Yazarlar

MEBİT

DİBA KESKİN İLE YENİ ERCİŞ

DİBA KESKİN İLE YENİ ERCİŞ

Abone Ol

2015-01-28 15:00:00

Sayın DİBA KESKİN ile Erciş bambaşka bir yer oldu özelikle Sayın KESKİN kişiliği ve bilgisi ile öne çıkan nadir yöneticilerden bir tanesi. Görevine kendini adayan koltuk meraklısı olmayan siyah dönerli koltuk yerine kadın rengi olan mor ve dönmeyen bir koltukla başladı göreve kendi yapısı ile kendi dili ile toplumun huzuru ve rahatlığı için her şeyi yapan bir başkan. Diğer il ve ilçelerin belediye başkanlarında farklı bir özeliği var herkes koltuğunda oturup sorunları dinlerken o gece gündüz demeden yaz kış demeden halkın arasında sorunları dinliyor ve sorunlarına çare oluyor. Bana göre Erciş için gelmiş geçmiş en iyi başkan.

Bundan 3 ay önce bir kahvede oturup çay içerken Ercişli bir yaşlı amca ile tanıştım hem çayımızı içiyorduk hem de sohbet ediyorduk. Amcaya belediye başkanınız nasıl sizi memnun ediyor mu sorunlarınıza çare oluyor mu diye soru sordum

Cevap olarak “ oğlum sen Hz Ömer (radıyallahu anh ) halifeliği sırasında nasıl halkın içinde dolaşıp o zaman ki halkına çare olduysa bizim başkan öyle sürekli aramızda her türlü derdimize elinde geldikçe çare olmaya çalışıyor Allah ondan razı olsun ondan çok memnunuz” dedi.

Amcanın bu söyledikleri beni etkilemişti dedim birde kendim gideyim Erciş’e birde ben göreyim yeni Erciş’i ardan bir hafta geçmeden Erciş’e gittim. Erciş gerçekten bu sefer çok farkıydı herkes mutluydu huzurluydu. Esnafa birkaç soru sordum yeni başkanınız nasıl diye onlarda hepsi çok iyi cevapları verdi. Galiba amca söylediklerinde haklıydı Erçişe yeni bir düzen yeni bir güzellik gelmişti. Kışın ortasında hangi başkan gece yarısında yol temizlemeyi kontrol eder sabah 6 gece saat 12 e kadar çalışır, küçük çocukların sevgisini kazanmış bir başkan halkın rahatı için kendini adamış iyi yürekli bir başkan var mıdır? Bana göre yok ya size göre

Böyle güzel işler yapan yöneticilerin parti fark etmeksizin her ilde her ilçede olması gerek Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Herkes görevini laikliği ile yapsa halk huzurlu, mutlu, güvenli, olur. Sayın KESKIN’IN yaptığı gibi yapsa yöneticilerin efendisi Hz. Ömer (radıyallahu anh) örnek alsalar ne kadar güzel olur.

Ben teşekkür ederim Sayın KESKİN yaptığınız onca şeyler için göreviniz gereği diğer belediye başkanlarına örneksiniz. Erciş için çok güzel projeleriniz var inşallah en kısa zamanda projelerinizi tamamlarsınız.

Hz. Ömer (radıyallahu anh)

“İnsanlarla güzel dostluk kurmak, aklın yarısıdır. Yerinde sual sormak, ilmin yarısı; iyi tedbir almak da yaşamanın yarısıdır.”

  • Etiketler :
  • Van Haber