Yazarlar

MEBİT

NEWROZ'DA AÇAÇAK ÇİÇEKLER

NEWROZ'DA AÇAÇAK ÇİÇEKLER

Abone Ol

2015-03-20 15:00:00

Baharın müjdesi, tüm halkların bayramı, bereketin güzelliğin simgesi, toprağın canlanması, dirilişini işareti, doğanın hayat bulması, topraktaki canların canlanması ve gönüllerimizdeki çeşitli duyguların birbirine karıştığı, yeni bir düzen yeni bir hayat yeni bir başlangıcıdır NEWROZ. Kimine göre aşk, kimine göre barış, kimine göre halay, kimine göre baharı kutlamak, kimine göre ise kuruluştur NEWROZ.

 

 

NEWROZU kutlayan halklar bir bayram havasında kutlar her yere bu güzel anlamlı bayramı götürmüş kutlamış ve halen de Türkistan’da, Anadolu’da, Kafkaslarda, Balkanlar’da, Başkurdistan’da, Suriye’de ve Ortadoğu’da her iklimde her coğrafyada güzellikle kutlanılmaktadır.

 

 

Türkiye’de NEWROZ kutlamaları her bölgede farklı kutlanmaktadır. Doğuda halay ile batıda demir ile Karadeniz’de horon ile NEWROZ kutlanır. Önemli olan nasıl, nerde, neyle, kutlandığı değil önemli olan ülkeye barışı, huzuru, güzelliği, iyiliği, adaleti… getirmesidir. Son yıllarda Türkiye’de kutlanan NEWROZLAR ülke huzuru için önemli olmuştur. Bu NEWROZDADA önemli açıklamalar önemli mesajlar verilecektir. 21 Mart Diyarbakır NEWROZUNDA sonra Türkiye’de yeni gelişmeler olacak yeni bir barış havası esecek. NEWROZ ile birlikte Türkiye baharın temiz havası ile taze hava alarak içindeki o korkuyu, huzursuzluğu, umutsuzluğu ve annelerin göz yaşlarını… bittirecektir.

 

 

NEWROZ kana düşen ateştir. Bu ateşle bütün kötülükleri, düşmanlıkları, nefretleri, kinleri bittirelim. İnsanların birbirilerine düşmanlık kaynağı değil, bütün canlıların dirilişi başladığı, kötülüklerin uyuduğu, iyiliğin, sevginin, kardeşliğin ve doğanın uyandığı gün olarak algılayalım Newrozu. Bu vesileyle NEWROZ sevinç, NEWROZ mutluluk, NEWROZ huzur ve aşk olmalıdır. Bırakalım artık her yer de 21 marttan sonra çiçekler açılsın. Ülkeye barış, huzur, kardeşlik, çiçeklerini ekelim ektiğimiz çiçeklerle mutlu olalım ektiğimiz kardeşlik çiçeklerin tohumu hiç solmasın, hiç kurumazsın ki bizimde kardeşliğimiz, barışımızı, nefesimiz, geleceğimiz, sevgimiz… solmasın. 21 martta çiçekler doğayla birlikte açılacak bizde kendimizi bu çiçekler gibi kardeşlik adına kendimizi yenileyelim.

 

NEWROZ PİROZBE, NEVRUZ KUTLU OLSUN

  • Etiketler :
  • Van Haber