Yazarlar

MEBİT

B.VANSPOR TATSIZ!

B.VANSPOR TATSIZ!

Abone Ol

2013-11-26 15:00:00


(İstanbulspor-B.Vanspor Maçı İzlenimleri)

 

Mazisini mumla arayan iki takımın mücadelesinde, gülen taraf İstanbulspor oldu. B.Vanspor, baştan sona üstün oynamasına rağmen, sayısız gol pozisyonlarını değerlendiremeyince, maça yoğun ilgi gösteren taraftarlarını hüsrana uğrattı.

Maçtan ayrıntılar…

B.Vanspor forması ve atkılarını satan seyyarı ihya ederek, 300- 400 kadar B.Vanspor taraftarıyla birlikte, bize ayrılan tribünün yolunu tuttum. Burada, cefakâr taraftarlardan ayrıca bahsetmem gerekiyor. Eski günlere büyük bir özlem olduğu ortadaydı. Çocuğunun sırtına 65 numaralı kırmızı siyahlı formayı giydiren, stadın yolunu tutmuştu. İlk defa bir deplasmânda, B.Vanspor taraftarını bu kadar organize ve coşkulu gördüm. Marşlarla, tezahüratlarla takımını motive eden cefakâr taraftarlar, B.Vanspor’a adeta ev sahibi takım havası yaşattılar. Efsane Vanspor’un coşkulu tribünlerinden tanıdığım Amigo Aydın, burada da iş başındaydı. Maç boyunca hiç susmadan ve centilmence takımlarını destekleyerek, seyir zevkimizi artırdılar…

Orta alanı kalabalık tutup, Ersoy’u tek forvet bırakan takımımız, maça oldukça istekli başladı. Rakibini önde karşılayan B.Vanspor’un hücum elemanları, sık sık İstanbulspor yarı alanından presle kaptıkları bu toplarla, rakip kalede tehlikeler yarattılar. Bir de gol atmayı becerebilselerdi, sahadan farklı bir galibiyetle ayrılmamız işten bile değildi.

10. Dakikada B.Vanspor’un presi sonucu geri pas vermek zorunda kalan defansın bu topunu iyi takip eden Ersoy, kaleciyi sıkıştırınca pozisyon taçla sonlandı. Taç atışını Burak, defans derinliğinde Maksut’a uzattı. Bu oyuncunun ortasına röveşata deneyen Volkan, büyük alkış alırken gurbetçi taraftarlarını coşturdu.  Oyunun hızlandığı bu dakikalarda, İstanbulspor’un nadiren yarı sahamıza gönderebildiği uzun topa, bir libero gibi ceza sahası dışında müdahale etmek isteyen kaleci Tamer topu sektirdi. Neyse ki İstanbulsporlular, topu kontrol etmekte muvaffak olamayınca tehlike büyümeden sona erdi.

16. dakikada B.Vanspor mutlak bir golden oldu. Volkan’ın ara pasında buluşan Ersoy, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşunda İstanbulspor kalecisi Akın başarılıydı. Üst üste gelen bu ataklarla İstanbulspor’u kendi sahasına hapseden B.Vanspor’un baskın oyunu karşısında coşan taraftarlar, bu dakikalarda arada bir ‘‘şemmame’’ oynayıp tezahüratlarla takımına destek veriyordu. Maça gelen tüm sporseverlerin keyifle izlediği bu görüntüler, Bahçelievler stadında maç boyunca çokça yaşandı.

20.dakikada Emrah Tacir, şık çalımlarla topu İstanbulspor yarı alanına taşıdı. Pozisyonun devamında Volkan’ın sert şutu defanstan dönünce B.Vanspor net bir golden daha oldu.

İstanbulspor’un tam anlamıyla bunaldığı bu dakikalarda, açık bir penaltıyı da hakem es geçti. Günün en başarılı isimlerinden Volkan, presle orta alandan çaldığı topu Ersoy’a kazandırdı. Ceza sahasında sert müdahaleyle kendini yerde bulan Ersoy’a devam kararı çıktı.

26. Dakika bence maçın kırılma anıydı. Mazlum, çalımlarla getirdiği topu, Emrah’la duvar pası yapıp sonrasında Burak’a kazandırdı. Burak’ın vuruşunda hepimiz gol diye bağırırken, İstanbul kalecisi, parmaklarının ucuyla topu son anda kornere çeldi. İlginçtir, bu pozisyonda hakemler korner yerine auta hükmettiler. Bu anlamsız karardan çok, kaçan gol hepimizi uzun süre etkilerken, hayati bir kurtarış yapan İstanbulspor kalecisi Akın, bence maçın kaderini de değiştiriyordu.

32. Dakikada kaleci Tamer’in uzun ve isabetli degajını kontrol eden Mazlum, topu Volkan’a kazandırdı. Volkan’ın Ersoy’u düşündüğü pozisyonda ceza sahası içinde elle müdahale eden İstanbulspor defansını, orta hakem Ramazan Keleş yine es geçiyordu.

Bu dakikalara kadar İstanbulspor’un henüz hiçbir önemli pozisyonu yoktu. Bu haliyle sanki deplasmanda oynayan B.Vanspor değil de İstanbulspor’du. Cahit Hoca’nın ısrarla ‘‘önde basın’’ talimatını yerine getiren B.Vanspor ileri uç elemanları, inanılmaz pozisyonlar yakalıyordu. Özellikle 35-45. Dakikalarda birbirinin kopyası şeklinde Mazlum, Volkan, Emrah ve Ersoy’un presle kaptığı toplar bir türlü gole dönüşemedi. Hele 39. Dakikada gelişen yine bir Volkan-Ersoy organizasyonu var ki evlere şenlik. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ersoy’un pozisyonuna ofsayt kararı çıkınca, ortam bir anda gerildi. İtirazları sonucu Ersoy, bu dakikada sarı kartla cezalandırıldı.

İkinci yarı, ilk yarı kadar verimli geçmese de 90+4 e kadar net pozisyonları bir bir harcayan yine bizdik. Maç boyunca az iş düşen B. Vanspor savunmasında, Semih’le Birol Yiğit, son derece soğukkanlı ve yerinde müdahalelerle İstanbulsporlulara pozisyon vermediler.

Kesin teşhis şu ki, çok kolay gol pozisyonu yaratıyoruz ama beceriksizce de harcıyoruz. Son vuruşları yapacak, gol atmaya muvaffak olacak bir ustamız yok…

İkinci yarıyı uzun uzadıya anlatmayacağım!

Zira gol pozisyonlarını saymaktan ve not tutmaktan ben yıldım. Bir deplasman takımı, bu kadar pozisyonu nasıl üretir ve nasıl sonuç alamaz işte buna aklım ermiyor.

Dakika 65 Herkes Buraya!

Evet! 65. Dakikada B.Vanspor taraftarı, görülmeye değer bir şova imza attı. Tam da bu dakikalarda Ersoy’un sağ çaprazdan vuruşunda topun yan ağlarda kaldığı anlaşılınca, seyircinin gol sevinci de kısa sürdü maalesef.

Ve üç puanın gidişi…

B.Vanspor, gol için tüm hatlarıyla yüklendiği ve üst üste kornerler kazandığı anlardan biri olan 74. dakikadaki kornerde, atışı kullanan Mazlum’un, yerden ortasını kapan İstanbulspor defansından Savaş, topu tek pasla ilerde kendini unutturan Tayfun’a iletti. Bu oyuncuya hiçbir B.Vanspor’lu, kart görme pahasına da olsa, müdahaleyi akıl edemeyince, topu Tamer’in solundan ince bir şekilde ağlarımızla buluşturuyordu Tayfun.

Maç boyunca hiçbir net pozisyonu olmayan ve pozisyon üretmekte zorluk çeken, mahkûm oynayan İstanbulspor, bulduğu bu kontratakla 3 puanı getiren golü atıyordu. Futbolda ‘’atamayana atarlar’’ prensibi bir kez daha gerçekleşiyordu işte… 

78, 89 ve 90+ 2 de yakaladığımız net pozisyonları da harcayınca maç 1-0 sonuçlandı.

Provokatörlere dikkat;  Oyun bitmiş, B.Vanspor seyircisi maça damgasını vurmuş, yenilgiye rağmen takımını tribüne çağırarak bağrına basmıştı. Fakat B.Vanspor bandanalı, uzun saçlı taraftar kılıklı bir adam, hakeme pet şişe fırlatıyor…

Bu kabul edilemez. Geçen hafta sahaya girmeye teşebbüs edenler, şimdi de bu adam. Ne istiyorsunuz bu takımdan? Neyse ki aklıselim taraftarlarımız araya giriyor da olay büyümüyordu.

 Sonuç olarak, bu takım gol atamıyor…

B.Vanspor, izleme fırsatı bulduğum bu iki İstanbul deplasmanı ve öncesindeki Kocaeli maçlarında, iyi oynayan ama ‘‘gol atmayı bir türlü beceremeyen’’ bir takım görüntüsü verdi bana. Zirveye ortak olmayı ümit ederek yola çıkıp, üst üste 9 puanı kaybettiğimiz bu zor dönemeçten, ağır yaralı olarak dönüyoruz…

Ocak ayındaki ara transferde, acil önlem almak zorundayız! 

  • Etiketler :
  • Van Haber