Yazarlar

MEBİT

NEREDE VERDİĞİNİZ SÖZLER

NEREDE VERDİĞİNİZ SÖZLER

Abone Ol

2015-08-05 15:00:00

7 Haziran öncesi verilen hiçbir söz tutulmadı. Secim öncesi meydanlardan biz ülkeye huzuru barışı getireceğiz diye bağıranlar şimdi ne yapıyor neden barıştan uzak, ölümleri izliyorlar.

            7 Haziran öncesi siyasi partilerin tek ortak noktası barış ve kardeşlikti. Barış ve kardeşlik için millete sözler ve vaatler verildi. Millet kararını verip sandığa gitti ve sandıkta dört siyasi parti meclise girdi. Daha secimin bir ay dolmadan barış ve kardeşlik sözleri unutuldu. Barış ve kardeşlik sözleri yerine kan, katliam, ölüm ve gözyaşı aldı.

            Hani hiçbir anne gözyaşı dökmeyecekti hani hiçbir aileye evlat acısı gelmeyecekti. Nerede kaldı sizin verdiğiniz sözler secim olalı bir ay olmadı yüzlerce ölüm haberi yürekleri yaktı.

Başlatılan savaş politikası ile oy peşinde olanlar siz bu ülkeyi farkında olarak uçuruma götürüyorsunuz bile bile ülkeyi birbirine düşman ettiriyorsunuz bu politika ülkede huzuru ve mutluluğu bırakmadı ülkede panik ve korkuya sebebiyet verdi. Her şey bir oy değil her şey mecliste lider olmak değil. Bu yok olan gencecik canların hesabını nasıl vereceksiniz. Bir annenin gözyaşının ve yürek acısının hesabını nasıl vereceksiniz.

Kardeşi kardeşe düşman ettiniz ülkede az olan huzuru da 7 Haziran sonrası oluşan secim sonucu için bitirdiniz. Ülkeyi doğu – batı diye kutuplaştırdınız herkes artık birbirine şüpheyle bakar oldu. Halk arsında korku panik havası gün geçtikçe artıyor.

Seçim sonrası çıkan bu durum halkın iradesine saygı göstermediklerin göstergesidir. Halk seçime giderken barış ve kardeşlik için tercihini yaptı. Tercihte sadece bir siyasi parti görevlendirmedi dört siyasi partiye de şans verdi.  Ama şuan ki geçici hükümet karardan memnun değil ve eski gücüne kavuşmak için erken seçim planları yapılıyor.Bu planlar bir çok kötü sonucu neden oldu en önemli sonuçlardan bir tanesi her gün onlarca ölüm haberinin alınması her gün onlarca eve kan ataşının düşmesi ve annelerin göz yaşının artmasına neden oldu.

Başta dediğim gibi yürütülen yanlış politika ile güvenlik kalmadı. En büyük güvenlik barış ile olur. Bu ülkede huzur ve mutluluk isteniliyorsa barış kapıların tekrar açılmalı ve mecliste Kürtleri temsil eden siyasi partinin görüşlerine değer verilmelidir ki barış sağlanabilsin.

Seçim öncesi verilen sözler yerine getirilmelidir. Herkes bir umutla çözüm surecinin tamamlanmasını beklerken bir anda çözüm süreci çözümsüzlükle sonuçlandı. Sürecin böyle bir hal alması siyasi partilere olan güveni boşa çıkartmıştır. Barışa bu kadar yaklaşmışken iki tarafta barışı ellerinin tersiyle itip yerine silah, kan, ölüm ve vahşeti getirdiler. Bir daha ki barış ki barışı konuşmak için bu halk bir 40 yıl daha bekleyemez yol yakın iken ölümler artmadan yürekler daha çok yanmadan çocuklar daha çok yetim kalmadan 7 Haziran öncesi verdiğini barış ve kardeşlik sözlerinizi yerine getirin. Barış ve kardeşlik olmadan bu ülke asla huzura kavuşamayacaktır.

Tek çözüm SAVAŞ değil tek çözüm BARIŞTIR.

  • Etiketler :
  • Van Haber