Yazarlar

MEBİT

NE İSTİYORSUNUZ KÜRTLERDEN

NE İSTİYORSUNUZ KÜRTLERDEN

Abone Ol

2015-07-06 15:00:00

Yine yürekler kanadı yine anneler ağladı yine çocuklar yetim ve öksüz kaldı, annelerin haykırışları yine yürekleri yaktı. İŞID katliamların ardı sırası kesilmiyor. İŞİD KÜRT halkının kanına susamış bir cani anlayışa kapılmış kanımızdan yüreğimizden canlar alıyor. Acımadan büyük, küçük demeden yüreğimizdeki canları keserek, yakarak öldürüyor. Bu nasıl bir anlayış nasıl bir dava hangi savaşta kadın ve çocuklar rehin alınıp öldürülmüş hiçbir savaşta böyle hainlik görülmemiş hiçbir savaşta çocuk ve kadınlar bilerek öldürülmemiş. Aksine kadın ve çocuklara özel önlemler alınırdı. Ama bunlar öyle değil nerede bir zavallı nerede bir kimsesiz var ise onlara gücü yeten ve o gücü olmayan insanları yürek karatarak öldürmeyi gelenek haline getiren terör örgütü. Sonucunu düşünmeden Avrupa’da aldığı desteklerle Kürtlere düşman olan örgüte Türkiye’de katılan insan sayısı az değil. Neredeyse bütün şehirlerde İŞID’e katılanlar var. Bu katılanlar sonunu düşünmeden ailesini bırakıp, birkaç kuruş için suçu olmayan zavallı masum çocuklara kurşun sıkarlar ya da kurşunla ölürler.

 

İŞİD sözde Allah için, cihad için çıkmış ama İŞID Allaha inan insanları katlediyor bu nasıl bir çelişki bu nasıl bir anlayış İsrail müslümanları yok ederken İŞID suçu olmayan Allaha inan insanları öldürüyor. Madem cihad için varsın git İsrail ile savaş cihadın en büyüğü orada yapılır.

 

Kürtlerin kökünü bitirmek isteyen İŞİD hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bir suçu olmayan yüzlerce masum çocuk ve kadının kanları elinde olan İŞID Kürtlerin azabına uğrayarak bunun hesabını en kötü bir şekilde verecektir.

 

Kürtler yakılarak ve kesilerek öldürülürken Avrupa ülkeleri sadece izliyor bu insanlık dramına neden sesiz kaldıklarına anlam vermek mümkün değil. Kendi çıkarları doğrultusunda Kürtlerin kanına girerek amacına ulaşmak isteyen ülkeler bu dramı bu vahşeti ve bu caniliği görmezden gelip insanlığın ölümünü izliyor. Her gün onlarca can yok olurken neden kimseden bir ses çıkmıyor. Neden bu zalimliğe bir son verilmiyor.

 

Kürtlerin hakkı değil mi? huzur içinde yaşamak silah sesi olmadan bir gece geçirmek ve mutlu yuvalarında kimseye muhtaç olmadan kendi evlerinde huzur içinde yaşamak Suriye Kürtlerin hakkı değil mi onlar insan değil mi?

 

Kürtler tarih boyunca kendi kaderlerine terk edilmiş her türlü baskı ve şiddete karşı yalnız kalmıştır. Yalnız kalmalarına ve kaderlerine terk edilmesine rağmen hiçbir zaman ezilmediler başları dik bir şekilde bu tür hezimete kurtulmayı başarmışlardır. Yine başaracaklar kimse olmadan kimse destek vermeden kendi imkân ve cesur yüreklilikleriyle bu zulmü bitireceklerdir.

 

Zülüm Kürtlerin boynuna tarihten beri bir kene gibi yapışmış bir türlü bırakmıyor sürekli o zülüm zehrini Kürtlere kusuyor. Ama bu zülüm kenesi bir gün Kürtlerin boynunda sökülecek ve sökülen kene ile Kürtler az olsa mutlu olmayı bilecek huzurun ne olduğunu öğrenecek silah olmadan yaşamayı bilecek hasret oldukları evlerinde mutlu bir şekilde uyumanın güzelliğini yaşayacaklardır.

 

Ne istiyorsunuz bu ezilmiş halktan daha ne kadar sürecek bu zülüm yeter artık çekin elliniz bu halktan yaşamak herkesin hakkı savaş olmayan bir yeni yaşam dileğiyle…

  • Etiketler :
  • Van Haber