Yazarlar

MEBİT

SOMADA ÖLEN İNSANLAR VE KAZANAN KAPİTALİZM

SOMADA ÖLEN İNSANLAR VE KAZANAN KAPİTALİZM

Abone Ol

2014-05-16 15:00:00

Gün soma için yas tutma zamanımı yoksa dünya insanlığı için adil düzeni isteme ve uygulama zamanımı? Kapitalizm bizden yas tutmamızı mı ister adil düzeni kurmamızı mı ister.


 

 

Evet ihmaller ihmaller ihmaller ve yitirilen canlar elbette ki suçlular vardır maalesef ki elden gelecek tek şey ölenlere rahmet sağ kalanların iyileşmesi için dua…


 

 

 

Ne saçma bir ülkedeyiz herkes bir telden çalıyor do/re/mi/fa/sol/la/si… Kapitalizmi anlatan sömürüyü anlatan Adil Ekonomik Düzen diyen kimse yok. Herkes sosyal paylaşım sitelerinde profil resmini karartarak sıloganik cümleler kurarak vicdan rahatlatma peşinde. Aslında kapitalizmin istediği de tam olarak bu değilmi herkes somaya yoğunlaşsın başka somalar yokmuşçasına herkes birbirini suçlasın kaos kaos kaos ve yıkılan umutlar yetim kalan çocuklar dul kalan kadınlar.


 

 

 

Kapitalist düzen olsaydım insanlara bakar gülerdim sömürülen ölüme mahkum edileni sadece soma zannetmek bedbahtlıktır. Soma için profillerimizde siyah kurdeleler bağladık değilmi afrikada yiyecek ekmek bulamayan çocuk acından öldü ve bu 21. yy oldu mayammarda katledilenler vs vs dünyanın her yerinde sömürülen ve ölüme terk edilenler ya sen adil düzen kurulsun diye ne yaptın yaşanabilir bir dünya hayelin odlumu hiç.


 

 

 

Soma da ölen insanlar için insanlık için sorumlu arayan TÜRKİYEM DÖN AYNAYA BAK SAFINA BAK büyük ihtimalle sorumlu sensin ömründe kaç defa adil düzen dedin yaşanabilir TÜRKİYE dedin bunun için çalıştın mı? Yoksa hep sistemden yana mı oldun hakkı değil de kuvvetimi üstün tuttun.


 

 

 

Soma da ihmaller vardır hükümetin suçu vardır yandaş iş adamlarının suçu vardır ama suçu sadece iktidarda ve iş verende görenler kapitalizmin ekmeğine asıl yağı sürenlerdir. Bizlerin artık sorunların kaynağına inmemizin zamanı gelmedi mi artık kaç tane canlar canlarımız ölecek ve kaç ocağa ateş düşecek, kaç çocuk yetim kalacak…


 

 

 

Soma da asıl ölen adil düzendir ve kazanan kapitalizmdir. Soma somadan ibaret değil binlerce soma sessizce ölümü bekliyor. Soma da ve diğer somalarda en ağır şartlarda 900 tl ye insan çalıştıran düzen zalimdir ve bu düzeni destekleyenler insanlar daha zalimdir.


 

 

 

Soma da bunca insanımız ölmüşken ADİL DÜZENİ KONUŞMAYAN SİSTEM ZALİMDİR.


 

 

Helal kazanmak için çoluk çocuklarının rızıklarını kazanmak için ölen bütün insanlara ALLAH cc rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum.

  • Etiketler :
  • Van Haber