Yazarlar

MEBİT

İNFİTAR

İNFİTAR

Abone Ol

2015-10-24 15:00:00

Yıllardır ‘Kuranı ve anlatmak istediğini âlimlerden başkası anlayamaz!’ cümlesi içimize işlenmiş ve bu bahane ile şahıslar Kuran’dan uzaklaştırılmış durumda. Özellikle de Kuran’a yönelmek isteyen gençlere ‘Sizin yaşınız ermez!’ sözüyle karşılık vererek gençler Kurandan uzaklaştırıldı ve Kuranın okunması, anlaşılması hep büyüklere havale edildi.


 

Büyükler anlatır, onlar dinler. Anlatılanların doğruluğu veya yanlışlığı tartışmaya kapatıldığı için dinleyenler araştırmaktan ve okumaktan kaçtılar. Nasılsa birileri onların yerine okuyup araştıracak, birilerinin beyinleri onların yerine yorulacak!


 

İşte bu yüzden ortada çok sayıda hurafe türedi ve maalesef bu hurafeler yüzünden gerçek mücadele, gerçek dava hep arka plana atıldı. Arka plana atılan bu gerçekleri, biz ön plana almak için yaklaşık 5 yıl süren bu çalışmaları nihayete erdirdik.


 

Dünyayı iyiye, doğruya, güzele ve Hakka davet eden elçilerin kutlu mücadelesini genç bir ağızdan anlatan İNFİTAR ile akranlarımızı da bu mücadelelerin sahibi olan elçileri anlamaya davet ediyoruz.


 

Kitap, 256 sayfadan ve 14 bölümden oluşmaktadır. Her bölüm bir elçiyi anlatıyor ve her elçinin mücadelesi, konu ile ilgili bir şiirle bitiyor. Son olarak kitabın çok geniş bir kitleye ulaşmasını istememizdeki sebebini de dile getirelim.

 


 

Kitabın okullarda, derneklerde, medreselerde ve kurslarda kısaca neresi olursa olsun aklınıza gelen her yerde birer kaynak olarak kulanılmasını ve özellikle de gençlerin dikkatini çekmesini diliyoruz. Çünkü kitap çok açık, sade ve anlaşılır, hurafelerden uzak, tamamen Kuran kanıtlıdır. Gençler, kendileri için birer kahraman belirleyecek ve bu kahramanı örnek almaları halinde hayatlarını İslam üzere devam ettireceklerdir. Bu istek tabii ki sadece gençlere özgü değildir, dileyen herkes bunu uygulayabilir. Ve kitaptan bir kesit:


 

“Adem’in iki oğlunun meselesini dosdoğru bil ki, aranızda kan dökülmesin. Biriniz katil ötekiniz mazlum olacaksa eğer, katil olmaktan Allah’a sığınan hep sen ol! Sen zalimlerden olmayı tercih etme ki, zalimin elinden gelen taşlar senin cennetteki şahidin olsun. ‘Seni öldüreceğim!’ diyen birinin kayıpta; ‘Sen beni öldürsen de sana el uzatacak değilim!’ diyenin de kazançta olduğunu bil ki öldüren sen olmayasın. Allah için en güzelinden verenin onaylanan; en kötüsünü verenin ise reddedilen olduğunu bil ki Rabbine karşı hep cömert olasın.


İnandığın dava için mücadele edenlerden ol, sabırla bekle. Geçici imtihanlardan dolayı sabredemeyip kavmini terk eden ve kendisine yeryüzünün dar geldiği balık sahibi Yunus gibi, hatanı anlayıp Allah’a yönel ki kıyamete kadar aşağılanıp balık karnında kalmayasın.”

 

Vakıf Kitap Sarayı'n dan temin edilebiliyor

  • Etiketler :
  • Van Haber