Yazarlar

MEBİT

Y İ R M İ Ü Ç E K İ M İ K İ B İ N O N B İ R - UNUTMAYIN!

Y İ R M İ Ü Ç E K İ M İ K İ B İ N O N B İ R - UNUTMAYIN!

Abone Ol

2012-10-21 15:00:00

 

 

 

 

23 Ekim 2011…

Erken bir sonbaharın en acı haberi…

Ölümün en soğuk yüzü…

Tarihin en kara öğleden sonrası…

İnsanların en savunmasız çığlığı…

En uzun ve en soğuk gecelerin başlangıcı…

En yaman kışın en zamansız işareti…

Bine yakın ölümün ve binlerce yaralının en sevimsiz habercisi…

Tam bir yıl, tam bir yıl geçti o kara sayfadan. Van ve Van bölgesi için en uzun ve en zorlu bir yıl. O bir yılda soluksuz göçen ve ölümün en masum konukları olan o güzel insanlara selam olsun.

Göçük altında soluksuz kalan, saatlerce, belki de günlerce uzanacak bir eli bekleyen, sonra da ölüme konuk olan o güzel insanlara selam olsun.

Buz tutan çadırlarda, alevlerin içinde feci bir şekilde yanarak katlettiğimiz o güzel insanlara selam olsun.

Koca bir dünyanın ortasında sokakta kalan, koca bir dünyanın iki battaniye göndermeye üşendiği ve donarak ölüme konuk olan o güzel insanlara selam olsun.

Bütün zorluklara rağmen bu güzel kenti terk etmeyen ve kentin güzelleşmesi için mücadele eden o güzel insanlara selam olsun.

On binlerce sallanmalara rağmen dimdik ayakta kalmayı başaran, insanlarına adeta bir koruma görevi üstlenen binalara selam olsun.

Günlerce yüreği bu kentin en orta yerinde atan ve günlerce bu kentin insanları için çaba gösteren, bütün imkansızlıklara rağmen yardım elini uzatan insanlara selam olsun.

Günlerce tandır başlarında ter döküp, bu kentin insanlarına ekmek pişiren yiğit kadınlarımıza selam olsun.

Dünyanın en uzak diyarlarından selam gönderen, dünyanın en duyarlı insanlarına selam olsun.

Her şeye rağmen başarıya olan özlemini ve inancını yitirmeyen ve bu bütün zorluklara rağmen yılmadan çalışan öğrencilere selam olsun.

Haftalarca çadırlarda kalıp, öğrencileri için çaba gösteren öğretmenlere selam olsun.

En zorlu zamanlarda halkını yalnız bırakmayan, her şeye rağmen çırpınan yerel yöneticilere selam olsun.

Dünyanın en nazlı ve en hırçın denizi Van Gölü’nün en derinliklerine selam olsun.

Evrenin en güzel kızı, Van Gölü’nün en pembe yüreği Tamara’ya selam olsun.

İhtişamını Süphan’nın en yangın umudundan alan ve en yüksek dostlarını bile kendisine hayran bırakan Artoslar’a ve onun en güzel yoldaşı Erek Dağı’na selam olsun.

Van’ın Texas’ı Xaçort’a, Ayazlar’a, İskele Yakamozları’na, tarihin en cesur kahramanı Van Kalesi’ne, dünyanın gözdesi kahvaltımıza, başımızı her daima dik tutan keledoşa, Tarsus’un yoldaşı Muradiye Şelalesi’ne, Şemdinli bakışlı Kanispi’ye selam olsun, selam olsun, selam olsun…

Selam olsun gökyüzüne, en kutsal toprağa…

Selam olsun hayata!..

Ve ölüme onlarca kez yaklaştığımız halde yeniden hayatta kaldığımız için, etrafımızdaki onlarca tehlikeye rağmen hala ayakta kaldığımız için, ailemizin bütün bireyleriyle birlikte olduğumuz için, hatırlayan ve hatırlamayan bütün insanların gücünü yanımızda gördüğümüz için, işimize yeniden kavuştuğumuz için, yeniden sokaklarımızda güvenle dolaştığımız, evlerimize güvenle girdiğimiz için, en önemlisi aldığımız her nefes için yüce Yaradan’a binlerce kez şükürler olsun.

 

 

  • Etiketler :
  • Van Haber