Yazarlar

MEBİT

Orhangazispor B. Vanspor Maçı İzlenimleri

Orhangazispor B. Vanspor Maçı İzlenimleri

Abone Ol

2012-12-24 15:00:00

Geçen hafta Siirtspor’u 3-0’la geçen takımımız, bu önemli deplasmandan 1 puanla ayrılarak devreyi 20 puanla kapattı. Geçtiğimiz haftalarda hem Kulüp Başkanı hem de Teknik Direktörünü değiştirerek Play-Off yolunda yeni bir heyecan kazanmak isteyen Orhangazispor karşısında takımımız, soğukkanlı mücadelesiyle puanı hak etti. Böylece ligde kendi evinde son 5 maçtır kazanamayan Orhangazispor’a B.Vanspor’da boyun eğmedi....

İlk önce şunu belirteyim, hezimete uğradığımız Gölcükspor maçındaki telaşlı, agresif B.Vanspor’dan eser yoktu bu hafta. Rakibine orta alanda pres yaparak oyununu bozma üzerine kurulu taktiği, B.Vanspor’lu futbolcular fazlasıyla yerine getirirken son derece kontrollü ve olumlu bir futbolla mücadeleden puan koparmasını bildiler.

Takım, Gölcükspor maçından önemli dersler çıkarmış olacak ki Zeki Yılmaz, hakemle diyaloğa giren hiçbir futbolcusuna müsamaha göstermeyerek sık sık uyarırken, son derece vasat bir maç yöneten hakeme rağmen kendisi de oldukça sakindi. Maça konsantre olmuş bir şekilde yerinde müdahalelerle, futbolcularının kontrolünü bir an olsun elden bırakmadı.

Bir dönem Kocaelispor ve Beşiktaş’ta futbol oynayan, daha sonra da Beşiktaş’ta Tayfur Havutçu’nun yardımcılığını yapan ve geçen hafta yeni yönetim tarafından Orhangazispor’un başına getirilen, Polonya’lı Roman Dabrowski (Kaan Dobra) kendi evindeki bu ilk maçta, büyük beklentileri olan Orhangazili sporseverleri pek heyecanlandıramadı.

Maçta birde takımız adına üzücü bir olay yaşandı. Sakatlanıp çıkana kadar rakip futbolculara adım attırmayan Baran Basut, 28. dakikada girdiği ikili mücadelede sakatlanarak ambulansla sahayı terk ederken yerini Aziz’e bıraktı. Devre arası kolu sargılı bir şekilde kulübeye dönen Baran, dileriz bu sakatlığını çabuk atlatır.

İlk dakikaları hafif yağmur altında oynanan maça, iki takımda oldukça kontrollü başladı. Nitekim ilk tehlikeli atak anca 35.dakikada gelebildi. Orta Hakem Burak Taşkınsoy’un yardımcısı bayan yan hakem Sibel Yamaç, bu pozisyondaki ofsaytı iyi süzdü ve ağlara giden Orhangazispor’un golünü saymadı.

Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golden sonra ataklarını sıklaştıran Orhangazispor, 39. dakikada gole çok yaklaştı. Bu pozisyon öncesi yerde kalan ev sahibi takımdan Emre’nin tedavisi için arkadaşlarının topu dışarıya atacaklarını bekleyen B.Vanspor’un defans oyuncuları, az daha topu ağlarında görüyordu. Fırsatçılık yapan Tufan’ın sert şutunda, köşeye giden topu kalecimiz Muammer Zülfikar son anda mükemmel bir kurtarışla çıkarıyordu. Pozisyon sonrası Tufan’a tepki gösteren arkadaşlarını kaleci Muammer sakinleştirdi...

İlk yarı bu pozisyonlarla biterken, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf Orhangazispor’du. 50. dakika dolarken, ev sahibi takımın atağında kaleci Muammer’i geçen topu Akın Alkan çizgi üzerinden çıkararak B.Vanspor’a derin bir oh çektirdi.

Oyuna Baran’ın sakatlanmasıyla dahil olan Aziz, takımın sol kanadını hareketlendirirken özellikle 70. ve 75. dakikalarda B.Vanspor adına iki önemli pozisyon

yarattı. Bu pozisyonların ilkinde, Maksutla giriştiği verkaçta topu ceza sahasında bekleyen arkadaşına ortalayan Aziz’in bu pasına, Emrah zamanında yükselemeyince B.Vanspor bir golden oluyordu. İkinci pozisyonda ise B.Vanspor’un mutlak bir penaltısı verilmedi. Tüm avantaj kurallarını istisnasız ev sahibi takımdan yana kullanan Orta hakem Burak Taşkınsoy, Cengiz’in ceza sahasında arkadan itilerek düşürüldüğü pozisyona devam diyerek 75. Dakikada B. Vanspor’a öne geçme şansı vermedi. Zeki Yılmaz bu pozisyonda haklı olarak isyan ederken, protokolde birlikte maçı izlediğimiz Orhangazili taraftarlarda aynı görüşteydi…

85. dakikada ise bu sefer Orhangazispor’a Akın Alkan’ın kurtardığı pozisyonun bir benzerinde geçit vermeyen isim Gökhan’dı. Cemil’in kaleciyi geçip sert vurduğu şutu göğsüyle karşılayan Gökhan, maçın son önemli pozisyonunu kazasız belasız atlatmamızı sağladı. Maçı 4 dakika uzatan hakemin kararından sonra rakibine önemli bir gol pozisyonu vermeyen B.Vanspor, bu zorlu deplasmandan 1 puanı alarak müsabakayı tamamlamış oldu.

Gölcük faciasından sonra son iki haftada alınan 4 puan ilerisi için iyimser düşünmemizi sağlıyor. Özellikle sinirlerine hakim olan ve gücünü ekonomik kullanıp, haddini bilerek oynayan takımın, bunu sürdürmesi halinde ileriki deplasman maçlarında da iyi sonuçlara imza atacağı aşikardır. Daha öncede belirttiğimiz gibi aksayan mevkilere devre arasında şartları zorlayarak muhakkak surette takviye gerekmekte. Her geçen hafta futbolcularına daha hakim olan Zeki Yılmaz’ın, takımını 2. yarıya daha iyi motive edeceğini umuyorum.

  • Etiketler :
  • Van Haber