste değişikliğine gidip 3 dönemlikleri Partiye dahil etmesi


2.Seçim beyannamesinde geçen 13 yılın savunmasını değilde gelecek 4 yılın planını ve icraatlarından bahsetmesi.


3.Cumhurbaşkanının meydanlara inmemesi.


4.Başkanlık sistemini seçim beyannamesine koyduğu halde fazla dillendirmemesi.vs


Tabii bunlarla beraber 7 Haziranda kaybettiği oyları geri alması,Herşeye hayır diyen Mhp nin ve Batı illerinde Hdp ye verilen oyların tekrarında Ak Partiye geri dönmesi başarının pekişmesine neden oldu.


Bülent Arınç ın dün gece katıldığı bir televizyon kanalında Ak Partinin nasıl bir seçim kampanyası yürüttüğünü ve özellikle doğu illerinde kapı kapı dolaşıp icraatlarını anlatmasıyla,13 Yılda Ak Partide görev almış İl başkanları,İlçe başkanları,Belediye başkanları ve teşkilat başkanlarını bir araya  toplayıp olan dargınlıkları bir kenara bırakıp teşkilat halinde bir bütün olarak çalışması iktidarlığın kapısını aralar niteliğe geldi.Seçmen Ak Partide şunu gördü 7 Haziranda yapılan yanlışlıkları düzeltiğini,daha kararlı ve ekonomiye dayalı bir kampanya yürüttüğünü  ve son olarak bir istikrar getireceğine inandığı için tercihini Ak Partiye kullandı.


Seçimin güzel tarafı ise demokrasiyi  pekiştirmek adına 4 siyasi partinin ise % 10 luk barajı aşıp meclise girmesi oldu.Bu olan durumun demokrasiyi bir üst seviyeye taşıyacağı daha özgür geleceğin oluşmasına olan inancım tam.


Bir diğer güzel haber ise Davutoğlu nun Bu seçimin kazananı veya kaybedenin olmadığını kazananın millet olduğunu söylemesi idi.


Bizimde tek temennimizin bu olduğunu belirtir ve daha çok demokrasinin olacağına ve kazananın millet olduğuna ve tüm Türkiye hayırlı olması arzumuzdur.

 
  • Etiketler :
  • Van Haber