Yazarlar

MEBİT

VANDAKİ MÜLKİ AMİRLERİN VE İLBAŞKANLARININ KATILDIĞI İFTARDAN DİKKATİMİ ÇEKENLER

VANDAKİ MÜLKİ AMİRLERİN VE İLBAŞKANLARININ KATILDIĞI İFTARDAN DİKKATİMİ ÇEKENLER

Abone Ol

2014-07-18 15:00:00

Vali beyin iki nisan polis karakolunda İl emniyet müdürünün alay komutanının Vandaki siyasi parti il başkanlarının ve gazetecilerin katıldığı iftar programına katıldık.

 

Programın teması önümüzdeki cumhur başkanlığı seçimlerinin sükunet ve barış içinde geçmesiydi ama gazetecilerin Vandaki sıkıntıları sıralamaları bir anda gündemi değişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteciler Vandaki Suriyelilerin dilenmesinden tutun, mendil satan çocuk satıcılarının, ve en önemlisi şehirde taşlı sopalı olayları, siren seslerini, gaz bombalarını, halkın şehirden göç ettirildiğini, esnafın huzursuz olduğunu ve şehrin yaşanmaz bir hal aldığını ve bunun için valiliğin il emniyet müdürlüğünün ne gibi çalışmalar yaptığını sordular. Vali Aydın Nezih DOĞAN soruları cevapladı ve çalışmalarından da kısaca bahsetti. Bir gazetecinin sorusu çok ilginçti artık büyük şehir demeye utanıyoruz yol, park, ışık, sosyal alan yok diğer büyük şehirlerin içinde kocaman bir kasabayız sorusu üzerine vali Aydın Nezih DOĞAN iftarda katılmayan yerel yönetimi elinde bulunduran BDP ye de bu kadar açık ve cesaretle soru sorabiliyormusunuz şeklinde gazeteciye ilginç bir cevap verdi.

 

Tam bu sırada oldukça monoton geçen toplantı SAADET PARTİSİ VAN İL BAŞKANI Özay İLHAN'IN söz almasıyla oldukça heyecanlı ve gerçekçi olmaya başladı İLHAN herkesin korktuğunu maalesef devletin kurumlarının Van da iflas ettiğini gün geçmiyor ki bölgede yollar kesilmesin insanlar dağa kaçırılmasın esnaf tehdit edilmesin dedi ve birçok tanıdığının esnafın malını mülkünü satılığa çıkarıp batıya göç etmek istediğinden bahsetti Özay İLHANA bu konuda diğer siyasi parti il başkanlarından destek geldi ve toplantıyı adeta SAADET PARTİSİ toplantısına çevirmeyi başaran İLHAN bütün gazetecilerin takdirini öylesine kazandı ki şahit olduğum bir durum bütün gazeteciler özel olarak İLHAN la tanışmak için yanına gelip el sıkışıp keşke daha aktif bir partinin yönetiminde olsanız demeleri çok ilginçti buna İlhanın cevabı saadet partisinden daha aktif parti varsa haber verirsiniz şeklindeki esprili cevabı dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer siyasi parti temsilcilerinin de söz aldığı toplantıda İlhanı destekler nitelikteki konuşmalarının yanında iktidar partisinin yeni il başkanı Zahir SOĞANDA yapmış olduğu konuşmada daha il yönetimimiz bile yok demesi şahsen bende hayal kırıklığı yarattı.

 

 

Tamamen Özay İLHANIN gündem oluşturduğu toplantıda çözüm sürecine de değinen İLHAN umarız ki çözüm süreci çözümsüzlüğe dönüşmez lakin görünüş o ki çözümsüzlük içindeyiz demek ki bu iş önümüzde ki dönemde saadet partimize kaldı demesi salonda gerçekten çok samimi ve gerçekçi bir ortam yarattı.

 

 

Toplantı vali Aydın nezih DOĞANIN açıklamalarının ardından il başkanlarının teşekür konuşmaları ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

İlimizin sorunlarının konuşulduğu mubarek ramazan ayında bir iftar sofrasında yapılan bu toplantının VANIMIZ’a hayırlar getirmesini birliğimizi beraberliğimizi kuvvetlendirmesini ve yaşanabilir VAN’a zemin oluşturmasını CENAB-I ALLAHTAN niyaz ediyorum.

  • Etiketler :
  • Van Haber