Yazarlar

MEBİT

B.VANSPOR İÇİN KENETLENME ZAMANI

B.VANSPOR İÇİN KENETLENME ZAMANI

Abone Ol

2010-10-15 15:00:00

KENETLENME ZAMANI

Son iki haftada yaşanan beklenmedik puan kayıpları gerçekten çok düşündürücü. Takım iyi bir form yakalamış, tam da uyum sağlanmış, içeride deplasmanda istikrar sağlanmışken ne oldu da arka arkaya bu hezimetler yaşandı. İzah etmek çok zor. Yönetim bir şeylerin ters gittiğinin farkında olsa gerek, hafta sonuna kadar bir şeylerin değişebileceğinin sinyallerini veriyor. Bakalım fatura kime kesilecek.
Aslında bir takımda istikrar yakalanması için sadece oyuncu ve teknik kadronun tek başına bir esprisi yoktur. Sezon başında şampiyonluk parolası ile yola çıkmanın elbette ağır bir baskısı olacaktır. Tabiî ki bunun futbolcularda meydana getirdiği baskı kadar, seyircide de bir beklenti oluşturduğu muhakkak. Bunun iyi analiz edilmesi gerekir yönetim tarafından. Zaten Türkiye’nin belki de en zorlu, en yıpratıcı grubunda mücadele ediyoruz. Bu hiçbir zaman hafife alınmamalıdır. Her takımın bir birinden puan alabildiği eksantrik sonuçların ortaya çıktığı bir gruptayız. Şu anda yapılmış olan transferlerin eleştirilmesinin yada teknik kadronun sorgulanmasının bence hiçbir faydası yok. Takımda ters giden bir şeyler varsa bunu ortaya koymak yönetime düşer. Umutsuzluğa da gerek yok. Yine taraftar olarak bir açıklamada Rahim Hocadan beklemek hakkımız diye düşünüyorum. Artık her Çarşamba basını bilgilendirme kararı alan Hocanın bu gidişatla ilgili en kısa sürede camiayı aydınlatıcı ayrıntılı bir rapor sunması yararlı olacaktır. Özeleştiri yapabilmek bir erdemdir. Dahası, sorularına cevap bekleyen bu takıma bel bağlamış gönül vermiş binlerce taraftara ödenmesi gereken bir borçtur. Bilgi kirliliğine ve tabiri caizse dedikodulara meydan vermemek için her hafta basın açıklaması yapılması kararı oldukça yerindedir. Sabırla bekliyoruz. Çünkü biz taraftar olarak biliyoruz ki birkaç yıl öncesine kadar bu takım yoktu. Buralara kadar kolay gelinmedi. Futbolcuların ne kadar büyük baskı altında olduğunu biliyoruz ama en azından bizlerinde taraftar olarak göğsümüzü kabartacak bir takım seyretmek hakkımızın olması gerektiğini düşünüyoruz.
Balıkesir maçında izlediğim takım, aslında hırsından hiç bir şey kaybetmemiş iyi niyetle sonuç almaya çalışan bir mücadele ortaya koydu. Buna rağmen alınan sonuç hüsran olsa da henüz hiç bir şeyin bitmediğini buradan aktarmak istiyorum. Karamsarlığa gerek yok. En azından Telekom yenilgisinin 3 günde unutulduğunu görmek güzeldi. Maçla ilgili söylenecek çok şey var. Yenmek için her şeyi yapan ama yenilmekten kurtulamayan B Vanspor adına çok şanssız bir maçtı. Bal-kes’li futbolseverler de sonuca pek inanamadılar. Çünkü her şey ortaydı. Gole yüklenen, bir biri ardına pozisyona giren, sahanın hakimi iken kalesinde üst üste iki gol gören B. Vanspor hiçte hak etmediği bir sonuçla sahadan boynu bükük ayrılıyordu. Futbolda sonuç önemli olduğuna göre daha fazla hayıflanmanın ya da yenilgiye kılıf aramanın bir alemi yok.    
 Şimdi camia olarak kenetlenmemizin vaktidir. Baksanıza etrafınıza, ne çok sevinen var bu duruma. Hem de alenen, ayan beyan ortaya çıkarak. İnternette, forumlarda yazarak kıs kıs gülenlere yıkılmadık ayaktayız demenin vaktidir. Zor günlerde takımın en ihtiyacı olan şey belki de tutunacağı tek dal seyircisidir. Bu durumun kısa sürede atlatılması için herkes üstüne düşeni yapmalıdır.
  • Etiketler :
  • Van Haber