Yazarlar

MEBİT

Van BŞB Spor Bursa’dan Şen Dönüyor

Van BŞB Spor Bursa’dan Şen Dönüyor

Abone Ol

2015-02-03 15:00:00

Bu sezon ilk defa izleme fırsatı bulduğum Van BŞB Spor, etkili oyunuyla Orhangazispor’u kendi evinde dize getirerek ilk deplasman galibiyetini aldı. Özellikle tecrübeli kalecileri Yavuz’un takımdan ayrılmasıyla 14. haftadan beri kazanamayan Orhangazispor’la son iki maçını galibiyetle tamamlamış Van BŞB Spor’un mücadelesinde ilk yarı iki takımda tutuk bir futbol ortaya koysa da ikinci yarısı zevkli anlara sahne olan bir maç oldu.

 

 

Bu iki renktaş takımın birbiri arasındaki maçlar genelde ilginç skorlarla sonuçlanıyor. Zira ev sahibi ekip geçen sezon Van’da 2-1 lik skorla kazanmış bu sezonda ilk periyotta deplasmanda Van BŞB Spor’u 2-0 lık net bir skorla geçmişti. Fakat aynı başarıyı kendi evinde gösteremeyen Orhangazispor, geçen sezonda Zeki Yılmaz yönetimindeki B.Vanspor’a bu sahada bir puan vermişti…

 

 

Yalova’dan yola çıkarken şiddetini artıran rüzgâr, Orhangazi’ye vardığımda neredeyse fırtınaya dönüşmüştü. Buna rağmen maça Orhangazisporlular yoğun ilgi gösterdiler. Az sayıda Van taraftarı da temsil mahiyetinde açık tribündeki yerini almıştı. Orhangazi taraftarlarıyla birlikte izlediğim maçta baştan sona gergin bir hava vardı.

 

 

Oysa geçtiğimiz yıl aynı tribünde aynı seyirciyle izlediğim maçta o centilmen seyirciden bu defa eser yoktu. Bu gerginlik maç boyunca sahaya yansıdı. Gerek devre arası soyunma odasına giderken gerekse gol esnasında Van BŞB Sporu pet şişe yağmuruna tuttular. Yer yer oldukça çirkin tezahüratlara başvuran taraftar, Bergama maçında meydana gelen asker selamı polemiğine çok içerlemişti. Hatta maç başlarken İstiklal Marşı okununca birçok taraftar asker selamına durdu…

 

İşte görüyorsunuz, saha içinde meydana gelmiş kötü bir olay, sosyolojik olarak ne denli sıkıntılı sonuçlara yol açıyor. Bana göre oldukça gereksiz bir hadiseydi ve Van’ın bu şekilde hafızalara yer etmesi hiçte hoş değil. Halbuki yeryüzünde futbol kadar birleştirici başka bir enstrüman yok fakat sorumsuz davranan kişiler yüzünden böylesine ters tezahür ettiği de oluyor maalesef. Bu yüzden böyle nahoş olaylara maruz kalmamamız için Van’da ağırladığımız konuk ekipleri, eskiden olduğu gibi geleneksel misafirperver yanımızla ve aynı zamanda özellikle de hassas değerlere saygı çerçevesinde karşılamamız gerekir. Çünkü son beş yıldır Marmara deplasmanlarını takip eden biri olarak Van takımlarına karşı hiçbir maçta en ufak bir taşkınlık görmemiştim. Etki, tepkiyi doğuruyor maalesef. Ayrıca TFF bizdeki saha olaylarında, buradaki takımlara olduğu kadar müsamahalı davranmıyor, en üst perdeden cezayı kesiyor. Basında üzerine tuz biber ekiyor. O yüzden biraz daha dikkat diyorum!

 

Maçtan ayrıntılar;

İlk yarı Orhangazispor, ikinci yarı ise Van BŞB Spor daha üstündü. Bunun sebebi ilk yarı öncelikle kaybetmemeye odaklı oynayan Van BŞB Spor’a karşılık, erken gol bulmaya çalışan Orhangazispor’un agresif oyunuydu. Van BŞB Spor çok istekliydi. Öyle ki golden sonra bile skoru koruma telaşına düşmeyen Van BŞB Spor 80. dakikada bile 8 kişiyle Orhangazi yarı sahasında gol arıyordu. Yeni transferleri göz dolduran Van BŞB Spor’da Emrah Tacir’in bitmez tükenmez enerjisi ve azmi, ikinci yarı oyuna giren ve galibiyeti getiren golü kaydeden top takipçiliği, fırsatçılığı ve çabukluğuyla Serdar Karaduman ön plana çıkarken bunlara yine yenilerden Utku, Bilal soldan bindirmelerde Medeni, Ali Kurt katkı sundular. Kısacası kalecisinden forvetine kadar Van BŞB Spor’da herkes görevini en iyi şekilde yaptı. Bir parantezde Tarık Daşgün’e açmak lazım. Öncelikle takımını korkak oynatmıyor. Dahası bu maçta oldukça kritik bir hamleye imza atarak takımına üç puanı aldırmasını bildi. İlk yarı tek forvetle Anıl Dilaver’le başlayan Daşgün, ikinci yarıya onun yerine yeni transferi Serdar’ı oyuna aldı. Böylece ilk yarı sarı kart gören Anıl’ı önümüzdeki hafta için korurken, Serdar’ın da ilk maçında gol atmasıyla hızlı bir şekilde takıma uyum sağlamasına zemin hazırladı. Dikkatimi çeken diğer bir ayrıntı da geçtiğimiz yıl B. Vanspor’da top koşturan Mustafa Candan, Abdulkerim gibi oyuncuların Orhangazispor’un ilk on birinde yer almalarıydı.

 

 

Maçtan dakikalar:

İlk 20 dakika iki takımda karşılıklı ataklarla birbirini yoklarken ilk tehlikeli atak 25. dakikada ev sahibi ekip Orhangazispor’dan geldi. Abdulkerim’in pasıyla buluşan Hicabi’nin sert vuruşunu kaleci Murat kornere çeldi. Bu dakikaya kadar Van BŞB Sporun da 3 korner kullandığını belirtmek gerek. Yeri gelmişken kornerlerin daha etkili kullanılması gerektiği konusunda çalışılmasının faydalı olacağı kanaatinde olduğumu belirteyim…

27. Dakikada Emrah Tacir’in kendi çabasıyla sürüklediği atak kornerle sonuçlandı. Köşe atışını etkisiz kullanınca Van BŞB Spor bu pozisyondan sonuç alamadı.

29 ve 30. dakikalarda ev sahibi ekip etkili geldi. İlk pozisyonda sağ kanadın etkili ismi Hicabi’nin vuruşu az farkla avuta çıkarken ikinci pozisyonda Hasan Kul’un pasını iyi değerlendiren Kerem’in vuruşunu kaleci Murat kornere çeldi. Köşe atışı sonrasında Kaleci Murat topa sahip olunca ev sahibi ekip bu ataklardan sonuç alamadı.

35. dakikada Süleyman’ın vuruşunda Yakup’un müdahalesi penaltı itirazlarına sebep olsa da hakem aynı fikirde değildi.

İlk yarı bitmek üzereyken Emrah Tacir orta sahadan Orhangazi ceza sahasına kadar sürdüğü topla set vurdu, kaleci Okan topu güçlükle kornere çeldi. Atış sonrası Van BŞB Spor uç elemanları pozisyonu değerlendiremeyince iki takımda soyunma odasına 0-0 berabere girdi.

 

Van BŞB Spor soyunma odasına dönerken pet şişe yağmuruna tutuldu. Bu duruma çok sinirlenen Tarık Daşgün, uzun süre güvenlik güçleri ve saha görevlileriyle tartıştı.

 

İkinci yarıya Anıl Dilaver’in yerine Serdar Karaduman’la başlayan Van BŞB Spor’un ikinci yarının ilk tehlikeli atağında 49. dakikada Murat Berge’nin pasında buluşan Utku’nun sert vuruşu üstten az farkla avuta çıktı.

 

Bu pozisyonun hemen ardından Emrah’ın pasıyla buluşan Serdar’ı hakem ofsayt gerekçesiyle durdurdu.

 

55. dakikada Medeni’nin müdahalesiyle ceza sahası yayından serbest vuruş kazanan Orhangazispor, Yusuf’la bu atıştan yararlanamadı.

 

61. dakikada Van BŞB Spor’un golü geldi. Orhangazi defansının kısa düşen topunu kapan Utku, Serdar’ı topla buluşturdu. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar’ın vuruşunda ilk hamlede başarılı olan kaleci Okan, seken topu ikinci kez önünde bulan Serdar’ın golüne engel olamadı.

 

Golle birlikte Orhangazispor tribünleri hareketlendi. Gol sevinciyle bir araya gelen Van BŞB Sporluların üzerine pet şişe yağarken, yüzüne isabet eden cisim sebebiyle Murat Berge kısa süreli sakatlık geçirdi.

 

Gol sonrası skoru koruma telaşına düşmeyen Van BŞB Spor özellikle sağ kanatta çok etkili oluyordu. Utku, Ali Kurt ve Serdar’la üst üste pozisyonlar yakalayan Van BŞB Spor Orhangazispor defansına zor anlar yaşattı. Bu haliyle takım bana geçen yıl Volkan, Mazlum ve Emrah üçlüsünün ilerde yarattığı tehlikeli kollektif ataklarını hatırlattı. Bu maçta da özellikle Utku ve Serdar’ın mükemmel uyumlarına ve zaman zaman bunlara sağlı sollu destek veren Medeni ve Ali Kurt’un katılımlarını izledik. Orhangazisporun defansını adeta dağıttılar. İşte bu kadroda gözler ister istemez Mazlum’u da aramıyor değil…

 

İlk yarı Van BŞB Spor’u oldukça zorlayan ev sahibi ekipten Hicabi ve Süleyman’a ikinci yarı Seyfettin de destek oluyordu.

 

Nitekim 79. dakikada Yusuf’un pasında buluşan Seyfettin’in etkili vuruşunda kaleci Murat gole izin vermedi.

 

Yeni kalecimiz Murat’ta soğukkanlı ve yerinde müdahaleleriyle kalesinde güven verdi.

 

80. dakikada topu iyi takip eden Serdar, ikinci gole çok yaklaştı. Kaleci Okan’ın kritik müdahalesiyle bu pozisyon sonuçsuz kaldı.

 

83. dakikada Murat Kurnaz’la mutlak bir golden oldu Van BŞB Spor. Serdar inatçı takipçiliğiyle Orhangazi defansından dönen topu Emrah’a kazandırdı. Emrah sağ açıktaki oyuna yeni girmiş olan arkadaşı Murat’a uzattı. Bu oyuncu müsait pozisyondaki Serdar yerine topu kaleye gönderince top az farkla üstten avuta çıktı.

 

Günün en başarılı ve çalışkan ismi şüphesiz Emrah Tacir’di. Öyle ki kaç defa kendi defansından aldığı topu tek başına Orhangazi yarı alanına kadar sürerek tehlikeler yarattı. Bunlardan birinde 85. dakikada Orhangazi atağının sonuçsuz kaldığı korner atışını kapan Emrah, müthiş bir hızla topu rakip ceza sahasına kadar sürdü. Gel gör ki dakika 85’ti ve takım arkadaşları artık yorulmuştu. Emrah kadar hızlı ve enerjik olmadıklarından yardımına kimse gelmeyince top Orhangazi defans elemanlarına kaldı.

 

Son düdükle birlikte sahada kümelenen Van BŞB Spor oyuncuları, açık tribündeki az sayıda taraftarıyla bütünleşerek bu önemli deplasmandan üç puanı kazanmanın sevincini yaşadı. Böylece son üç maçta 9 puan almayı başaran Van BŞB Spor galibiyet serisinde bu defa deplasmanda da kazanarak küme düşme potasından bir adım daha uzaklaşmış oldu.

  • Etiketler :
  • Van Haber