Yazarlar

MEBİT

Kim bir kavme benzerse, o onlardandır

Kim bir kavme benzerse, o onlardandır

Abone Ol

2014-12-29 15:00:00

Bir yılın daha sonuna geldik. Ülkemizde noel safsatası için hazırlıklar başladı bile. İş böyleyken ilk olarak bu noel ne demek çıkış noktası ne? Onu hatırlatalım. Hıristiyanların inancına göre hz. İsa’nın doğum gününü kutlarlar ve ayrıca hz İsa’yı Allah’ın oğlu olarak isnat ederler.


 

 

Peki hal böyleyken tamamen İslam’ın şiarına aykırı bir durum varken İslam ülkelerinde ve bizim ülkemizde ki bu heyecan hazırlıklar neyin nesi.


 

Başlıkta da belirttiğimiz gibi Peygamber efendimiz sas. Böyle buyurdular. “Kim bir kavme benzerse, o onlardandır”


 

Bununla ilgili birçok ayet hadis yazılabilir tabi. Noel safsatasını iki yönden değerlendire biliriz. Birincisi İslam’ın kabul etmediği ve açıkça onlara benzeyenin onlardan olduğunu söylemesi halin de İslam topraklarında hiristiyanları aratmayacak düzeyde nasıl olurda bu kutlamalar gerçekleşir…


 

İkinci değerlendirme ise kurban bayramında hayvanlar katlediliyor diye her zaman bağıran çağıran çığırtkanlık yapan sözüm ona bazı kesimler 50 bin hindi kesileceği zaman nerdeler. Bir köprü fabrika ülkenin faydasına bir hizmet yapıldığın da ağaçlar kesilmesin diye ülkeyi ateşe veren zihniyet tamamen keyfi süslemeler için kesilen çam ağaçları için nerdeler.



 

Aslında biz tarihin en şerefli milletleriyiz bizim kendi dinimizde törelerimizde o kadar güzel şeyler var ki. Maalesef bizi yönetenler ve sömürenler yıllarca batının bütün kokuşmuş adetlerini bizlere empoze etmişler.



Bunun en büyük kanıtlarından biri de halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede en büyük kumarın devlet eliyle oynatılması değil mi? Sizce….


 

 

Aklı selim düşünelim geçen son 10 yıla bakalım kutlanacak sevinecek bir şey var mı? Orta Doğu kan gölüne dönmüş. Arap’ı ölüyor Türk’ü ölüyor Kürd!ü ölüyor. Öldürenlerde destek verenlerde fitneye sebep olanlarda belliyken biz onların noel’iini hangi aklılla kutlayacaz……..


 

 

Aynı güne Mekke’nin fethi kutlamaları da denk geliyor. Bir taraftan da bakıyoruz ki bozulmayan, yozlaşmayan bir topluluk insanlar günahta boğulurken Mekke’nin fethini Kuran’lar ilahiler ile kutluyor. Ve umutlanıyoruz o zaman umutla diyoruz ki bir gün batının bu kokuşmuş adetlerini tamamen silecek nesiler elbet gelecek…..

  • Etiketler :
  • Van Haber