Yazarlar

MEBİT

LANETLİYORUZ

LANETLİYORUZ

Abone Ol

2015-10-11 15:00:00

Türkiye kara bir cumartesi gününe uyandı. Barış umuduuyla Ankara meydanına toplanan binlerce insan barış havasını Türkiye’ye getirmek için kola kola girip barış şarkıları söylerken başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde barış için eylemlerini gerçekleştiriyorlardı ki Ansızın ortaya çıkan hain bir bomba butun umut ve hayelleri bir anda bitiriverdi. Hain ellerle patlatılan bomba onlarca insanımızın ölümüne ve yüzlerce insanımızın yararlanmasına sebep oldu. Barış mitingine çomak sokan hain elleri lanetliyorum. Bu alçakça saldırıyı kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.


 

İç savaş bekleyenlerin oyunu olan bu katliam onlarca insanin ve ailenin yok olmasına sebep oldu. Öleceklerinden habersiz başkaları ölmesin diye gittiler ama kendileri öldü. Barış istediler barışı çok gördüler seslerini kestiler hayatan kopardılar sırf kendi çıkaralrı için 78 milyonun umudunu yok ettler hainler yüreğimizi yaktılar geleçeğimizi söndürdüler.


 

Bu saldırı umutların yok olmasına barışın bir daha engellendiğinin göstergesidir. Bu ülkede barış istemeyenlerin bir oyunudur bu bomba. Terör üzerinde rant sağlamaya çalişanların bir oyunudur. Öyle bir oyun oldu ki yüzlerce insanımız kurban oldu bu oyuna bütün Türkiye’nin umudunu yok ettiler. Kim bu hainler kim bu saldırıyı yapan gaddar ve acımasızlar. Kim olduklar ortaya çıkar mı biklmiyorum ama bunların tek amcı Türkiye bölmek ve iç savaşa sürüklemektir. Tam Pkk’nin eylemsizlik kararı aldığı zamana denk gelmesi çok vahim bir durum. Bunu yapan hain Türkiye’de barışı istemeyen ve sürekli savaşı isteyendir.


 

Diyarbakır ve Suruç katliamlarında olduğu gibi Ankara katliamıda Kürtlere yönelik bir saldırı olması bir iç savaş düşüncesi ortaya çıkartıyor. Bu hain saldırıyı yapanlar özelikle Kürtleri hedef alarak olası bir etnik çatışmayi amaçlamiştır. Ancak amaçları yerine hiçbir zaman gelmeyecek çünkü Türkiye halkı binlerce yıl olduğu gibi bu katliamda da sağduyu içinde ve prokovasyona gelmeden ölen ve yaralıların acısını yüreğinde his ederek onaların sürdürdüğü barış umudunu devamını getiriceklerdir.


Suruç tan daha vahşi ve insanlık dışı bir katliam denendi. Kürt halkını kışkırtıp, iç savaşın fitilini ateşlemek istediler. Bu yüzden katliamın kimin yaptığından çok neyi hedeflediği önemli... Ama hâlâ bu hedefi görmeyen, görmek istemeyenler var. Türkiye’yi bir Süriye haline getirmeye çalışıyorlar.


 

Barış için gittiler savaş mağduru olarak can verdiler paramparca olmuş bedenlerinin görüntülerini görüyoruz. Binlerce polis ve istihbarat ekipleri neden bu katliama engel olamadılar. Neden Diyarbakır ve Suruç katliamalrını düşünmediler ve önlem almadılar. Güvenlik güçleri neden zamanında engel olmuyor. İlahi can mı vermek gerekiyor. Bir can değil 32+ 4+ 86.. (Suruç + Diyarbakır + Ankara) ölüm oldu. Ama kimse önlem almıyor bu gidişle daha çok can verceğiz gibi görünüyor. Maalesef güvenlik güçleri yeterli önlemleri almamış gibi görünüyor ki bunca masum insan can verdi. İnşallah bu acılara yenisi eklenmez ve herkes kendi görevini yerine getirir.


Bu acıyı analatmak paylaşmak çok zor keşke herkes sizin gibi yürekli olup BARIŞ diye tüm dünyaya haykırsa siz BARIŞIN bedelini yüreğinizle ödediniz. Her şey inet Barış diyelim ülkemize barış gelsin kimse ağalamsın kimse ölmesin artık hep birlik olalım bu hayat hepimize yeter.

  • Etiketler :
  • Van Haber