Yazarlar

MEBİT

HDP Tarih Yazdı

HDP Tarih Yazdı

Abone Ol

2015-06-08 15:00:00

Zorluklarla başarılan bir öykü bu HDP ölümler vererek, talan edilerek, yok edilerek meclise giren bir parti. Ama her türlü zorluğa, ölüme, tehdide rağmen yılmadı, yıkılmadı vazgeçmedi ideolojisinde. Barıştan vazgeçmedi barışı daha çok istedi. Etnik kimlik, mezhep ve kişilik ayrımı yapmadan yoluna devam etti. Cesaretini gösterdi provokasyona gelmeden arkasındaki seçmene güven vererek seçmeninin sayısını iki katına çıkartarak meclise güle oynaya girmeyi hak kazandı.


Arkasındaki seçmen yalnız bırakmadı yeni Türkiye partisine (HDP) güvendi ve meclise gönderdi. Her türlü eşitsizliğe, baskıya, maddi sıkıntısına rağmen zoru başardı, engelleri yıktı ve tarihe adını altın harflerle yazdı. Sadece Kürt partisi olmadı tüm ezilen halkların, emekçilerin, barıştan yana olanların partisi oldu. Türkiye partisi olma yolunda doğu-batı, kuzey-güney ayrımı yapmadan her etnik kimlikte, her ideolojiden, her mezhepten milletvekili adaylarını göstererek büyük başarı sağladı.


Baraj kapaklarını darmadağın ederek suların akmasına engel olan baraj kapaklarını söküp attı. Sular artık durmayacak çünkü baraj kapaksız artık. Kapaksız olan baraj ülke için şeffaflık, demokrasi, kardeşlik, dostluk ve barış demektir. Bu baraj kapağı açılmasaydı eğer barajda biriken su bulanıklaşır ve kirlenir su altındaki gerçekleri göremezdin ta ki su akıp gidene kadar. Suyun akışını HDP tarih yazarak sağladı. Suyun akışı ile berraklaşan su kardeşliğin, barışın, demokrasinin ve şeffaflığın, simgesi olacak ve gerçekler ortaya tertemiz su ile ortaya çıkacak. Demokrasiye engel olan baraj sorunu HDP için bitmiş olsa da ileri demokrasi için barajın biraz geçirgen olması gerek yani çelik kapaklar yerine biraz esnek su geçiren kapaklar olması için HDP çalışacaktır.


HDP engelleri aşarak meclise girmesi ile ülke 30 yıldır süren savaşın son bulması için umutlandı. Ülkeye kardeşlik, barışın umutları getirmek artık onların elinde halk desteğini vererek görevi HDP’ye verdi. Eminim ki HDP bu kadar kariyeri iyi milletvekili adaylarıyla çok iyi şeyler yapacak. Halkın umudunu boşa çıkartmayarak. Ülkeye, huzuru, kardeşliği, getirerek barışın simgesi olacaktır. Tarih seni yazdı HDP sende mutluluğu, sevinci getirerek tarihte kalıcı ol.


Zoru başararak demokrasi adındaki yolunda baskı, şiddete karşı başarılı bir şekilde çıkmayı başardı HDP. Daha önceki yazımda söylediğim gibi %11-12 oranında oy alarak meclise girecekti ve %13 alarak meclise girdi. HDP elini kolunu sallayarak yaptıkları çalışmaların meyvesini alarak Ankara yolunda umuda yolculuğa başladı. Halk görevini yaptı sıra sende halk seni yalnız bırakmadı HDP sende tarih yazmaya devam et yolun açık olsun HDP. Barajları yıktın Türkiye’ ye yeni yaşam getirme dileğiyle…


MECLİSE HOŞGELDIN BARIŞ

  • Etiketler :
  • Van Haber