Yazarlar

MEBİT

GÖL VAR SAHİL YOK

GÖL VAR SAHİL YOK

Abone Ol

2015-03-31 15:00:00

Van da ekonomi artsın diye Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Vatso Van’da birçok etkinlik yaparak turistleri özelikle İran turistini Van’a çekmektedir. Gayet güzel bir etkinlik ve esnafın cebine kısa süreliğine para girer. Esnaf bir ay da olsa işler açıldı diye biraz sevinir ama önemli olan bunu sürekli hale getirebilmektir.


Ama ne yazık ki Vana gelen yabancı ve yerli turistlerin göl etrafında görmek mümkün olmuyor. İskele ve Edremit sahilleri dışında gezip dolaşacak, eğlenecek ve anı olarak çektirecek bir fotoğraf yeri doğru dürüst yok. Hem alanın küçük olması hemde ilgi çekici bir mimarisi ve yapısı olmadığında İskele sahili imkânlarıyla Van’a gelen turistlerin ihtiyacını karşılayamamaktadır. Edremit sahili merkeze uzak olması ve iyice tanıtılmadığında hem halkın hemde turistlerin ilgisini çekmemektedir.


200.000 yıllık bir tarihe sahip olan Van Gölü ve 200.000 yıldır kıyısında inşaatlardan başka değişen bir şey yok, çöp ve kanalizasyon pisliği gölün etrafında kötü görüntü veriyor. Güzel gölümüze bu yakışmıyor gölümüz bu pisliği hak etmiyor. Ne valiler ne belediye başkanları nede sivil toplum örgütleri hiç kimse çaba göstermedi Van gölünü güzelliğini, büyüklüğünü dünyaya yaymayı düşünmediler. Gerçi çaba gösterseler neye yarar ki gölün etrafındaki pisliğimi göstereceğiz millete.


 

Hâlbuki Edremit’ten Yüzüncü yıl üniversitesine kadar mimarisi, yeşilliğiyle, muhteşem ışıklandırılmasıyla ve halkın her türlü ihtiyacını karşılayacak bir sahil yolu yapmak çok zor olmasa gerek. Gölün etrafına güzel sahil ve kumsal yaparak ilgi çekici hale getirmek ve böylelikle daha çok turist kazancını elde edilebilir. Çünkü çağ teknoloji ve gelişim çağı bu çağda bunu yapmamız ve kendi elimizdeki muhteşem gölü artık geçte olsa değerlendirmemiz lazım. Güzel gölümüzü hak etiği güzelliğe ve turistlik bir göl haline getirilerek ekonomini artmasına ve az da olsa Van’daki işsizlik azaltılabilir.


Şimdiye kadar hiçbir yönetici projelerinden sahil yolunda bahsetmedi anlaşılan yine bahseden olmayacak gibi. 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylarının seçim kampanyalarında böyle bir proje söz konusu değil anlaşılan sahil yolun yapılması yine bir 200.000 yıl alacak gibi… Van’da ekonomi artmasını ve daha fazla dış gelir için göl acilen hak ettiği güzelliğe getirilmelidir.


Kimine göre deniz kimine göre göl olan birçok ülkeyi ve şehri kıskandıran jeopolitik konumuyla muhteşem ama Van şehrini yönetenlerin kıymetini bilmediği VAN GÖLÜNÜN SAHİLE İHTİYACI VAR

  • Etiketler :
  • Van Haber