Yazarlar

MEBİT

SÜRPRİZ SEÇİMİN GARİP KAHRAMANLARI

SÜRPRİZ SEÇİMİN GARİP KAHRAMANLARI

Abone Ol

2015-11-02 15:00:00

Yurdumun insanları ne kadar da şaşirtiyo bir önceki seçimde olduğu gibi adeta ikinci bir sürprize imza atti. Tabi bunu unutmak mümkün değil bu yüzden artik bir millad olacak halkin bu karari.


Evet olayi hangi cümlelerle anlatsaniz anlatin  inanilmasi güç bir durum. Çünkü hic kimsenin belki aklindan gecemeceği bir tabloyla sonuçlandi.  Tekradan söyliyorum sürpriz oldu bircok insan icin. Komik desem yanliş olmaz . Çünkü daha birkaç ay öncesinde yapilan seçimde  artik yeter söz milletin deyip adeta yine sürpriz niteliğindeki kararini vermişti.İşte komik durum da bur da başlar. Arada bir kac ay gibi kısa bir süre gecmesine rağmen noldu da yeni bir sürpriz karar daha verdiniz.Açikçasi gülmemek elde değil.  Tabi komik deyip gecmemek gerek. Çünkü olayin bir de trajikomik yönü var. O da şu  yukardada zikredilği gibi bundan birkaç ay evvel halk önemli bir karara imza atmişti. Şöyle ki üç dönem üstüste iktidar olan partinin son dönemdeki tek adamlik ruhuna dayali umursamaz tavırları kamuoyunda oldukça büyük bir rahatsızlık yaratti. Bunun sonucunda halk millad niteliğindeki kararini vereip buna dur demeye çalişti. Yani şu mesajı verdi :Ben değil biz varız. Ancak seçimin daha ilk gecesinden itibaren malum partinin şahislari yine umursamaz tavırlariyla halkın verdiği kararı adeta es geçtiler. Yani anladik ki "yeter söz milletindir" söylemi ben için var olan miletinmiş işte trajikomik olan da bu. 


2. Yani halkın vekili halkın verdiği mesajı kendi çıkarı üzerine yorumlamasıdır. Kazanınca halkın iradesine saygı duyulmalı diyen malum şahısların kaybedince bir panik havası içinde sanki bu kararı uzayda yaşayan birilerin verdiği kararmiş gibi iradeye saygı anlayışını bırakıp; da koalisyonun ülkeye felaket getireceği senaryolarini daha seçimin ilk gecesinden itibaren yazmaya başladılar. Peki tekrar sormak istiyorum sizin dediğiniz halk kim? Bi da ilginç açıkçası. Anlaşılan bu "Ben" i ben yapan halkmış. Tabi o seçimin sonucu inandırıcı gelmedi malum şahıslara. Çünkü onlar da anlamişti yirdumun insani gariptir. Bu bir sürpriz olsa gerek dediler. Bu yüzden seçimi tekrarlarsak yine sürpriz yapabilir umuduna kapıldılar. Bu süreçte çok çalıştılar bunu da unutmamak gerek. Mesela mecliste grubu bulunan bütün partilerle(sözde) koalisyon görüşmeleri yaptılar. Tabi bunu onların sloganiyla(hayaldi gerçek oldu.) Hayaldi ama gerçekte olan görüşmelerin bir seçim hükümeti kurmaya yönelik olmasidi. Ama bir türlü ikna olmadılar. Çünkü karar belliydi.(daha seçimin ilk gecesi tekrar seçim demiştiler ) ve karar verildi ülke tekrar seçim yapacak. Yine onların haklarını yememek gerek bu süreçte de çok çalıştılar. Mesela  belirli olaylarla uyardılar halkı. Bak bir kasımda sürpriz yapmazsanız bunun daha kötüsü olcak diye. Kısaca şöyle diyorlardı: "yapın sürprizi huzur içinde yaşayın.(verin 400 ü misali). Artık yurdumun garip insanları düşünüp ona göre kararı verecekti. 


3. Tabi bir kasım seçimin olmasına daha bir kaç gün kala bile sürprizden haberdar olmayan "muhalefet" partileri koalisyon ve başarı hesabı yapiyorlardı. Ve bu yüzden artı yumuşak biraradalık üslüplarını daha da artırmışlardi.(biri hariç o daher şeye "hayır" diyen hayır sız parti) ancak sürpriz umuduyla çalışan parti var gücüyle yola devam ediyordu. Seçim yapıldı ve halk kararini verdi. Seçimin sonuçlarının açıklandığı daha ilk andan itibaren sürprizin farkında olmayan yurdun insanlari tablo karşında adeta şok oldular. Tabii bur da yine komik olan kazanan partinin bile inanamamasiydi. Çünkü haddinden fazla sürpriz olmuştu.  Evet sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Garip de olsa çıkan sonucun yurdumun garip insanlarının artık sürpriz yapmalarına değil kararli ve gerçekçi olmalarna vesile olsun. Halklarızın korkunun esiri değil gerçekçiliğin kahramını olmasının miladı olsun . Artık garip halkın sürprizle seçtiği vekillere sözü bırakalım. Bakalım onlar da yurdun halklarına bir sürpriz yapacaklar mı? Bunu hep birlikte görecez artık. 

  • Etiketler :
  • Van Haber