Yazarlar

MEBİT

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ

Abone Ol

2010-12-01 15:00:00

 

 

 

VAN’DA MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ VE “ANKET”

    

        Milletvekili seçimleri yaklaşıyor…

         Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, yavaş yavaş kimin ne düşündüğü de ortaya çıkmaya başlıyor.

         Tartışmak, sorgulamak elbette çok güzel. Ancak seçim atmosferiyle birlikte, çirkin politikanın da en yalın yanları kendisini göstermeye başlıyor.

         Politika, insanın kendisini ifade edebilmesi ve halkına yarar sağlaması açısından çok güzel bir etkinlik. Politika bir sanattır. Nasıl ki her iş ustalık istiyorsa, politikanın da bir yönetim sanatı vardır. Bu açıdan bu işi gerçekten yapabilen ve gerçekten halka fayda sağlayabilen adaylara ihtiyacımız var. İpini koparan adaylığa soyunacaksa, halkın menfaatleri değil, kişilerin menfaatleri ön plana çıkar.

         Takip ediyor musunuz bilmiyorum ama, son zamanlarda Van’da ciddi bir tartışma var. Gazetenin biri güya bir anket düzenlemiş ve halkın en çok güvendiği aday listesini yayınlamış.

         Şimdi seçim ve adaylar üzerinde konuşmak güzel. Anket düzenlemek de güzel. Ancak yanlış haberlerle ve “kurmaca” anketlerle insanların gündemini meşgul etmek, gereksiz, yersiz ve ciddiyetsiz olur.

         Politika ne zaman anlamsız ve ciddiyetsiz olur, biliyor musunuz?

         Halkla çok fazla iletişimi olmayan, halkın içinden olmayan kişileri, halkın temsilcisiymiş gibi gösterdiğinizde…

         Bu toplum on yıllardır yanlış kişiler tarafından yönetildi. On yıllardır kişisel menfaatlerini ön plana çıkaran kişiler kutsallaştırıldı. Sokakları, caddeleri bile satışa çıkaran belediyemiz olmadı mı? Kim sorguladı bunları, kim eleştirdi, kim cesaret gösterip de iki çift laf söyledi?

         Şimdiki belediyemiz çok güzel işler yapıyor diye eleştiriliyor. Açıkça belirtmek gerekir ki, on yıllardır özlenen bir belediyeye kavuştuk. İlk kez Van, modern bir yüze büründü. Bu, çok güzel bir duygu. Belediyenin çalışmalarını her gördüğümde, içimden çalışanlara sarılmak geliyor.

         Halk, belediyenin bu çalışmalarından dolayı, belediye başkanını ve çalışanlarını kutlayan afişler astı. Birileri çıkıp, belediyenin bu afişleri hazırladığını söyledi. Gereksiz ve gerçek dışı bir söylemle, günlerce gündemi meşgul ettiler. Sonunda bu söylemin asılsız olduğu da anlaşıldı. Şimdi bu asılsız söylemlerle adından söz ettirmek isteyenleri, halkın özlediği adaylar diye göstermişler. Sormak lazım: Hangi halk?

         Elbette gazetenin yazdığı isimler arasında vekillik yapabilecek bir çok kişi var. hepsinin de çok değerli insanlar olduğunu söylemek mümkün. Ama vekillik vasıflarını taşımayanlar çoğunlukta. Halkın objektif anketlere ihtiyacı var. Bunun için hangi gazete bunu yapmak isterse, en büyük görevi ve sorumluluğu ben taşımaya ve yerine getirmeye hazırım.

         Şunu unutmamak lazım: Toplumumuzun, her zamankinden çok daha fazla sahiplenmeye ihtiyacı var. Toplumun değerlerini bilen, gençliğe sahip çıkabilecek, sorunların pratik çözümleri için girişken olabilen adaylar gerekli. Ayrıca unutmamamız gerekir ki, ateşkes sürecini yaşıyoruz. Ülkenin en önemli sorununu çözmek için önümüzdeki aylarda platformlar oluşturulacak. Bu konuda cesur, yeri geldiğinde emeğiyle ve becerisiyle savaşabilecek adaylar gerekir. Demokrasiyi içine sindirebilmiş, gerçekten farklılıkların güzelliğine inanabilmiş adaylar gerekir. Bugünkü koşullarda gerçek halk aşığı olmak, demokrat olabilmektir. Demokrat olabilmek de başta Kürt Sorunu olmak üzere, toplumun sorunlarını göğüsleyebilecek bir beceriye sahip olabilmektir.  

         Bakalım bu gerçek halk aşıkları kimler olacak?

Acele etmemek lazım!..

 

  • Etiketler :
  • Van Haber