Yazarlar

MEBİT

KARA KOBRA UMUT VERDİ

KARA KOBRA UMUT VERDİ

Abone Ol

2010-10-04 15:00:00

 

 

 

  Kara kobranın 3. ligden beri büründüğü bir karakteri var, o da lider, yenilgisiz takımlara karşı büründüğü mükemmel motivasyonu ve dirençli futbolu. Bu zorlu deplasmanda denk iki takımın mücadelesinde takımımız doğrusu övgüye değer bir performans sergiledi. Maçın sonuna kadar oyundan hiç düşmeden son derece mücadeleci bir maç çıkardılar.

            Oyuncular arasında yardımlaşma kusursuzdu öyle ki, Serdar Akdoğan bile özellikle Şekerspor un çok etkili olduğu 50 ile 55. dakikalarda ileriden arkadaşlarına destek için defansa kadar gelip 2 kritik pozisyonda yerinde müdahalelerle defansına çok yardımcı oldu. Sadece Serdar değil elbet, Mehmet Yılmaz, Zeki, Emrah, Yavuz, Kadir gerçekten olağanüstü çaba gösterdiler.

            Aslında maç çok temposuz başlamıştı ve ilk 15 dakika her iki takımda temkinli bir oyunu tercih etti. Ta ki 16. dakikaya kadar. Maçın ilk önemli pozisyonunda ve kaleci Fevzi nin talihsiz bir şekilde yaptığı basit hatayı Erman affetmedi. Bu şok gol rölantide giden oyuna biraz hareket getirdi. Tabi takımımızda bu golden sonra taktik değiştirerek Şekerspor’u Mehmet Yılmaz ve Güney ile rahatsız etmeye başladı. 40. dakikada sahanın en iyilerinden Mehmet Yılmaz ın ceza alanı dışından vurduğu mükemmel şutu güçlükle çelen kaleci Gürsel, bu pozisyonun devamında sağdan ortalanan topu çok iyi takip eden Kadir, bu pası yarım voleyle ağlara gönderirken gol sonrası sevincini paylaştığı kameraya oğlum için   demeyi de ihmal etmedi.

            Maçta ilk yarı böyle biterken 2. yarının çok zorlu geçeceğininde sinyallerini veriyordu. Özellikle 51. ve  55. dakikalarda Torku Şekerspor Mehmet Balban ın müthiş oyunuyla üst üste çok etkili pozisyonlar buldu. Bu dakikalarda da B. Vanspor kalecisi Faruk ortaya çıkıyordu. Üst üste 3. korner bulan Şekerspor özellikle Mehmet - Murat ikilisinin yarattığı pozisyonda ve devamındaki kornerlerde 16. dakikada yediği hatalı golü telafi edercesine kalesini gole kapatıyordu.

            Aslında Torku Şekerspor’un gol için bastırdığı bu dakikalar ve sonrasında yakaladığımız ani kontrataklarda biraz daha kollektif oynasaydık gol bulmamız işten bile değildi. Bilhassa 64. dakikada Serdar la yararlanamadığımız pozisyon ve hemen ardından Güney in kendi çabasıyla iki kişiyi ekarte edip güzel vurduğu fakat auta çıkan pozisyonlarda şut yerine arkadaşlarıyla yardımlaşmayı seçselerdi belki de gol şansımız daha da artabilirdi. Dünkü maçın takımımız açısından bence eleştirilecek tek yönü buydu.

Ev sahibi takımın skoru değiştirme çabaları 2. yarıda B. Vanspor u çok zorlamasına rağmen futbolcularımızın takım halinde yer yer bir kişiye 3 kişi birden pres yapması, oyundan düşmemesi, takımda ilerisi için ümit verdi. Zafer Biryol un oyuna girmesiyle ileride Mehmet Balban la geliştirdiği tehlikeli varyasyonlar B. Vanspor defansında eridi. 82. dakikada ise Muhammet Reis in direkte patlayan topunda şans bizden yanaydı.

            Kısacası bu önemli deplasmandan alınan 1 puanda B. Vanspor un canla başla mücadelesi, herkesin üstüne düşeni fazlasıyla yapmaya çalışan, adam adama markajı kusursuzca yerine getiren, orta alanda ve defansta pres uygulayan, rakibinin oyununu bozmaya muktedir bir oyun sergilediğini söylemek mümkün. Hatalı bir gol yiyen kaleci Fevzi ise bence 2. yarıda kritik pozisyonlardaki ( 55. ve 90+3. dakikalardaki) performansı ile bunu fazlasıyla telafi etti.

 

 

Son 4 maçın 4 ünü de kazanan ve geçen hafta B Vanspor gibi deplasmanda Pendikspor a 4 lük tarife uygulayan Konya Torku Şekerspor a takımımız, bu yarışta biz de varız diye önemli bir uyarıda bulunmuş oldu.   

 

 

            Söylemeden geçemeyeceğim bir husus daha var. Bu maçı izlerken Konyalılara çok imrendim doğrusu. Şekerspor un maçını canlı olarak biz futbolseverlere son derece profesyonelce aktaran mümkün olduğunca tarafsız yorumlar katan Kon tv spiker ve yorumcularına çok teşekkür ediyorum. Bizlere daha Van da ki maçların bir tek pozisyonunu dahi aktarma, izletme olanağı vermeyen güzide yerel basınımız bu konuda takıma veryansın eleştiri yaparken, kendi özeleştirisini de bu konu üzerinden yapması gerekmez mi? Koskoca Van şehri, medyasıyla deplasman iç saha demeden maçlarını canlı olarak seyircisine izleten bir Elazığ kadar bir Adana bir Konya kadar olamıyor muyuz? Canlı yayından vazgeçtik hiç olmazsa biz Van dışındakilere en azından iç sahadan aktaracakları bir gol, bir pozisyon izletsinler. Deplasmana biz gideriz onlar iç sahadan haber versinler yeter...

  • Etiketler :
  • Van Haber