Yazarlar

MEBİT

B.VANSPOR ZEVK VERDİ

B.VANSPOR ZEVK VERDİ

Abone Ol

2013-12-09 15:00:00

Kupa yorgunu B.Vanspor, zirveyi kovalayan Gölcükspor’u deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla sürklase etti. Rakibi karşısında güzel bir oyun sergileyen Kara Kobra, haftalardır süren kötü gidişe dur dedi.

 



Birbirinin kopyası olan, son dört deplasman maçını izleme fırsatı bulduğum B.Vanspor, bu defa etkili oyununu gollerle sonuçlandırarak şeytanın bacağını kırdı.

 

Kupadaki farklı mağlubiyet sonrası iki gün gibi kısa süre zarfında, takımını bu zorlu maça konsantre etmeyi başaran, başta Yahya Sönmez olmak üzere teknik ekibi kutluyorum.

 

Müsabakanın orta hakemi tüm avantajları ev sahibi ekipten yana kullanırken; Maksut, Semih, Burak, Aykut gibi önemli futbolcularımız daha ilk 35 dakika dolmadan sarı kartlarla pasifize edildiler.

 

Rakip Gölcükspor, zaman zaman Burak Süleyman ve Sinan’la etkili olduysa da çabaları gol atmaya yetmedi.

 




Maçtan Detaylar;

 

Gölcükspor 9. dakikada Emre ile sonuç alamazken, B.Vanspor, 13. dakikada Burak’ın sert şutu ve sonraki dakikalarda Volkan’ın kaleyi uzaktan yoklayan vuruşlarında Gölcükspor kalecisi Lokman başarılıydı.

 

Forvette Ersoy’un yerine kupa maçının formda oyuncusu Aykut’la maça başlayan B.Vanspor, ilk yarıyı bu oyuncunun golüyle 1-0 önde kapadı. Golün geldiği 37. dakikaya kadar B.Vanspor, deplasmanlarda alıştığımız tipik baskılı oyununda, Volkan’ın her fırsatta kaleyi düşündüğü şutlarla golü aradı. Fakat ilk golü bulduğumuz pozisyonda Volkan, kendisi vurmak yerine topu sektirerek, daha müsait pozisyondaki Aykut’u topla buluşturup golün gelmesini sağladı. Bu arada golün hazırlayıcısı Mazlum’un da pozisyondaki payını unutmamak gerekir.

 

Golle birlikte, sayısı elliyi geçmeyen bir grup cefakâr B. Vanspor seyircisi, misafir takım tribününde çılgına döndü. Maç boyunca hiç susmadan takımlarına destek verdiler.

B.Vanspor’un golünden sonra Emrah tacir 39. dakikada net pozisyondan sonuç alamazken, ev sahibi takımın gol silahı Sinan’ın, kendini unutturduğu 40. dakikadaki birebir pozisyonda kaleci Taner gole izin vermedi.




 

İkinci yarı;

İstanbulspor maçını aratmayacak ölçüde sayısız gol pozisyonu bulan B.Vanspor, ikinci yarıda çok etkiliydi.

 

59. dakikada ev sahibi ekipten Sinan’ın ortasını iyi takip eden Burak Süleyman, sert vurdu. Top direği yalayarak yandan auta çıktı.

 

Özellikle 65. dakikadan ikinci golün geldiği 77. dakikalara kadar bunaltıcı bir hücumla Gölcükspor’u yarı alanına sıkıştıran takımımız, önemli pozisyonlar buldu. 66. dakikada Volkan’ın ara pasında topla buluşan Mazlum’un, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşu az farkla avuta çıkınca, B.Vanspor mutlak bir golden oldu. Hemen ardından bu defa presle kazandığı topla kaleciyle karşı karşıya kalan Maksut, vuruşunu yapacağı anda yere düşünce B.Vanspor bir golden daha oldu.

 

69. dakikada bu defa Volkan’ın pasıyla buluşan Emrah, şık çalımlarla topu önüne çekip sert vurdu. Kaleciyi de geçen top, sağ kale direğinin içine çarpıp oyun alanına döndü.

 

İkinci golü ararken, 71. dakikada Gölcükspor’un atağında boşa çıkan Taner’in yerine Birol, Burak Süleyman’ın vuruşunda topu kale çizgisinden çıkardı.

 

Geçen hafta Kocaelispor’u deplasmanda yenen Gölcükspor’un seyircisi, takımından bu dakikalarda umutlanırken, B.Vanspor 77. dakikada farkı ikiye çıkardı.

 

Burak’ın seri çalımlarla Gölcük defansından çaldığı topla buluşan Sahanın yıldızı ‘‘Robben Volkan,’’ kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu.

 

Golden sonra ve oyunu terk ettiği 84. dakikada Gölcüksporlu futbolseverlerinde ayakta alkışladığı Volkan, bu galibiyette büyük pay sahibiydi. Takımını maestro gibi yönetirken, her atağında rakip yarı alanında tehlike yarattı.

 

Gölcük taraftarının yavaş yavaş sahayı terk ettiği anda oyuna yeni giren Medeni, takımının 3. golünü attı.

 

İlk golün hazırlayıcısı Mazlum yine devredeydi. 85. dakikada Gölcük defansından adeta söke söke aldığı topu dönerek ince bir şekilde Medeni’ye uzattı. Rahat pozisyonda Medeni topu ağlara yolladı.

 

Üçüncü golden sonra bile takımın gol kovalaması, iştahla oynaması doğrusu takdire değerdi. Kuşkusuz bu farklı galibiyette takımın 1-0’ın üzerine yatmadan rakibini üstüne çekmek yerine sürekli atak oynamasının büyük rolü vardı. B.Vanspor’un bir zaafını daha aşmış olduğunu görmek sevindiriciydi. Nitekim 90+2 de kaybettiğimiz Tuzla maçı veya daha farklı kazanabileceğimiz bir çok maçta oyunu soğutma, zaman çalma gibi kötü huylarını terk eden bir takım vardı sahada.

Tüm futbolcular üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Sahada basmadık yer bırakmayan Emrah Tacir, özellikle ikinci yarıda sağ kanattan bindirmeleriyle de Murat Yıldız dikkat çektiler.

 

Geçen sezon bu sahada 4-1 kaybettiğimiz maçı unutmayan Gölcüksporlular ise şaşkındı. Fark

beklerken maçı farklı kaybeden taraftarlar; ‘‘ Bu takım iki gün önce kupa maçı oynayıp nasıl bu kadar diri çıktı karşımıza’’ diye hayret ederken, özellikle Volkan’a büyük sevgi gösterisinde bulundular.

 

Maç esnasında takımlarına sitem eden Gölcüksporlulara, kalecilerinin tribünlere bağırıp ‘‘destek olun köstek olmayın’’ demesi de ilginç bir enstantaneydi.

 

Coşkulu bir avuç cefakâr seyircimizin, maç sonunda takımı tribünlere çağırıp hep birlikte üçlü çektirmesi görülmeye değerdi.

 

Sürpriz sonuçların alındığı bu haftada ligin dengesi bir kez daha yerinden oynadı. Geçen hafta kaybettiğimiz Refahiyespor maçına hayıflanmamak elde değil. O maça kadar Gölcükspor ve Refahiyespor’un puanları 24 iken B.Vanspor, 21 puanla takipteydi.  Oysa Refahiyespor maçından alınabilecek üç puan, B.Vanspor’u’ zirveye yaklaştıracaktı bu sonuçla.

 

Önümüzde kazanmamız gereken Yozgat maçı var. Bu maçı da alıp zirve yarışından kopmama adına ilk yarıyı 27 puanla bitirmek zorundayız.

 

Deplasmanda bu kadar mücadeleci bir oyun sergileyen takımımızın evinde de aynı hırsı, kendi seyircisinin önünde daha kolay sergilemesi beklenir. Bu takıma güvenmeliyiz. Lakin devre arasını iyi bir hazırlık ve takviyelerle değerlendirmeliyiz. Hep destek, tam destek dileklerimle, bu önemli galibiyeti, 3 güzel golle gurbetçi taraftarına hediye eden tüm futbolcularımızı kutluyorum.

 

 

      

 

  • Etiketler :
  • Van Haber